Mors dag

2009-05-31 @ 20:40:24

I dag har det varit en fullspäckad men härlig Mors dag. Jag väcktes av min kille med frukost på sängen. Han hade lagt manken till ordentligt och både gjort varm choklad på kakao som jag älskar och som inte är så lätt att fixa så det blir gott, och rostat mitt favoritbröd. På brickan fanns även frukt, en vacker blombukett och ett Mors dagskort. Lite senare gick vi tipspromenad i vår park och Sebastian fick gunga lite innan vi gick hem. Farmor som också skulle grattas på Mors dag mötte oss på vägen hem och hade med sig både det ena och det andra goda som vi skulle spisa på. Farmor bjöd på lyxig potatissallad, rostbiff och hemmagjord ungspannkaka till efterrrätt. Mums! När Sebastian sedan sov eftermiddag fick jag och min kille också göra det medan farmor höll ställningarna, i EN TIMME. Tack för det! =)

Efter lite fika åkte farmor hem och jag drog med familjen på årets första- och Sebastians första strandbesök. Det var fortfarande härligt varmt fast klockan var efter sex och Sebastian fick gå barfota och plaska i en stor vattenpuss alldeles nära havet (som nog är lite för kallt för honom ännu). Sebastian verkade trivas och det gjorde mamma också, och pappa som snällt förevigade ögonblicket med videokameran. Efter det värmde Sebastian fötterna lite i sina strumpor innan de åkte av igen för ett besök i "strandsandlådan". Där trivdes han bra, han gillade sandkakorna som jag gjorde och att krypa runt. Jag kunde inte låta bli att begrava hans ljuvligt söta lilla barnfötter i den ljumma sanden medan han satt och lekte med sin spade. Det var mysmys, det vill jag lova. Väl hemma åt han sedan bra (vilket inte hänt på bra länge) så för min del kan jag säga att jag haft en mycket angenäm Mors dag. Sebastian leker med sina djur i spjälsängen och snart ska jag och min kille se ytterligare ett avsnitt av den fantastiska helgunderhållningen, programmet "Vem kan slå Filip och Fredrik", men först ska jag ringa min mamma och gratta henne på Mors dag. =)



Helt apropå föregående inlägg

2009-05-30 @ 00:51:14

Och bara för att jag sade det så var jag tvungen att uppdatera sidan två gånger för att Inläggsuppdatering skulle komma upp.. Så att jag blev lite svettig nästan och trodde att jag kanske jinx'at det.. =) Komiskt. Jepp, det blir hambo på denna med.



Inläggsuppdatering

2009-05-30 @ 00:47:44

Apropå detta. Kvällar brukar vara kört. Nu går det strålande (det nya inläggen kommer upp med en gång), vilket faller sig högst passande då jag i dag/ i natt tydligen har bestämt mig för att "spamblogga" (många inlägg blir det).. Kanske har blogg.se fixat lite eller så beror det på att alla människor är ute och festar sig i den ljumma sommarnatten (gud så hälsosamt att komma bort från dumburkens närmsta släkting). Härliga fredag säger jag till det! Men nu är det dags att knyta ihop säcken och hoppa i bingen för trots att jag får härligt obegränsad sovmorgon i morgon och även i praktiken faktiskt inte behöver gå och lägga mig ännu på grund av det, så känns det underligt nog, på sätt och vis som om jag är klar här nu. Är det inte konstigt..  ;)  Börjar dessutom bli lite väl hungrig (vatten räcker inte längre och jag kommer redan som det är få springa på toa i natt  för det jag hittills hällt i mig) och vanligtvis matglada jag orkar inte dra igång ätkalaset nu.. Så god natt!



Dags för middagsmys, eller nåt

2009-05-30 @ 00:37:10

Känner att det börjar bli dags för lite alonetime med min stora älskling. Börjar sukta lite. Funderar var vi kan gå, och när, och vem som kan barnvakta.. Middagen sist var kanon men framför allt var det härligt att spendera tid tillsammans i lugn och ro. Har "varm om hjärtatdagar och stunder" vilket inte alltid är så självklart när det finns en liten som pockar på uppmärksamheten. Det är klart att vi liksom alla övriga har våra gnabb men på sistone har jag varit sugen på en "på tu man han" middag. Vill ha mer helt enkelt. Enkelt, helt enkelt. ;)



Filip & Fredrik

2009-05-29 @ 23:53:55

Har i dag sent om sider med min kille sett första avsnittet av "Vem kan slå Filip & Fredrik". Det var riktigt kul ju. Måste vara helt underbart att som små pojkar få leka och göra vad de vill. För det är vad de gör, om och om igen. Och väldigt framgångsrikt så. Now there's a match made in heaven! Grattis killar, going on thirteen.



Stolt mamma i sandlådan

2009-05-29 @ 23:48:18

Sebastian var sitt goa rörliga jag i dag då vi var i favoritsandlådan. När jag tänker efter tror jag åtminstone att det är en favorit faktiskt. För mig för att den har en hög kant, där jag kan sitta om jag inte sitter med Sebastian i sandlådan och gör sandkakor (som jag i och för sig alltid gör men men..), och som håller Sebastian inne i sandlådan. För Sebastian kanske för att han vid kanten kan stå och spana ut över lekplatsen (och i och med kanten får han röra sig helt fritt), och för att det finns ett bord i sandlådan som han både kan stå vid och krypa upp på.

Okej, varför så stolt? Jo när Sebastian krupit upp på bordet visade han i dag att han på helt eget bevåg och mycket duktigt kan vända sig när han ska ner så att han hasar bakåt med fötterna före, och ja, då är mamma väldigt stolt. Han är inte elva månader än.



Ramla illa, andra gången

2009-05-29 @ 23:36:22

Tyvärr var det inte sista gången Sebastian ramlade illa hemma den gången då han for med huvudet före ner från vår säng. I dag ramlade han från sin matstol. Han var inte fastspänd, han var ensam och vi vet inte hur han landade. Både jag och min kille var hemma. Hans matstol hade stått nära matbordet och det lät när det skedde som om hela matstolen ramlade vilket vi tror beror på att han försökt krypa över till bordet för att hämta sitt vatten och ramlat emellan bord och stol för stolen hade flyttat sig längre bort från bordet och hans vattenmugg låg på golvet.

Sebastian var väldigt ledsen väldigt länge men betedde sig annorlunda från sist han ramlade. Han hade ingen bula eller något märke så vi tror att han kanske inte slagit i huvudet denna gång. Han brukar vara som ledsnast inte när han slagit sig utan då han blivit riktigt rädd när han ramlat. När han väl lugnat sig var han inte lika loj som han varit efter fallet från sängen och strax därefter var han nere på golvet och kröp och var sitt vanliga jag och betedde sig precis som han brukar. Han hoppade nästa sovstund och har inte kräkts vilket brukar vara vad vi ska hålla utkik efter när någon slagit i huvudet. Ska kolla honom lite extra i natt.

Det känns riktigt hemskt när det inte direkt är upp till Sebastian själv hur illa han ramlar utan att det handlar om någonting jag och min kille är orsak till. Förlåt vårt älskade barn.



Mina älsklingsberg

2009-05-29 @ 21:32:13

I dag somnade Sebastian så snabbt då jag joggat ut med honom i vagnen att jag vände tillbaka hem och lämnade honom med min kille innan jag styrde kosan mot älsklingsbergen. Terräng, naturreservat, fågelsång, dofter, bara natur, många slingor, flackt, backigt en hel massa valmöjligheter alltså. Att ta den stigen, eller den, när den dyker upp. Och det är stort, så stort att jag alltid springer hem och inte ens har påbörjat området. Det är himmelriket för en rutinhatande själ. Oh så gott det är att bege sig dit. Det är naturligtvis inte alls barnvagnsvänligt springområde men jag tror att Sebastian skulle gilla promenad där. Solen sken i dag och det var alldeles ljuvligt. Det blev den längsta löpturen hittills och jag tog en härligt tuff backe. Hemma hann jag sedan med både Pilates, banan, stretch och dusch innan lilla sonen vaknade. Perfekt! =)



Kram!

2009-05-28 @ 21:08:53

Det var min tur att natta i dag. Innan vi lägger ner Sebastian i spjälsängen brukar vi som sista grej i nattningsrutinen sjunga med honom i famnen. Medan jag sjunger för honom brukar han ha en liten repertoar för sig med grejer han gör. Gäspning, titta sig omkring och ibland, då jag har tur, vilar han huvudet mot mitt bröst. I dag lade han till ytterligare en grej till repertoaren som jag hoppas är här för att stanna. Han lade ner huvudet på mitt bröst och när jag stod där och sjöng och myste och inte trodde att det kunde bli bättre då sträcker han båda sina små armar in under mina armar och kramar med sina händer och gosar vid mina sidor som en jättego kram. Kram tillbaka min lilla älskling!



Humor

2009-05-27 @ 09:54:06

Tänk dig en riktigt snygg blond kvinna. Tänk dig nu den snygga blonda kvinnan i en riktigt snygg bil, en cab av någon slag. Cool musik spelar från bilens sterero. Bilden är ganska tydlig. Det är en trevlig bild. Tänk dig nu en röst som överröstar radion och hörs lång väg, sväng till vänster, sväng till vänster.. GPS. För min del kan jag säga att bilden av kvinnan i bilen som jag först fått snabbt ändrades från cool till dum. Kan hon inte köra bil själv? Jag vet att bilar med GPS är dyra och jag vet att en GPS ses som en statuspryl men i detta fallet var det inte den bilden GPS-rösten framkallade hos mig. Det lät bara så dumt. Kanske hade det att göra med att hon skulle köra ut från en utfart men men.. Är det inte spännande hur våra uppfattningar lever ett helt eget liv?



Skojar du eller!!??

2009-05-26 @ 18:08:47

Vem ställer ett blött paraply i någons sko? Johodå, men visst, det hände mig i dag då hela familjen var på visning på en förskola. Vet inte ens vad jag ska säga om detta förutom !¤#¤#%/=)`?=)&?)=(%/%#¤(/?)/   för det var inte gummistövlar jag kom i direkt utan en sort som tål vatten betydligt mindre. Usch!



Jag är inte bara mamma...

2009-05-26 @ 18:02:20

Jag hittade i dag en bikini! Medan Sebastian var fullt vaken fast intentionen var att gå medan han sov..  men men. Eftersom det var den första bikinin jag provade så blev de övriga jag tagit med in i omklädningsrummet bara snabbkollade och då tog det inte alls lång stund. Härliga tider! Okej, tittade efter en bikini som inte är minimal, jag är inte 19 längre. Det känns skönast också. Färgen blev dock en aning väl piffig, men men jag inbillar mig att jag kommer undan med den (vet i och för sig inte om jag valt den när jag var 19 heller). Kanske får det vara så i år, att "jag är inte bara mamma" jag älskar färgglatt också! =)



Vikt

2009-05-25 @ 22:15:55

Nej inte min vikt utan min sons. Vi ska inte oroa oss över om våra barns vikt varierar lite har jag hört. Att det lätt kan bli lite mycket fixering på BVC. Okej. Jag skrev om mitt BVCbesök när Sebastian blev, var det nio månader (Mäta och väga, kategori "Uppsträckning" - har inte lärt mig länka än, hjälp mig gärna om du är haj på det!), så jag vet att det även kan vara viktigt att kolla, även om jag då fick uppleva både ignorering och oro över hans viktnedgång. Nu äter Sebastian lite mer igen. Har varit dåligt ett tag. Flera gånger har det bara blivit fruktefterrätten. Frukostgröten har gått bäst under denna tid. Vid dessa tillfällen känns det också så skönt att veta att han får i sig en del genom bröstmjölken när matintaget minskar. Hur som helst. Jag springer inte till BVC för att väga för jag tror att vikten kan ha stabiliserats igen i tid till hans elva månaders dag om ca två veckor då jag ska gå och väga honom för att föra in rätt siffror i han "första bok". Men det är klart att jag undrar vad Sebastian skulle ligga på om jag gick dit nu. Vet inte. Kanske ska jag kolla ändå men han får redan extra olja och matlagningsgrädde så vad skulle kunna ändras nu?



Tredagarsfeber

2009-05-25 @ 20:59:57

Detta blev jag bekant med då jag i går vid midnatt ringde sjukvårdsupplysningen. Jag ringde för att tempen mätte 35.6 på Sebastian. Det är tydligen inte alls ovanligt då febern går ner igen efter att ha varit hög (som högst mätte den 39.4) och även prickarna, som inte kliar, som pryder hela Sebastian kunde förklaras med denna tredagarsfeber. Vad skönt det är att få svar på sina frågor. =)



En helfull men skön måndag

2009-05-25 @ 20:30:27

Frågan är vad vi inte har gjort i dag. =) Kul har vi haft.

Gått upp tio i sex
Duschat/ lekt med moster
Spelat femhundra med syster/ lekt själv
Åkt spårvagn som Sebastian älskar
Matat fåglarna
Lämnat av syster/ moster vid tåget
Tittat på tågen och fått mellanmål
Provat bikini på Åhlens (utan att hitta ngn)/ sovit
Tittat på spårvagnar
Åkt spårvagn och pratat med andra barn
Varit på Öppna Förskolan
Sovit i 2 timmar, både mamma och son!
Varit i lekparken hela familjen och lekt i sandlådan med andra barn och gungat
Matat fåglar igen
Hem för mat och sova vid 18.40 =)

Som sagt en trevlig och välfylld måndag



RSS 2.0