Bedrövad

2010-01-25 @ 18:00:04

Jaha, då var jag en av dem. Singelåkarna, miljöförpestarna, bilförarna.

Bilarna fylls på runt omkring mig när jag stannar inför rödlyse och alla sitter vi ensamma i våra bilar.

Var finns samåkningstänket? Jag har svårt att tro att inte en fjärde del av bilarna skulle kunna stannat kvar hemma. Var finns poolen där jag skriver att "min bil går mellan den och den platsen, de dagarna och de tiderna - ska du med"?

Gud vad skönt för samvetet att jag pendlar till jobbet med tåg också och sällan har bil.



Kall glass någon?

2010-01-25 @ 17:54:04

Går det att äta glass ute då det är åtta minusgrader? Absolut, det smakar glass. ;)



Bokcirkel

2010-01-24 @ 22:21:34

Jag har gått med i en bokcirkel som några av mina vänner har. I dag var första träffen och vi har läst "Middlesex" av Jeffrey Eugenides. Den var superbra och jag rekommenderar den å det varmaste. Störtkul med bokcirkel. Detta kommer att bli toppenbra! Har en vän jag vill bjuda med också. =)



När vi går för långt

2010-01-23 @ 22:03:15

Att säga till, eller att säga till. En mamma med självinsikt?

Utelämnande, ja. Mindre viktigt för att det inte talas om? Desto viktigare på grund av det.
Hjälper det att jag vet? Varför skulle det egentligen göra det?


Är jag ensam? När övertygelsen lämnar mig, då känner jag mig ensam. Då är jag ingen bra mamma.





Lånelöfte

2010-01-23 @ 21:54:59

Att köpa istället för att byta hyresrätt, DET vore någonting det. Hoppas inte alla budgivningar är lika galna. Hoppas att det skiftat lite över till att vara köparens marknad och inte uteslutande säljarens..



Favoritmat

2010-01-23 @ 21:52:40

Vilken maträtt går alltid ner?

Fiskpinnar, spenat och ris. =)



Tjejvasantjej tränar..

2010-01-23 @ 21:49:26

I år har vi snö, men inte är det lätt att klämma in några mil då det snörvlas en hel del mest hela tiden...



PA

2010-01-23 @ 21:47:04

Att arbeta som personlig assistent är annorlunda. Det är en ny form av personlig utveckling.

Jag hoppas att min nya arbetsplats ska generera lika många timmar som den andra gjorde. Det var inte mitt val att byta mitt i min graviditet..



En gåva

2010-01-23 @ 21:44:23

Den största gåva jag kan ge mig själv är barn. Den största gåva jag kan ge mina barn är syskon.



Aldrig ensam

2010-01-23 @ 21:43:13

Nu sparkar det härligt i magen, och i dag fick även Magnus, fast än det fortfarande är mycket tidigt, känna en liten spark på kinden när han lade huvudet mot magen. Jag kan inte komma ihåg att Sebastian sparkade såhär mycket. =) Vi får se vad det är för en liten krabat där inne. Det är alldeles ljuvligt att äntligen få känna vårt lilla barn, som jag har längtat!



Mammas lilla hjälpreda

2010-01-14 @ 21:22:22

Efter hämtning på dagis och middag styrde jag och Sebastian kosan för att handla frukt och grönt som nu är rabatterat på Lidl till slutet av februari, minus momsens 12%. Ett gott skäl att dumpa ICA på den fronten då vi är stora fruktätare i vår familj, eller i alla fall jag och Sebastian. =)

När vi kom hem behövde jag börja göra kvällsgröten direkt och lämnade all frukt i Sebastians vagn för senare upplockning. Så tyckte inte Sebastian att det skulle vara och började bära in varorna i köket. När vi veckohandlar är han pappas lilla hjälpreda och hjälper honom med upplockningen. Rätt ska vara rätt och varorna ska plockas upp tyckte Sebastian. Plötsligt hör jag ett litet pip och när jag tittar ut i hallen kommer Sebastian med den tunga påsen med 8-9 superstora apelsiner. Med ett leende och uppmuntrande ord skyndar jag mig att avlasta honom. Medan jag fixar färdigt hans gröt hinner han bära in allting som vi handlat i köket. =)

DET är mammas lilla hjälpreda det!



Sushi!

2010-01-14 @ 20:25:16

Jag vill äta gott och hämtmat tänkte jag i går efter att jag fått ett dåligt jobbesked. Det var ändå en underbar kall-blå himmel-solig-vinterdag och jag var ledig. Jag tog min bästabok "Middlesex" och gick mycket nöjd iväg efter att jag efter tankar på pizza kommit på den underbara idéen att strosa till mitt favoritsushiställe. =) Underbart. Lika gott som vanligt, fridfullt, vackert och mysigt. Fick mycket läst och efter att jag doppat ingefäran i soyablandningen (vilket mildrar smaken) och även druckit te efter maten visste jag att jag hade gjort min kropp en mycket god gärning. Dit blir det fler besök!

Efetr en god måltid på elva bitar som inte på något sätt gjort mig otrevligt mätt styrde jag kosan mot en chokladbutik som jkag tidigare bara registrerat men aldrig besökt. 22 kronor och två fantastiska mörk choklad med nougat-bitar senare var jag på ännu bättre humör. Väl och finklädd och med solen i ansiktet gjorde jag mina ärenden. Tipex, nu skulle det resas i almanackan. =)

Senare på kvällen gjorde jag fruktsallad och senare varma mackor som accompanjerades av god Coca cola. Mums. Därtill, en fars, och trevligt samtal med mamma. Bra dag jag fixade detta till.



Frid och fröjd

2010-01-14 @ 20:03:32

Herregud vad ska jag blogga om, så längesedan jag satt här.

I dag kan jag blogga! Sitter och ser på veckans sista finalavsnitt av "Halv åtta hos mig" (ett bra exempel på härligt inflytande från mina brukare). Jag har precis lagt en superglad liten Sebastian som bara behövde läggas i sängen och sjungas för. Jag sjöng som vanligt tre vaggvisor men han somnade gott på första.

Jag har varit på massage och mat på en av mina arbetsplatser och när jag åkte hem mådde jag som om jag druckit ett gott glas rött, vilket jag naturligtvis inte gjort eftersom jag körde bil och jag dessutom bär på vårt andra barn. =)

Anledningen till att Sebastian var så strålande hade med sällskapet han haft när jag var borta att göra. Farmor. Det hade efter rapport gått bra, Sebastian hade som vanligt ätit dålig middag men helt slukat gröten innan sovdags. Helt okej.

Vilken perfekt ledigtidstund! I love it!



Ett nyårslöfte måntro?

2010-01-03 @ 23:06:28

Sebastian har tre dagar i rad vaknat klockan 08.00. Vanligt är annars runt 06 med undantag på 05.30 och 06.30. I och för sig gick vi och lade oss klockan 04 på "nyåraftonskvällen" men de andra dagarna har han kommit isäng som vanligt. Vi får se när han vaknar i morgon.



Pulkstrejk

2010-01-02 @ 20:50:50

En vacker tanke kanske, det här med pulka. Så fort det gick upp för Sebastian att det fanns någonting som snowracer då var pulkan inte intressant längre.. jaja. Så kan det gå. Kanske går det i vågor?



RSS 2.0