Miléa sex månader!

2010-12-17 @ 23:14:52

I dag fick Miléa gröt för första gången. Hon såg lite rolig ut när hon åt den (hemmagjord, en halv deciliter, havregröt med äpple och rapsolja) men hon åt gladeligen upp hela portionen. =) Jättenöjd. Efter det ammade jag och kunde för första gången lägga henne i sängen vid 22.

Vi var hos doktorn som tittade och klämde och som delade ut en guldstjärna till Miléa som var på sitt vanliga humör. Rullade runt, pratade, satt en liten stund, hon tyckte till och med att doktorn kunde få titta henne i halsen. =)

Nu vaknade hon.. Jag ska inte ropa hej helt enkelt. God natt, om jag kan amma henne så att hon somnar om. Det brukar vi göra.



Ta da!

2010-12-17 @ 16:10:40

Del 1 finns här och del 2 här

Bullarna blev jättefina och i perfekt storlek. =) Succé med oroande inslag under bakningen. Helt i onödan. Nästa år använder jag färsk jäst. Någon som vill ha torrjäst?



Min idiot! ...eller?

2010-12-17 @ 16:03:33

Det finns en del 1 här

Jodå, kom hem och då hade degen jäst tillräckligt faktiskt. Bullarna är nu i ugnen. Testar att göra dem lite mindre än förra året, hoppas dock att de gräddar till sig lite och blir större.. =)

Jag återkommer. =)




Min idiot!

2010-12-17 @ 10:17:27

Vilken idiot, med ansatsen att baka 50 stycken lussebullar, använder torrjäst? Förra årets bak, premiärbaket, blev en storslagen succé - färsk jäst. Återigen. Vilken idiot använder torrjäst?

Efter 45 minuter (dvs. femton minuter extra jästid) syns det inte ens på kökshandduken att det jäst någonting i bunken. Förra året steg det och svämmade nästan över. Nu är jag rädd för att det blir små hårda lussebullar detta år.. =(


Hon lämnade förgrymmad sin ojästa deg.. i fyra timmar (bara två av de fyra timmarna var frivilliga, BVC-besöket kunde inte skjutas på).



Mileá gillar mammas hår

2010-12-11 @ 20:31:05

Jo och det gör ingenting när jag får ut en blöt slickpuss på min kind av dragandet i håret. Kom mamma, säger Miléa och jag svarar med kärlek i hjärtat som Ronja gjorde (om än icke med kärlek i hjärtat) i dimman "ja jag kommer". Mamma på en armlängds avstånd. =) Mycket kärlek!



Jodå, lördag och helt godislös

2010-12-11 @ 20:20:19

Första inlägget "i ämnet" hittar du här


Lördag och det är riktigt skönt att inte behöva bege sig ut till affären för att handla godis. Helt sant! =) Även sockersuget är borta.. som skulle kunna locka med bakverk och annat också.

Det känns så fantastiskt bra och helt rätt. Det enda jag suktat efter är jordnötter (har naturligtvis inte ätit några) och det är inte så farligt ändå.

Nu har det gått en vecka! =)



Snart sex månader och..

2010-12-11 @ 20:14:16

..Miléa har fått sin andra tand (nedre vänster) och sitter nu. Ostadigt som alla barn i början men ändå! =) Redan ett halvår, jösses.




Pappa och son samtalar

2010-12-11 @ 20:08:25

Pappa och Sebastian pratar om att pappa inte är hemma på dagarna utan jobbar. "Pappa måste jobba, pappa tjänar pengar." Sebastian svarar, "pappa lägga pengar i karusellen". (Det finns en karusell vid en galleria där vi handlar. När du har ett kvitto på över 100 kronor får du en polett att lägga i karusellen. Hur bra som helst. Den har Sebastian nu fått åka två gånger och han har snabbt fattat galoppen - no joke intended). =)




Sluta sova

2010-12-11 @ 13:31:24

Jag antar att detta betyder att Sebastian ska sluta sova eftermiddag nu. Han tuggar på nappen, låter hela tiden och far runt i sängen som en ovädersstorm bland alla sina gosdjur.

Nu kan inte mamma och pappa vila längre, å andra sidan är det lättare att göra utflykter då de inte behöver planeras till för eller eftermiddag.

Har dock inte riktigt bestämt vad jag tycker om det hela men vad jag vet om det är att det bara är att gilla läget.



"Jag gillar godis"

2010-12-08 @ 00:57:14

Börjar ana oråd. Godis? Vet du vad godis är? Vem har lärt dig det?

Har ännu inte bestämt när vår son på två och ett halvt år ska få veta det..

"Sebastian, när du äter godis, vad äter du då"? Tystnad. "Blodpudding!"

No need to worry, alltså. =)




Magin runt tomten föds

2010-12-06 @ 14:56:19

Nu har vi börjat prata mer med Sebastian om tomten. =) Han blir två och ett halvt nu till jul.

Medan Sebastian åt sin smörgås nu innan han skulle sova fick han öppna lucka sex i vår adventskalender. "Vill öppna dom" säger Sebastian när jag ställt undan kalendern. "Vi får öppna en varje dag och när vi har öppnat alla då är det julafton och då kommer tomten", svarar jag. Jag tittar på Sebastian var fulla uppmärksamhet jag har och får se hur förväntan och glädje sprids över hans ansikte. Det är helt underbart.

Sebastian ska precis ta en tugga på smörgåsen när jag frågar honom, "om tomten kommer hit med present till dig (ett leende sprids återigen över både ögon och mun på Sebastian och smörgåsen läggs ner innan han bitit i den) vad vill du ha av tomten då?" Sebastian är tyst en sekund innan han längtansfullt och med liten röst bara aningen högre än en viskning säger "bompa.." (Bompa är fortfarande signifikativt för grävskopor, hjullastare, dumper mm. arbetsbilar det vill säga).

Efter en stund börjar Sebastian berätta, "då pommer tonte åka bilen, kommer paket". Jag svarar Sebastian att ”tomten åker släde, han åker släde uppe i luften”. Sebastian tittar på mig. Han säger, "tonten åker flygplan" sen säger han högre "Tonten åker mormor!" vilket han avslutar med ett högt "Yeah!". (Att åka flygplan har varit lika med att åka till mormor ändå sedan vi sist hälsade på mormor med flyget).

Ja det var en underbart litet mellanmål vi hade jag och Sebastian.



Miléa ser sig om

2010-12-06 @ 10:50:37

Nu har Miléa sedan en vecka ungefär (då 5½ månad) börjat röra på sig. Efter att vi lagt ner henne på filten på golvet vänder hon sig alltid direkt om inte babygymmet just vid detta tillfälle skulle locka något alldeles extra. Jag har därför börjat stötta upp henne på sidorna med filtar just efter att hon har ätit så att maten får sjunka innan hon börjar aktivera sig mer. Det blir bara en massa kräks annars.

Precis som vi gjorde med bror Sebastian kommer vi in i rummet där vi lagt henne och tänker att "nämen där lade jag dig väl inte, eller?". Liksom sin bror är det en förkärlek för rullande som gäller. Nu har vi fullt sjå att försöka lägga filtarna så att hon inte hamnar på golvet hela tiden efter att hon rullat.

(Strax innan Miléa var 5½ månad började hon vända sig från mage till rygg).



Första dåren spotted

2010-12-06 @ 00:40:57

Jaha då var det dags för galningarna igen då. Jag stör mig otroligt mycket på de bilförare som kör oskottade bilar (tyvärr drar de sig inte heller för att även testa motorvägen trots att snön på tak och motorhuv kan mäta upp till/ och över decimetern). De kliver in, kör några gånger med vindrutetorkarna (och nej, alla har inte torkare där bak!!) och sedan är det klart för avfärd. Vid dessa tillfällen hoppas jag  i n n e r l i g e n  att denne förare någon gång ska bli stoppad och bötfälld av polis! Jodå, sån är jag. Är inte de förarna en trafikfara så vet inte jag vilka som är det.



Mot nya mål - "vitt" tills jul

2010-12-06 @ 00:33:21

Var och tränade min underbara vattengympa i dag eller som de kallar passet "H2O spinn/styrka". I vattnet tog jag ett beslut. Jag tänkte, jag är stark, kör gärnet och lämnar alla de andra "bakom mig" under träningen. Ändå syns inte det på min kropp som det borde göra tycker jag. Min kropp viskar inte om hur vältränad jag är. Jag är nog lite trött på det, tänkte jag medan jag tränade för fullt och bestämde mig där och då för att inte äta ngt onyttigt och även dra ner på onödigt socker och brödätande - bara för att jag vet att jag kan - till jul. (Jag hör till dem som gillar julbordet, alla julbord som hinns med!). Undantag till beslutet ska därför vara lite tidiga julbord, såklart.. =) Jag tror inte det blir mer än ett tidigt julbord så det kan vara okej. Förutom mitt undantag ska jag köra på fram till jul och hoppas att jag kan köra lite lightvariant vad gäller mängd på sötsaker även under julen (då menar jag absolut inte att jag ska äta lightprodukter vilka jag är starkt emot eftersom de innehåller det kroppsfrämmande kemiskt framställda sockret aspartam och acesulfam som kroppen inte gör sig av med lika lätt som våra naturliga basråvaror - utan jag menar att jag ska försöka att äta lite sparsmakat). Peppning fram till jul uppskattas!!! =)



Sebastian på restaurang

2010-12-06 @ 00:11:32

När vi var på besök i annan stad åt vi lunch ute hela familjen. Första gången. Planen var att checka ut från hotellet, gå så att Miléa somnade, äta någonstans och sedan gå en liten promenad så att även Sebastian somnade, amma Miléa och åka med flyget.

Vi hittade ett jättemysigt litet ställe där vi kunde sitta vid fönstret och ha Miléa sovandes i vagnen just utanför. Det fanns till och med skydd för regnet där så regnskyddet förskonades lite.

Inne i restaurangen lekte Sebastian fint med sin lastbil med flak och hissanordningen. Inte hela tiden. Vi tittade runt lite också såklart men det gick helt okej till. Vi beställde två rätter, pasta med lax, vitvinssås och spenat, och lasagne, som vi tre delade på. Sebastian, jag och M åt nöjt upp de härligt goda rätterna. Lite blev det kvar av pastan så det blev en perfekt matlåda till Sebastian (smidigt att jag råkade ha en nydiskad barnmatlåda som vi använt på ditresan som nu inför hemfärden låg i vår skötväska).

Jag och M var stola föräldrar till Sebastian som klarade sig mycket bra på restaurangen. Vi störde inte de andra gästerna utan fick bara uppskattande blickar. Det fanns inga barnstolar så Sebastian hade kunnat springa runt om han velat, men han satt jättefint. =) Väldigt lyckat och även resten av planen gick i lås. Vi missade en buss och fick det lite tight till flyget med på det stora hela helt okej ändå.




RSS 2.0