Kalaspremiär

2012-04-22 @ 22:27:43

I dag var barnen på sitt första kalas. Elin firade tvåårsdagen och även Sebastian fick komma då hennes bror Johannes och Sebastian är jämngamla.

Jag tackar för mjukstarten och en boost av "det går utan godis".

I fiskdammspåsen fanns en minibanan, två russinpaket i olika storlekar, ett bokmärke, två ballonger - redo att blåsas upp, och en liten påse med fullkornsalfabetskakor. Det var till och med så att jag kände att söta vanliga alfabetskakor kan det nog få vara, och det är skönt att det känns så. Skönt att jag kan vara lite leanient i kampen mot makten som sockret/godiset håller över alla barn i dag. Det ska vara godis! Varför det? Näe säger jag, våga säga nej.

Jag känner mig trygg i mitt beslut att föra mammas tradition och kamp vidare med fiskdammspåsar som också innehåller en mandarin och ett russinpaket.



En hel utedag

2012-04-21 @ 20:42:57

Sitter och känner hur det hettar i ansiktet. Trots en del moln har vi nog fått en del sol i dag.. =)

Vi hade sällskap av Elina och M. Jättetrevligt. Vi grillade korv och lekte en stund innan det var dags för en tur upp till barnens zoo. Jag och Sebastian klappade getter och när jag sedan var med Miléa fick vi klappa en söt kaninunge. För övrigt var Miléa fascinerad av grisarna och ville vara nära men inte klappa och var inte sen med att härma deras stånkande läten. Sebastian och pappa tittade på hästarna.

Vi var där mellan ca kl. 11.00 och 15.30. Toppenbra och så skönt att vara ute en hel dag. Härligt. =)



Earth Hour - släckte ni?

2012-04-01 @ 09:20:16

Som en kompis sa, men nu är jag tillbaka igen efter timmen. Hehe.

Ja vi behöver inte släcka och aldrig tända igen. Vi behöver bara tänka lite mer i vardagen. Vad står och brinner i onödan?

En spelkväll med levande ljus är välgörande för själen också! Jag VILL sträva mer efter det. Det blir nog dock inte Alfapet igen för jisses(!) så seg "mina mannen" var. Bokcirkelboken tog ingen skada när jag mellan varje drag nästa hann läsa två sidor. M tog ingen notis och hade inte tid att invända angående mitt läsande då han var helt uppslukad av sina bokstäver. Efter att klockan för länge sedan passerat 21.30 gav M till sist upp och sa att detta var värdelöst. På vilket jag snällt men bestämt replikerade att, det var han som var värdelös och att jag var just så bra, som vann stort. Till denna historia hör att M vanligtvis vinner i allt vad gäller allmänbildning. Jag kunde gott få äran där den var väl förtjänad. =) Mysigt hade vi alla fall.





I år blev det denna loggo. Den visar så tydligt på att alla kan dra sitt strå till stacken. Bra jobbat Gävle!



RSS 2.0