Miléa somnar själv i egen säng

2010-09-30 @ 22:13:45

För mindre än en månad sedan fick Miléa för första gången krypa ner i spjälsängen, det var när Sebastian fick sin stora säng. Hon sover hos mig på natten (jag kommer ihåg att jag var mer konsekvent med att lägga tillbaka Sebastian i spjälsängen när jag ammat klart eller vaknade på natten efter amning efter att vi båda somnat) och jag lägger inte tillbaka henne under natten. (Detta är tvåbarnsmamman som inte vill väcka någon av sina vargar på natten. Priset för det är att vakna flertalet morgnar stel som en pinne efter att inte riktigt kunnat ligga som jag vill och sova. Jag har dessutom gått från en rullande sovandes till en helt stillaliggandes. Tänk att jag en mamma faktiskt INTE rullar över sin bebis). Trots detta, att hon sover hos mig på natten, kan jag lägga ner henne i sängen när hon sover - hon vaknar naturligtvis oftast då - men ändå pussa henne gå ut, släcka och låta henne somna själv. Lite coolt faktiskt. =) Miléa är tre och en halv månad gammal.



Bra Sebastian, säger H

2010-09-29 @ 15:44:34

Stolt som en tupp blev jag i dag när jag hämtade Sebastian från vår dagbarnvårdare H. Hon skickade nämligen med mig många goda ord om Sebastian. Hon berättade att Sebastian är jättedyjtig när han är hon henne. Han lyssnar och gör som H säger. Han är snäll mot de andra barnen och tröstar när någon är ledsen. Han tar inte längre leksaker ifrån de andra och är den som kan sitta och fixa och greja längst när de är inne, meddelar H. Han är även bra på att fråga innan han gör. Jättekul!

Jag tror att Sebastian har börjat hitta ett nytt lugn i sig själv nu. Skönt för honom. Tänk att det kan vara lite lugnt också efter fyllda två år! =) Det har blivit mycket återknytning till det H sa i dag och han har fått mycket beröm. Bra jobbat Sebastian!



God morgon lilla gosbebis

2010-09-29 @ 12:14:31

I morse låg jag och Miléa kvar i sängen och gosade i 20 minuter innan vi gick upp. =) MYS! Vi pratade, hon klappade mig på kinden, jag pussade på den handen, vi snusade på varandra och eskimåhälsade med näsorna, detta utöver alla de kindpussar som Miléa fick. Härliga härliga småbarnstid!



Yyyess! ZZZZZZumba!

2010-09-29 @ 12:08:30

Tränade precis Zumba Live 50 minuter för första gången. Där kan vi snacka tempo! Svettig!! =) Daaansa daaansa, dansa dansa, daaansa daansa.. (läses musikaliskt :P  ).

Yepp, detta kommer att bli mycket bra! =)



Längtar efter A och annan träning!!!

2010-09-27 @ 12:03:36

Näe A, nu är det dags att komma så att jag får börja träna Zumba. Hip hop abs spelar på sista strofen för mig och jag behöver MYCKET bättre musik att träna/dansa till än Shawn T's tama ihopkok. Basta.




En underbar dophelg

2010-09-26 @ 23:53:17

Mormor och morfar bodde här fredag till söndag. Moster Sara kom onsdag till söndag men bodde hos pojkvän D. Moster S och D var hos oss på torsdagen och farfar och E kom och var fantastiska barnvakter på fredagen (annars hade inte dophäftet blivit färdigt). 

Vi fick de bästa doppresenterna. Utan inbördes rangordning, kläder till båda barn, gipsset för att gjuta hand och fotavtryck, maten och allt jobb runt maten (vi hade hemmadop), speldosa och pengar. Kan inte bli bättre. 

Dopet var underbart och Miléa var så nöjd att hon till och med började prata efter ett tag. Sebastian satt i morfars knä under cermonin och han var jättetrött men var inte ledsen eller gnällig fast vi glömt att ge honom hans napp. Efter dopet sa han sova och M gick upp med honom och han somnade på stört. =)

Allt var så himla fint och bra. De enda hickupsen stod prästen för och det var att han var sen, glömde överräcka dopbevisen under cermonin, läste det fadder M skulle ha läst (fast fadder M nog inte tyckte att det gjorde så värst mycket) och hade stavat Miléas namn fel (och det hade ingenting med apostrofen att göra). Det lät mycket men det var ingenting, förutom namnfelet som vi såg efteråt, som störde. Han var bra.

Vi hade smörgåsar och kaffe från klockan 11.00, dopet började strax efter klockan 12, efteråt fikade vi och strax innan fem åt vi mat. All mat var jättegod och all dekoration i lägenheten var jättefin! De vackra stora vita rosorna som farmor kommit med var verkligen pricken över i:et i dekorationen. Jättefint! Tack allesammans! 

Jag kunde tack vare all hjälp slappna av helt och det är en så enormt stor gåva då jag inte brukar tycka om att vara värdinna för att jag stressar och ska se till att alla har det bra. TACK! 



Samtal under hemfärd

2010-09-23 @ 00:08:52

Det är kul att hämta Sebastian hos H. Häromdagen fick jag efter BVC besök med Miléa inte med mig hans sittdel till vagnen så han fick till sin stora förtjusning gå hem. Det gick jättebra. När vi gått en bit kom vi till ett stort träd där vi en gång tidigare stannat till under en regnskur för att inte bli blöta. Sebastian gick in under det stora trädet och sade förklarande att "jag under trädet, jag inte blöt då". Nej just det, svarade jag honom och log.

I dag när vi gick hem från H tittade han mot en villa och sade "bajs där". Först förstod jag inte vad han menade för jag kunde inte se något bajs, sen såg jag att de hade hängt ut en madrass. Jag förstod att Sebastian tänkte på när vi fått tvätta hans bäddmadrass när det någon gång läckt från hans bajsblöja på morgonen. =) Söta Sebastian.



Skogsutflykt

2010-09-22 @ 15:42:33

I söndags var vi iväg med våra vänner och grillade i skogen. Vi var tre barnfamiljer, F, B och vi, som gav oss iväg och trots envist regnväder var det en toppendag vi hade i skogen. Vi var sex vuxna och sju barn. Till och från vindskyddet var det dryga kilometern och Sebastian gick hela vägen dit alldeles själv (under hemvägen fick han åka den sista biten i de andras vagn med deras yngsta tjej där han somnade snabbt). Efter mycket diskuterande fick Miléa vara hos mig i bärsjalen och det var verkligen toppenbra. En vagn hade inte fungerat och hon är ju inte tung att bära på. Hon sov nästan hela vägen under vår promenad till och från vindskyddet.

När vi kom fram lyckades vi få en bra glöd trots regnet och vi åt oss alla mätta på god korv med bröd. Några gjorde även pinnbröd med lyckat resultat. Till efterrätt blev det lyxigt hembakade chokladmuffins med överraskning som liten som stor nöjt smaskade i sig.

Sebastian och de andra barnen rörde sig runtomkring vårt läger och Miléa var nöjd att en del av tiden ligga inne i vindskyddet. Allt flöt på smidigt både mat amning och blöjbyten, tack vare vindskyddet.

Det var en toppenutflykt så det får vi göra fler gånger.



Mysutflykt med barnen

2010-09-22 @ 14:52:53

I förra veckan under en av Sebastians "hemmadagar", han går ju bara 15 timmar hos H, gjorde jag matsäck och sen gick vi ner till stora parken. Vi var ute, under en till en början regnfri dag, mellan klockan 11 och 17. Det regnade från cirka klockan 13 under perioder men vi var klädda för varierande väder. Sebastian stormtrivdes med att få vara ute och plaska okontrollerat. Jag tyckte inte heller att regnet störde så värst mycket utan var bara jättenöjd med att vi hade en så trevlig lång utomhusdag. =)

Lite speciellt var det väl att stå och amma i lekhuset när det regnade (det var ganska folktomt på lekplatsen denna dag) men heller stå än sitta när det ammas hemifrån utan amningskudde, jag får så in i norden ont i ryggen annars.

Jag fick byta två bajsblöjor och ammade två gånger men det gick bra ändå. Förutsättningarna var inte vad de kunde ha varit men det var en bra dag. Amningen och mina och Sebastians ätstunder kolliderade inte så där var det supersmidigt.

Sebastian var i sjunde himlen denna dag för så fort vi kommit till parken kom det en lite grävmaskin som hjälpte parkarbetarna med dräneringsarbete vid dammen. Vi satt alldeles bredvid och tittade på medan vi smaskade våra pannkakor till lunch och på eftermiddagen efter vår långpromenad under vilken i alla fall Miléa sov fick Sebastian provsitta grävmaskinen och dra i spakar och trycka på knappar. Då var det härligt att vara en liten Sebastian kan jag tro.



bild kommer från mobilen



Varannan vatten

2010-09-18 @ 10:19:23

Virusblåsor/ förkylningsblåsor har vi haft. Så finns det höstblåsor också. Ingen utav dem någon rolig historia. Feber gör varken av och till när ditt barn grinar för att det inte kan äta. Usch. Denna gång har Sebastian förutom jobbiga munblåsor även handblåsor, dock verkar munblåsorna inte lika onda som förra gången. =( Det smittar inte och går över på några dagar, men dessa dagar.. jobbiga.

Sebastian har nu sedan sist lärt sig och fått in snitsen med varannan vatten. Han äter den mat han kan med varannan vatten. Då gör det bara ont en liten stund. DET är det positiva i kråksången.=) 




Nya sängar =)

2010-09-15 @ 00:06:14

Nu sover båda barn jättesött i sina nya sängar. Sebastian har fått en stor säng och Miléa har fått spjälsängen. Väldigt fint är det för de söta små och bättre än vi hade trott att det skulle gå har det gått också. De somnade båda bra.

Miléa fick aldrig en säng som var bäddad och klar innan vi åkte in till BB men som hon somnade i kväll i spjälsängen, it makes up for it.



Beskrivningsh-----e

2010-09-14 @ 17:33:59

Är det för mycket begärt att på något så när få sätta på autopilot och bara följa beskrivningen som medföljer när du inhandlat våningssäng? Det är ju knepigt nog ändå när det liknar en IKEA möbel. Ja, i efterhand kan jag tänka att jag kanske kommit fram till att det inte skulle bli rätt men när jag noggrannt följer beskrivningen då ska det bli rätt! Det är de skyldiga oss. Är de inte? AAAAAAAArg!



Snart blir det "träningsswitch"

2010-09-13 @ 11:03:19

Kompis A kommer i dag(!) och bosätter sig i Sverige. Vi ska träna "tillsammans". Dvs. vi ska träna samma träning och följas åt (undrar om jag inte skrivit om detta tidigare.. nåväl). Hittills har det varit Hip hop abs för hela slanten för mig, även i dag och tre veckor tillbaka. Härligt att svettas! =) När A kommer ska vi istället pröva Zumba och jag har nu även hittat någonting som kallas Turbo jam. Jodå. Det ser mycket lovande ut. =)

Hehe. =) Välkommen A till vårt nya träningsprogram!




"Inte sätta in den, mamma ha den".

2010-09-13 @ 09:45:40

Är nu detta två meningar eller en? Det sades i följd men hur räknas det? Annars skulle detta vara Sebastians första sjuordsmening..? Räknas det så högt? När slutar vi räkna? Hur som helst.

Vad menas då? Jo vi vann ju en stjärnvinst, en twistpåse förra helgen. Vi har nog ätit lite då och då och nu kan jag se att det kan ha varit liiiite väl mycket av den varan för min del då M inte fick sätta tillbaka twistpåsen i skåpet i går för den skulle jag ha, enligt Sebastian, (då hade jag redan haft den och var fullt nöjd). =/ Kanske dags att hitta tillbaka till lördagsgodis igen..



Kräftskivor

2010-09-12 @ 00:28:57

Jodå, plural. =)

Vi har väl prövat fyra olika sorter tror jag. Bäst so far är Pandalus turkiska jumbo har jag för mig. Häftigt att jag aldrig ätit mer kräftor något år som detta trots att vi är nyblivna tvåbarnsföräldrar. Olika utgång har kvällarna haft. Skivan har fått komma igång efter Sebastian somnat och Miléa varit på olika humör kvällarna vi har kalasat. Jag som renskrapar kräftorna så när som på chokladrännan och görpåsen äter sex stycken + M's åtta eller nio huvuden och har därför dubbla kräftskivor vid varje tillfälle. Dvs. jag har kvar några dagen efter. Great.




RSS 2.0