Från arg - till glad

2013-01-28 @ 21:03:23

Ja inte är det det lättaste, absolut inte. Jag fastnade i helgen i arg och var nog inte så himla rolig att ha att göra med. Skäl till det eller inte, jobbigt var det. Jag kände det så väl men kunde inte komma ur. Ville inte vara så men jag var det. Kunde prata med barnen med mild röst men latent på lur låg den hårda elaka tonen.  
 
Efter träning var det borta. Serotoninpåslaget gjorde jobbet. =)
 
Pratade med fina syster efter jag kommit hem och hon hade världens bästa råd att ge. Ett ta-dig-ur-arg-känslan råd. Hon sa såhär, gå in på toaletten och ställ dig framför spegeln. Gör sedan de fulaste grimaserna du kan och gör massor med fula ljud till. Du kommer att undra vad du håller på med - varför du är arg och du kommer att tänka att du är löjlig och inte ha någon anledning till varför du är arg. Du kommer inte att kunna fortsätta vara arg.
 
Det är nästan så att jag längtar till nästa gång jag är arg..  ;)



Att handla kläder - är det inte jobbigt!?

2013-01-19 @ 21:12:00

Nu ska jag börja bläddra i senaste (namn)katalogen. Näe, jag tycker inte alls att det behöver säga någonting alls speciellt om mig. Eller jo, att jag gillar färger och saker som passar min kropp och praktiskt handlande. Jag har en färgkarta med höstens färger (vi är alla olika årstider - vilka färger vi passar i och ska klä oss i) men att gå runt i klädaffärer och.. kanske?.. nej.. eller den då?.. inte det.. den där? nepp.. Även ni som gillar att shoppa, det är inte så värst färgglatt där ute? 
 
De plagg jag använt mest i min garderob är de jag fått välja mellan otaliga färger och utformning. De som jag nu känner att, näe när det har slitits naturligt hål i armvecket (som det kan slita på insida lår på byxorna på oss som är normalbyggda där hud möter hud) är det bara dags att slänga. (Namn) råkar det bli eftersom killen konsultar där. Vi får se hur färgglatt det är nu. Kanske inte idealt att köpa nu då det är vår- och sommarkatalog men men. Ett försök är det värt. 



Skyfall, senaste Bondfilmen

2013-01-19 @ 20:56:17

Jag såg fram emot att se nya Bondfilmen men denna gång var den trött, cheesy och höll inte ihop alls. Från första scenen och presentationen av huvudrollsinnehavaren till sista där vi äntligen fick förstå varför filmen hette Skyfall så kände jag mig som en Bondmotståndare nog säkert gör när de invänder mot filmgenren. Det var inte ens roligt - när det inte var häftigt, det var oftast inte snyggt och inte heller bra. Filmens behållning var skådespeleriet av Javier Bardem som gjorde en strålande insats. 
 
Se den, om du vill, men lägg inte pengar på att se den på bio. 



Mollusker - ett otyg

2013-01-19 @ 20:37:29

Mina stackars små dras med mollusker. Jag och min syster hade det också när vi var små. Sällan det talas om mollusker, ett aggressivt virus som är svårt att bli av med. =(
 
Nu har jag skickat efter Ringblomssalva som jag hörde en förälder på förskolan använt med bra resultat. Jag hoppas att det biter här också. 
 
 



Slår ett slag för kyrkans gratisföreläsningar

2013-01-18 @ 21:49:00

Lisbeth Pipping, Eva Bylund. Gör dig själv en tjänst och titta efter så du inte missar någonting nära dig. Ibland glimtar det till. 



Ett steg till mot ett lyckligare liv (läs- en lyckligare kropp)

2013-01-14 @ 22:40:00

I dag använde jag mitt "sista-schampo". Dvs. jag tvättade med ett tillåtet schampo bort resterna av det som ligger kvar i mitt hår (och skadar det) efter andra tvättar med vanligt schampo. I fortsättningen kommer jag enbart använda tillåtna balsam. Detta gör jag även på barnen som liksom jag lider av eksem och torr hud. Det hela handlar om balsammetoden och att vi genom att använda schampo (de flesta sorterna innehållande silikoner med mera) förstör vårt hår. Med balsammetoden använder du inte schampo utan bara balsam (balsamen innehåller ofta också det som "tvättar" i schampo men är skonsammare). Du låter ditt hår få möjligheten att reparera sig självt. Ditt hår är oftast aldrig så smutsigt att det behöver den kraftiga behandling den får. Läs mer här lockig.se/balsammetoden
 
Här finns tips på produkter att använda lockig.se/balsammetoden/tips
 
Jag har sedan knappt en vecka, och två(?) duschar sedan, även slutat använda tvål på kroppen, förutom på privata delarna och fötterna, och lite på ögonen där jag sminkar mig med mascara. Resultatet, jag luktar ren hud istället för av tvålen. Jag hade tränat vid båda tillfällen men blev ändå ren. Huden gav respons på en gång och känns inte torr efter duschen. Nu känns den som om den mår bra. Detta är jättespännande och jag ser fram emot att kunna tvätta håret lite mer sällan. =) När började vi egentligen använda så mycket tvål?
 
 
Där jag hittade detta med balsammetoden, stod det även om Katarina Johanssons böcker "Badskumt - gifterna som gör dig ren, fräsch och snygg" och "Den onda badankan - ditt barn och de osynliga gifterna", om vad vi använder för produkter och vad som är i de saker vi omger oss med. Om detta intresserar dig.
 
 



Att ha ro i att skriva när inspirationen finns

2013-01-14 @ 21:33:32

Jag det är ju ytterligare en del i att finna sig själv och inte lyssna till borde-rösten.
 
Jag tycker att jag BORDE blogga oftare men HUR kul är det att skriva oinspirerade blogginlägg och hur kul är det att LÄSA dem?
 
Näe. NU ska jag landa här, i mig själv, och säga att här ska det inte finnas någon press och stress. Detta ska vara lustfyllt och roligt och givande och jag ska skita i statistiken. Lätt! Nja..



Mina hälsoförbättringar med lchf

2013-01-05 @ 21:16:00

Känns som om jag aldrig tar mig tid att skriva detta inlägg. Vill i alla fall dela med mig om hur min hälsa förbättras sedan jag började äta lchf första maj 2012.
 
I 20-års åldern någon gång började jag få problem med att det "kliade" på benen efter att jag duschat, rakat benen eller haft någon annan nära kontakt med benen. Det "kliade" inte så att jag rev mig på benen men genom att stryka eller ha ett tryck på benen lättade det. (En viktig, enligt mig, parentes är att jag spelade fotboll från sju-års ålder t.o.m. att jag var ca 25 år gammal. I idrottsvärlden är ett stort intag av kolhydrater naturligt). "Kliandet" påverkade mig genom att jag slutade raka benen och började epilera istället då det var något lindrigare. Efter att jag duschat (kroppspeeling har jag aldrig kunnat göra), gick jag fort till sängen, lindade så hårt jag kunde in mina ben i helst ett tjockt täcke och satte mig sedan på benen. Efter det bad jag andra hålla sig undan i 10-15 minuter för jag var inte go att ha att göra med. Att duscha iskallt på benen gjorde jag en period men det sköt bara upp problemet en kort stund och lindrade bara lite. Bastu i samband med träning hjälpte helt och hållet och jag drog mig för att duscha hemma och löste det genom att träna ofta. I dag har jag lindriga problem när jag har peelat och inga problem om jag någon gång rakar benen istället för att epilera. I dag vågar jag därför satsa på len hud. =)
 
Min ansiktshud har blivit mycket bättre (led av ganska mycket akne under mina tonår) och jag experimenterar därför med min ansiktstvätt. Jag bytte dyra Nimue mot Niveas Natural oil (duschkräm), 55% bestående av naturliga oljor. Hyn är jättefin men äter jag socker, frångår min kost, då får jag utslag.
 
Min mage. Led då och då men regelbundet av svullen mage men sedan min sista förlossning LED jag verkligen av förstoppning. Detta trots att jag faktiskt för första gången i mitt liv prövat en diet, Cambridge, pulver/vätskediet, efter en långvarig maginfluensa där jag ändå inte fick behålla någonting. VC-sköterskan sa okej när jag frågade henne. Jag gick ner i vikt, både på maginfluensan och dieten och vad jag vill komma fram till - efter dieten åt jag som rekommenderat halva tallriken med grönsaker och alltså bara en fjärdedel protein och en fjärdedel kolhydrater. Jag hade ändå väldiga problem med magen. I två månader efter min förlossning med min sistfödda kändes det som jag var tillbaka i sista skedet på min förlossning varje gång jag var på toaletten. Hemska och ångestladdade toalettbesök under den perioden. Det blev bättre men min dotter är i dag drygt två och ett halvt år gammal och jag led av fortsatt förstoppad och jobbig mage till dagen jag började äta lchf. I dag är min mage som en klocka. Enbart på naturlig lchf-kost.
 
Förra hösten hade jag två tvåveckorssjukdomsperioder då jag hade lunginflammation och kraftig förkylning. Jag var även borta vid fler tillfällen men inte lika länge. Denna hösten har jag haft en sjukdag, trots att alla mina kollegor på jobbet haft många och vissa långvariga sjukdomsperioder. Även jag borde ha blivit smittad. I dag blir jag inte sjuk. Jag kan känna att jag får någonting som ligger latent men sedan försvinner det istället för att bryta ut. Mitt imunförsvar håller. =)
 
Under sommaren har jag de senaste åren lidit av kraftigare pollenallergier. Sommaren 2012 hade jag ingenting! Inte snuva, nysningar eller rinniga ögon, trots att de sa att det var den värsta sommaren på många år! Även mina eksem är bättre. Jag tål pälsdjur och allergiblommor bättre.
 
Jag har inte haft karies heller och jag har tidigare haft mycket karies. Ingen tand är utan lagning.
 
Även jag har lidit av återkommande svamp i underlivet, (läste precis ett inlägg om det) och det är så tabu att prata om men jag nämner gärna att jag inte har det mer! =)
 
Vad mer, jag är piggare, har mer energi. Jag har haft konstiga tränaupplevelser på lchf med en onaturlig energi som fått mig att orka hur mycket som helst. Jag har tänkt att andra måste tro att jag är dopad. Snacka om försprång! =) Jag tränar för själen och äter mig i form. Jag står stadigt i vikt och går inte upp vare sig under sommarsemester eller julledighet. Jag unnar mig godsaker men äter även lchf-alternativ. Frångår mycket sällan kosten vad gäller mat. Frångår kosten med sötsaker. Hade en härlig baka- och laga lchfmat upplevelse under julen. Underbart!
 
Så mycket bättre mår jag i dag. =)



RSS 2.0