Utflykt till "älsklingsbergen"

2009-10-30 @ 20:20:11

I dag har en stor del av dagen handlat om mina älsklingsberg. På förmiddagen när Sebastian var på dagis var jag och mamma där och gick och efter dagis kom Sebastian med. Han tyckte att det var jättekul.

I dag har stegräknaren landat (än så länge) på 17 845 steg. Inte fy skam, faktiskt bara lite i överkant av vad jag dagligen brukade prestera förut men sedan Sebastian börjat på dagis och jag inte haft heltidsarbete har det varit mer än lovligt dåliga resultat. Usch på mig. Fast Yeay på mig i dag =)



Oh så trött

2009-10-30 @ 20:14:33

Hade/ kunde ha haft en sen kväll i går inför min sovmorgon i morse men ack vad trött jag var och var i säng som vanligt strax efter 22. I kväll infaller veckans "möjlighet till sen kväll nummer två" men ack så trött... Hur ska det sluta? När ska "trött" sluta? Är så trött på detta. =(



Svar på intervju 2

2009-10-30 @ 20:01:22

"Hälsa på" har utvecklats till ett helt arbetspass "gå brevid". Härliga grejer. Jag ska jobba 08-16 som personlig assistent som kommer att bli nog så krävande eftersom en assistent inte har pauser. Detta kommer nog att resultera i en anställning vilket är länge efterlängtat. Det är dags att arbeta upp emot 100%. =) Det är dags.



Svar på intervju

2009-10-28 @ 19:58:05

På måndag ska jag hälsa på på min nya arbetsplats, förhoppningsvis. Personkemi är viktigt och jag ska gå brevid några skift men sen får vi se. Hoppas hoppas för det skulle vara så väldigt skönt.  =)



Städning

2009-10-28 @ 19:53:40

Mamma kommer ju i morgon och även om hon inte hade gjort det så hade jag dammsugit. Det blir skitigt snabbt med en liten, samt att mamma och pappa som jobbar hemma är just hemma hela dagarna. Nu ska jag kika in i badrummetoch se om jag kan åstadkomma någon improvement. =)



Mammas tur

2009-10-28 @ 19:50:01

Nu har vi haft syster här och nu är det mammas tur. I morgon kommer hon och stannar till lördag kväll. =) Det ska bli jätteroligt. Sebastian behöver fräsha upp minnet av de där utomstadssläktingarna! Han har vuxit så mycket, fått massor med hår och har en helt annan vokabulär än när de träffade honom sist. Vi kommer att ha det toppen. På lördag förmiddag får jag med mamma på vattengympa också. Little did she know att den är jättetuff... men det vet jag att hon pallar. Kul kul. Imorgon åker jag och hämtar.



Sjukdag

2009-10-27 @ 20:33:11

Sovmorgon och en hembakad semla på kvällskvisten som mycket trevligt sällskap i form av syster och hennes pojkvän hade med sig kan göra vilken sjukling som helst bättre! Tack mina två älsklingar för att ni tar så god hand om mig! PUSS



Härmar

2009-10-25 @ 07:42:25

Sebastian säger gunga, ej ej och vinkar samtidigt när jag säger att han ska säga hej hej till grodan på pyjamasen, hunden säger off och katten ao. Vi tättar händerna och vi tättar i tvättmaskinen visar Sebastian att han kan när han lägger kläder i tvättmaskinen och säger tätta. Bappä betyder napp och jijjä är giraff och den finns på hans dricksglas, i förstret och på mammas batik på väggen pekar Sebastian. Jodå, det är underbart härligt att se hur förtjust han är när han kan säga saker som vi förstår. När jag frågar om han är färdig med maten säger han ah, och frågar jag om han inte vill ha mer skakar han på huvudet och säger ej. Hans bästa ord är nog baba, bada, för det älskar han att göra. Sebastian kan! =) Underbart.



Syster på besök

2009-10-25 @ 06:42:06

I går kom S till oss. =) Jättekul. Hon kommer även ner till sin pojkvän. Vi hade tänkt spinna för Rosa bandet men de får nöja sig med de slantar vi betalade in för passet eftersom vi beslutade oss för att hoppa det och vara hemma istället. Vi gick på den hälsosamma linjen istället ;) och gick och tog en glass lite senare efter middagen. Där inne var det varmt, mysigt och trevligt och vi delade på en bägare med två kulor. Mys! =) Tråkigt att inte kunna träffa systrarna och släktingarna i annan stad oftare.

Men hon är här NU! Sebastian kolla de hela dagen då hon var hos oss var hon befann sig. Jag tror att han tyckte det var jättetrevligt med lite annat sällskap än mamma och pappa.

Apropå den där sista semlan jag aldrig fick som jag väntat på efter att jag fått börja äta mjölkprotein igen i mars, S och pojkvän ska baka semlor och kanske skulle jag få en. Hon sade när vi träffades att tänk att det bara finns ett enda ställe i hela stan där hon bor där det går att köpa semla nu. Jag visste inte att det fanns något. Det vore trevligt med lite semla.



Vintertid

2009-10-25 @ 06:20:44

Inlägg klockan 07, eh.. 06. För första gången då jag missat att ställa om till vintertid och gått upp för tidigt gör det ingenting. Jag gick upp med Sebastian och eftersom han brukar vakna för sista gången och inte vilja somna om vid 05.30 så faller det sig ju bara naturligt att han i morse ville gå upp vid 04.30. Tur att jag inte kom att tänka på det förrän vi var färdigbytta och satt och åt frukost.. Eftersom ingen utav oss var uppe vid 03 då vi skulle vunnit en timme så spelar det ingen roll. Sebastian har sovit sina timmar och det har jag också. Ni som inte har småbarn vinner en timme på natten medan vi som går upp som vanligt när vi sovit våra 9½ respektive 7½ timma får en extra timme under dagen i dag. Vi får se hur det går att hålla lillen vaken en timme längre i kväll när han är trött. Han ska dock bada och det blir perfekt för annars brukar det saknas lite tid för det på kvällen men i dag blir det nog bra.

Och förresten, visst är det mörkt längre på morgonen nu, men det kommer att vara ljusare på kvällen ett tag till så det blir perfekt för oss som brukar vilja vara ute mellan middag 16.30 och kvällsgröten 19.00. =)

Går jag och lägger mig när jag blir trött ikväll, dvs. en timme tidigare, då kommer jag att kunna få den där extra timmen sömn ändå.

Nähä, det där med att det blir ljusare på kvällen var tydligen inte alls rätt. Varför ställer vi då om till vintertid i så fall?? =(



Elände

2009-10-22 @ 19:31:57

När vi ser eländet så SER vi eländet. Så är det väl? Den ena saken efter den andra började rada upp sig när jag väl kommit in på den negativa banan. Tur att jag inte gör det så ofta!

Hemma ska jag byta blöja på Sebastian. Han har bajsat. Det första jag ser är att flikarna inte är uttagna och att det länkt bajs på hans body. Suck. (Det var en personal från en annan avdelning i dag på eftermiddagen när jag hämtade Sebastian. Jag har pratat med den ordinarie personalen om flikarna vid flertal tillfällen och nu är det inget problem längre). När jag sedan ska ta av Sebastian blöjan ser jag att den sitter på bak och fram. Blöjorna är gjorda för att de ska vara åt ett håll. Jaja ett ärligt misstag kan du som inte har barn kanske tycka men det går inte att av misstag "knäppa" en blöja på ryggen istället för på magen och herregud men vilken personal som arbetar på dagis vet inte hur en blöja sätts på?? Jag är så himla irriterad.

Ungdomar som är på lekplatsen och använder grejerna till den grad att det bara är en fråga om när de går sönder.. Det har hänt förut.

Påväg till lekparken. Tunga lastbilar har återigen kört där det är förbjudet att köra, över spårvagnsspåret. Se inlägg Bilmarodörer! Jag fick beskedet av Vägverket att det bara är att ringa polisen som gäller för det är olagligt att köra där och det vet de och de behöver tas på bar gärning. Jag blir så trött. Kan de inte bara låta bli. Det har varit bättre ett tag nu men jag funderar starkt på att ringa företaget och säga att deras chaufförer snart blir rapporterade om det inte skärper sig. Vill agga lite tror jag.

Suck vad jobbigt det är att lägga ner mycket energi på saker som inte förtjänar min tid. Tur att det inte är jag som lämnar Sebastian på dagis i morgon! =/




"Veckojobbcoachträffar"

2009-10-20 @ 12:01:14

Måste slänga in ett litet inlägg.

Går nu på arbetsförmedlingens jobbcoachträffar. De är kalasbra. Vilken nyttig spark därbak. Nu är vi inne i svängen att spontanansöka och denna vecka handlar det om att bli varm i kläderna och komma upp i stort volymer. Jag är jättetaggad. Ringde om kommunens medling i förra veckan och det lät ganska positivt så det är säkert därför jag känner mig peppad. Det handlar om anställning eller praktik när jag ringer. Nog om detta. Nu måste jag fortsätta.

Känner i alla fall nu att framtiden ser ljus ut och i slutet på tunneln kan jag se medlingsarbete lysa starkt och det är det jag allra helst vill arbeta med! GLAD. =)



Träning efter fest

2009-10-19 @ 17:55:25

Ouch. Tungt i konditionsmomenten men det kändes ändå som om det släppte efter ett tag som tur är. Jag festar inte ofta, men jag slutade amma Sebastian i månadsskiftet september/ oktober, och det var så himla trevligt i fredags.
Därmed inte alls sagt att jag skulle hoppa över den obligatoriska tuffa lördagsmorgonträningen. Spinn/extreme. Härliga grejer.

Fredagsfesten bjöd pizza i gott sällskap, med rött till. Mums, det blir inte så ofta. Efter det svidade vi om och hoppade in i bastun (där det blev vitt från min lilla termos, funkar toppen). Bastun blev lite goare och lite varmare efter att vi öst vatten på aggregatet. Väl tillbaka i lägenheten blev det sminkning och fixning innan vi trötta och nöjda bänkade oss framför Idolfinal, allting funkar i goda vänners lag. Vid midnatt gick de andra hemåt medan jag dröjde mig kvar. Sista timmen blev det samtal över blomvård, jodå, jag har gröna fingrar och min vänninna lämnade ganska villigt över sina små blomliv i min vård. Mindre blev de, det var beskärning jag jobbade med och visst kan de bli lite chockerande små ibland. Ska de överleva behövs dock ibland lite drastiska åtgärder. Är lite nyfiken på att titta in igen om ett tag för att se hur de har det. =)



Konsten att tvätta

2009-10-19 @ 11:36:30

Tittar du in i tvättmaskinen varje gång innan du ska tvätta? Här hos oss gillar Sebastian, snart 16 månader, att hjälpa till och visar också gärna hur vi ska göra. Ibland händer det saker då vi inte är i närheten. Denna gång var det min tur, eller snarare min kille som övverraskad tog ut en turkisk yoghurtburk ur tvättmaskinen när han skulle hänga upp tvätten. Jovisst, mamma hade glömt att kika efter innan tvätten åkte in så här hade vi nu en alldeles ren och nytvättad leksak. Första gången det hände tvättade min kille och jag hängde tvätten. Jag sticker in handen i maskinen och får känna någonting hårt.. någonting som jag visste, innan jag sett vad det var, inte hörde hemma där. Som tur var var det en rekorderlig leksaksbil som inte hade tappat färg, färgat av sig eller gjort någonting annat än bara blivit ren. Tur.

Blivande förälder? Förvänta dig alltid att hitta alla möjliga saker på alla omöjliga ställen. =)



Fort-bildning

2009-10-14 @ 22:05:56

Jodå, det går undan! Jag har nyligen varit på kurs, och föreläsning, och kurs, och föreläsning och kurs, osv. Allt sedan en två tre veckor tillbaka. Inte fy skam då jobbet betalar både avgift och lön till mig. Great. Då kan jag till och med svälja en svårsmält städkurs som inte kunde varit mer missriktad..

Halkkurs i dag. Jättebra var den. Det skadade ju inte heller att teorin tog mindre än en timme och vi var ute och körde i drygt tre! =) Roligast var att hålla nästan 50km/h i slalomkörningen på halt underlag, och att tvärbromsa på torr asfalt i 105km/h. Stackars lilla bil, tur att det var en lånebil.

Brandutbildning. Toppen var infon och jättevettig. Kanske att det kommer ett inlägg om vad jag fick lära mig.

HLR-utbildningen var såklart jätteanvändbar. Det blir även en toppenkurs när det är en toppenföreläsare som håller i den, det vara samma på brandutbildningen.

Dessa småseminarier bjöd öppna förskolan på genom barnavårdscentralen.
Låt kärleken spira.
Trots allt är du go!



RSS 2.0