Studiedag

2013-09-29 @ 22:59:00

Ögonblick av stillhet. Lika plötsligt är det över.
Påväg. Lite ögongodis.
 
Miléa var mycket nöjd med utklädningskläderna.
Jag och Sebastian hade spelhåla. Bamses skattjakt, sedan Pettsson och Findus.
Kreativa barn under toakötid. Strecken är lava.
Här har lavan tagit Sebastian.
Vi var på inte mindre än tre olika zoo. :)
En tripp till leksaksaffären hanns också med. Miléa drabbades somewhat av storhetsvansinne..
Jag och barnen hade en storslagen dag tillsammans. <3



Många kavaljerer

2013-09-29 @ 21:20:00

Hade en supernice danskväll i går. Träningsvärk i armar, mage och ben.. Mycket dans i olika stilar och många komplimanger.
Komplimanger om min dans har alltid slagit högst och i går var det mkt, men så hade jag många kavaljerer också och det gillas nog när vi är generösa partners och inte diskriminerar. En av komplimangerna kom strax innan jag gick hem, efter att jag druckit ännu ett glas vatten vid baren. Det var en nice looking hipp hopp-klädd kille (bandana och keps över det, lager-på-lager-klädd) , som stod med sitt gäng. Vi dansade bara ett par takter, han sa att jag var helt underbar som dansar med alla och att jag dansar jättebra. Sen frågade han om han fick ge mig en kram och det var en sådan där varm kram (han var förvånansvärt sval trots värmen i lokalen). Lika fort som han tagit tag i mig och initierat dans, lika fort var det över. Kortheten gjorde att jag kände att kanske är han en kille of few words och därför betydde det mkt. Skriver för att inte glömma. Häftiga ögonblick.
Bästa dansen för kvällen var med en kort kille med glasögon och en knallblå skjorta. Han såg inte mkt ut för världen och kanske inte fick så många danser men han kunde. Det finns olika sorters kavaljerer, de som vet vad de kan och vet vad de vill (blir ofta lite närgångna), de som vet vad de vill men inte kan (de tacksamma) och de som kan men inte riktigt vågar (de du hoppas bli uppbjuden av). Så till den sistnämnda gruppen så kommer ngn som jag som dansar med killen i knallblå skjorta (ngn jag inte skulle ta tid ifrån dansen till att prata med, inte många skulle det, danstiden är helig) och jag får kvällens bästa dans. Ger mig hän och lär mig hans moves och han höjer nivån och det är ett fantastiskt möte. Det är så otroligt häftigt!
Fick också veta att ett gammalt ställe fortfarande finns kvar, ett med bättre tider.. I går var jag ute mellan kl 01 och kl. 03. Detta andra ställe är mer kl 20.30 och hemma innan midnatt. Möjligheterna är många.  =)



Härliga höstdagar

2013-09-29 @ 20:40:41



Vilket år vi har haft. Snö i vintras. Lång solig torr sommar och än så länge en solig höst. Regnet låter vänta på sig, men vem väntar?



Bio!

2013-09-28 @ 19:04:39



Vi drog ut soffan en bit. Bänkade oss med varm choklad i våra muggar (rödmjölk lite grädde och kakao) och slog på filmen. Tur att TVn kan ställas in så att filmen kan spelas långsammare. Jisses vilket tempo annars. T.o.m. jag var glad åt det. Detta är barnfilmer(!)... men jag undrar hur mkt vuxenhumor i ett rasande tempo som de uppfattar..

En liten bit in i filmen pausade vi och åt en lchf-fika. En sällan förekommande företeelse, men i dag var det helt rätt.



Högriskmatch

2013-09-28 @ 18:04:00

Inlägg på mobilen som aldrig loggades under aktuell matchkväll. 
 
"Halvlek. Luktar öl och är blöt lite varstans, vårt lag gjorde visst mål och killen bakom hade en öl i handen. Ledsen men manliga supportrar gör sig själva ingen tjänst. Könsord (läs dåligt ordförråd), mer fokus på vad motståndarna gör för fel än vad det egna laget gör rätt... Hade de skalat bort all aggressiv skit som kommer ut kunde de kanske ses som insatta och klipska kommentatorer och det hade varit trevligare för ALLA minderåriga runtom..
 
..så lite öl på det. 
 
Öronproppar ett måste!"



Live fotboll - på gott och ont

2013-09-23 @ 23:57:00

Vi kommer in på läktaren och det är magiskt. Supportrar sjunger, det är god stämning och det ligger förväntan i luften. Jag har saknat detta, jag har levt fotboll länge och att gå och se fotboll är speciellt.


Det har gått 30 minuter och jag är ganska blöt lite överallt. Vårt lag gjorde visst mål, jag hann se det men inte njuta av sötman för männen bakom oss såg också målet och råkade ha öl i händerna just när hela läktaren exploderade. Jag hade velat se hur bollen rullade in i nätet och stannade, hur laget jublade och jag hade velat få insupa stämningen, en vittring av seger. Nu missade jag det medan jag torkade av mig. 

 

Jag ska inte vara alltför förvånad över vad som hände för sedan den stora gruppen (som nog egentligen misstagit dessa platser för ståplatser på Norra supporterläktaren) kom och fyllde upp åtta säten bakom mig och M så var det ljudligt, aggressivt och nedlåtande kommentarer till de flesta på planen.

Svärmor som var barnvakt hemma hade påmint oss om öronproppar och det är jag så tacksam för. Det var verkligen öronbedövande på arenan. Vi satt nära supporterläktaren och de lät vill jag lova. Med stor förstärkning från pojkarna bakom oss kunde vi inte alls samtala under matchens gång. Jag har spelat fotboll i många år och fråga M om jag kan konsten att prata när vi tittar på någonting hemma, så för mig innebar detta en stor förlust i upplevelse då det var högljutt så till den milda (konstigt uttryck) grad.

Runtomkring oss svors det grovt (trots alla minderåriga gäster eskorterade av en förälder), det var negativt, under bältet, kvinnoförnedrande ordval och bara urblåsta kommentarer som jag tyckte vittnade om dåligt uppförande. Det bara var så. Har du varit på match så vet du, annars går det verkligen inte att förklara vad männen på arenan degraderar till. I allt detta såg jag inga förvrängda kvinnoansikten som basunerade ut än det ena än det andra med intentionen att alla skulle höra, var männen bara uppslukade av att få skälla och bära sig åt?

Männen gjorde sig själva ingen tjänst. Jag kan inte tänka mig att någon kvinna tittade på dem och tänkte att Mm Mm där har vi en riktig karl. De klagade, och fräste, och spottade ut sin ilska mot alla på planen. Mottagare kunde vara vem som helst, allra helst verkade hatet falla i hårda ordalag på spelare i motståndarlaget men det var även helt ocensurerad kritik mot egna laget, och domaren förstås. När det för det mesta var negativt och bara skulle klagas då var det skönt att finna att öronpropparna fungerade riktigt bra och få fly in i en lugn, dämpad och censurerad värld. Tyvärr fadeade de inte ut allt och ansiktena såg jag ju.. men bättre, helt klart bättre.

Det var en bra date M, vårt lag vann, och vissa sånger var riktigt fina. Jag önskar bara att det hade varit mer sådant. Äkta supporterkärlek till sitt eget lag med människor som kommer samman och umgås inför ett sportsligt evenemang. Jag känner att jag fick för mycket av dosen hata motståndarna (den sortens uttryck KAN ju inte peppa egna laget), testosteron, alkohol och jag hatar och ska säga vad jag tycker och alla ska höra - manlig skit rent ut sagt. Pardon my. .. Allt detta hindrade eventuell beundran för deras i insikt i spelet.

Nästa gång blir det familjeläktaren för i dag kunde jag inte riktigt njuta. Jag blev chockad över vad de pappor som tagit med sina söner dit faktiskt visar dem. Vad ska barnen tänka. Jag kan inte riktigt se kvalitetstiden.. Nästa gång på familjeläktaren blir det förhoppningsvis lugn och ro och kanske lite mer städat och möjligen inga öronproppar utan bara härlig upplevelse av ett sportsligt evenemang där vi i publiken hittar varandra i delade åsikter och där vi resonerar oss fram på ett mer städat sätt. Vågen och "andra sidan är ni klara?". Eller är de dagarna förbi?

När blev fotbollens supportrar (männen vad jag kunde se) så våldsamma? Från början när fotbollen kom till fanns inga regler och det var på liv och död men så är det ju inte i dag. Behöver våra män detta forum?




Middag för tre dagar

2013-09-22 @ 19:44:06



Laxsida på flingsalt. Seafood fish-krydda, härlig proper-krydda och chili explosion. över det ett täcke med lök, fetaost och zucchini.

Spenat- och brysselkolsblandning med hemmagjord buljong, flingsalt och smör.

Blomkålsmos. Koka/ånga, tillsätt hemmagjord buljong, salta, smör och en skvätt grädde. Mixa slät.

Sås. 2,5 dl creme fraiche, grädde, seafodd fish-krydda, chili explosion-krydda och garlic pepper-krydda. Sky från laxen.

Hemmagjord majonnäs.

Ett glas vitt.


Nu finns mat när vi ska på fotbollsdate och föräldramöte.



Barnen åt så att det stod härliga till och Miléa gillade moset massor, tre portioner mat!



Yogan sitter som en smäck

2013-09-22 @ 15:24:27

Stark, smidig, bra kroppshållning, koncentration, meditation, stilla ro.

Allt av det bästa. I 75 härliga minuter med fina E.



Goda grannar och deras bilar inne i vårt radhusområde

2013-09-08 @ 01:22:44

Ville inte gå dit igen. Gått dit för både mors- och sons bilkörning och jag "vill inte vara en sån granne" men så står jag här hemma i köket, barnen ätandes middag, och tänker att skulle någonting någonsin hända skulle jag inte vilja se tillbaka och tänka att jag borde ha sagt någonting. Jag vill inte ha min irritation malandes. För det är det det alltid handlar oim. Är jag irriterad/upprörd och inte pratar med den som kan hjälpa mig med mitt problem, då kommer jag fortfarande att ha mitt problem.
 
"Ingen har sagt någonting på de sjutton år jag bott här.." Mitt svar på det blev att "då är det bara jag som är rädd om barnen här då". 
 
"Oftast är ni inte hemma". En vacker dag händer det någonting. 
 
"Jag har inte barn"..
 
"Jag hade inte barnen i åtanke nu när jag körde in". Jag vet, det är därför jag är här. 
 
Sonen, den gången det gällde honom. "Jag har kört in här hundra gånger och det har aldrig hänt någonting.." Eh? Alla dumma kommentarer har jag lärt mig att inte ta, de synar jag och jag påminner mig om vad jag ville få sagt. Jag är bra på det. Det fungerar. Calling the bluff. 
 
"Vill bara ha en ursäkt, det andra som du säger efteråt är onödigt". Då kommer det, "ni kör in ofta och låter bilen stå inne". Mitt svar, "vi kör in då vi har handlat och vi låter inte bilen stå, men jag tar det då det händer och inte nu för att ändra samtalsämne". "Känns som om jag inte får köra in med min bil". Det är inte det jag tycker, det har bara med hastigheten att göra, det får du inte från mig, för mig har det bara med hastigheten att göra, det har bara med hastigheten att göra. Vi skiljs åt. Bilen körs ut omedelbart. Jag är en sådan granne. Jag vill bara inte ångra mig och bära på onödig dålig energi. Jag är en sådan granne. Det är vad som fungerar för mig. 
 
 
 
 



Livets små "arbetsamheter"

2013-09-08 @ 00:49:00

Klockan fick jag för.. låt mig se.. två år in, ett år in i min förra relation. Ca 13 år sedan. Fin, gillar den massor och nu stannar den ibland, går för det mesta, men stannar när som, sätter igång igen när som och de två senaste gångerna stod den bara en dag. Kan användas men inte helt tillförlitlig. 
 
Fick ett pris för att laga den. 900 kronor. Vill, från ytterligare ett ställe, få en prisuppskattning på arbetet för att laga den. Bad mannen i uraffären skriva ner vad som skulle lagas och han upprepade det igen muntligt (fyra grejer och fort gick det) och jag sa att jag ville att han skulle skriva ner det. Priset står på lappen sa han och han frågade om det räckte (näe det gör det ju inte) och jag sa att ja det gör det ju i och för sig.. Men det gör det inte, och varför ska det vara så svårt att stå på sig, bara säga att jag vill ha en second opinion. Det vore inte orimligt. "Jag tar alltid två prisuppgifter på reparationer". Det stämmer ju. Lite awkward, telling it like it is men det kunde vara sant. 
 
Nu står jag här med en liten papperspåse för klockan som det står 900 kronor på som jag "använder sen om jag bestämmer mig för att laga den".. vojne. Jaja. 



TVtittartårar

2013-09-05 @ 17:27:00

Är vi de enda som har en liten som tittar på TV utan att blinka? När vi tittar till Miléa sitter hon med blanka ögon helt överfulla med tårvätska. Blinka, säger vi och då rinner stora tårar snabbt över kinderna. :/



Utflykt

2013-09-05 @ 12:36:56

Festis, eller saft till dryck. Pannkaka vanligaste matsäcken tätt följd av tunnbrödrulle, pasta tredje kandidat. En av 18 äter revbensspjäll. Bullar, kakor och kexchoklad till sist.

Värst är plättar, syltflaska med, fyra (4) festisar, ett helt Ballerinapaket och en stor kexchoklad, allt från samma matsäck.

Själv äter jag tidsenligt här i jägar-,samlarstenålderns läger. Här stannar jag! :)



Längtar till jobbet

2013-09-03 @ 20:52:00

Det är en underbar känsla. Det har nog inte med ljudboken i bilen att göra heller (även om den är riktigt bra. Sara Kadefors läser sin egen bok "Fågelbovägen 32").
 
Känner mig,
uppskattad
respekterad
rådfrågad
betrodd
stöttad av en bra chef som månar om sina anställda
stöttad av trevliga kollegor som bryr sig och frågar hur det går
utmanad
 
Jag växer på min arbetsplats och jag glädjer mig.
=) Mitt nya jobb är tufft, men jag stormtrivs.



Solo med barnen - dans och dusch

2013-09-03 @ 20:37:00

Har precis spenderat en alldeles underbar kväll med mina två fina barn. Alla skulle vi duscha och planerad "regelrätt" (gå till ett ställe) träning har jag inte gjort sedan i.. eh.. juni? Vi kör ett dansrace vet ja. 
 
 
Trots att barnen var trötta dansade vi länge. En halvtimme. Mjuka låtar, hårda (uppskattades nog mest tror jag..), ja allt möjligt som ljöd ut ur högtalarna i hög volym. Varma blev vi, glada och lyckliga. Vi skrattade, busade och tjoade. 
 
Duschningen efteråt var en ren fröjd. Där hade jag två lekandes, sjungandes och supernöjda små som sysselsatte sig strålande medan jag själv duschade. Tillsammansdusch är bäst!
 
 
Nu är det lugnt och tyst runt omkring mig. M är på middag med jobbet och barnen sover gott. Köket är fixat, tänderna är borstade och snart ska filmen på. Detta är egen tid på hög nivå. Då räknar jag även egen tid med barnen. =) Mys!



RSS 2.0