Första matveckan efter Cambridgekuren

2011-10-23 @ 10:27:46

Det känns inte som att det spelat någon roll att jag åt middag denna veckan (tänkte ju först trappa upp genom att bara äta frukost och lunch andra upptrappningsveckan). Kanske bättre att få komma igång igen. Inte dra ut på det alldeles utan känna att nu är jag klar med det.

Eftersom jag äter efter tallriksmodellen - ½ grönsaker, ¼ protein, ¼ kolhydrater - så känns det inte som om jag vrålstartar ändå. Jag äter fortfarande ingenting på kvällen efter middag och jag dricker två liter vatten om dagen, mer när jag tränar.

Mitt specialbröd är jättegott och att äta som jag gör nu är ingen jätteomställning. Jag gör äntligen det jag vet att jag kunnat göra tidigare. Jag vet hur jag ska äta riktigt och nu gör jag det också. Att ha massor med grönsaker hemma är ett måste och det är skönt att veta att det jag köper äter jag. I morse var tomaterna på smörgåsen ovanpå salladsbladet mycket söta och goda. Underbart. Har du förresten prövat hårt mörkt bröd med smör, ost och rikligt med "potatisskalad" morot på? Det gjorde jag i fredags i skolan och gissa om det var gott. De har alltid fantastiskt goda morötter också. =)

Det är faktiskt fantastiskt att få äta gott och samtidigt veta att jag äter rätt och riktigt. Det är otroligt skönt att äta mycket grönsaker, det finns så otroligt mycket gott. =) Kul att äta i regnbågens alla färger.

Det ska bli spännande att väga mig i morgon, se var jag ligger nu. How does the intake messure up?

I går var det en liten prövning som jag tyckte att jag hanterade bra. Lördagsgodis. Tidigare har mina vanor varit, någorlunda mycket och länge framför TVn en gång (ibland mer med fredag och söndag också) i veckan.

I går köpte jag god choklad (den sorten med kokosfett) och lite smågodis. Räknade bitarna såhär (skulle vägt godiset och sedan istället gå efter gramvikten men jag åt inte godiset hemma denna gången därför listar jag det nedan),

en bit= ett surt rött band (kanske egentligen lite mer än en bit..)
en bit= fyra brio
en bit= en fruktkola
en bit= en fruktkola
en bit= fyra djungelvrål
en bit= ett hjärta (hälften gele, hälften skum och otroligt färskt och mumsigt)

Av gochokladen åt jag tre bitar. Inget av godiset åts framför TVn på kvällen. Där fick det i stället bli - för att jag skulle hålla mig vaken (sov ju inte så bra i går natt..) - nyupptäckta apelsin, keso och mandel mellanmålet. Otroligt gott!

Det var faktist så att det nästan var för mycket ändå, i alla fall om jag ska se till sockersuget. Kan ju dock vara okej att äta för att det är gott då det inte är många bitar. =)



Färdig nu tror jag

2011-10-18 @ 16:01:55

Njäe. Det blev inte sopp-middagar. Nu börjar jag äta helt igen och så får vi se hur det går.

På vågen i går, måndag, 64kg. =) Tio kilo ner från start (räknar från då jag blev magsjuk).

Det blev ingen chokladbit i lördags men en efterrättspannkaka i går. =) Annars går det bra. Verkar dock ha vuxit ur mina nyköpta byxor. Jag var inte tillräckligt optimistisk helt enkelt! Alltså byxorna är för stora nu och jag borde ha köpt den storleken jag knappt fick på mig när jag vägde 67kg.



.. och som en fattiglapp till kvällen

2011-10-16 @ 20:08:30

I morgon ska jag börja äta frukost. =) Har bakat mitt gooooooooooooooda hälsobröd i dag. Inte så lätt med två intresserade barn som inte klarade av att bara titta. Nu är det dock gjort och frysen är full.

Jag tänkte även äta mellanmål både för och eftermiddag. En grej bara, vill testa keso, apelsin och nötter till första mellanmålet men i skolan är det ju nötförbud. Är det det i lärarrummet också?

Tror att jag gått ner mer under denna veckan. Jag åt en skiva av brödet i dag när det var nybakt och till mellanmål mellan lunch och soppmiddag blev det mellanmål bestående av en smörgås med ost och grönsaker, ett glas mjölk och ett päron. Annars har jag denna veckan bara ätit protein och grönsakslunch. Får se i morgon bitti vad vågen stannar på.. nyfiken. Har blivit ganska liten i kroppen nu. Jag kan sitta med korsade ben utan att foten somnar - märkte jag i går. =)

Nästa vecka ska jag äta som en fattiglapp till middag. Goda Cambridge kycklingsoppa, resten av dagen ska vara som vanligt. Sen är det dags att se om mitt nya tänk håller.  




" " i halsen

2011-10-16 @ 19:58:48

Näe. Ingenting. Inte mycket till röst.. Tänker testa att gå i morgon dock. Undrar bara, går det att inte prata i skolan, även om det inte är jag som skall hålla i någonting. Eller rättare, kan jag vara tyst?



Jobbet jobbet jobbet

2011-10-11 @ 22:14:41

Ja. Jag ska vara i en klass och arbeta. Visstid, 80%. Bryr jag mig om det. Inte. Här öppnas dörren för mig i min karriär. Att få anställning i en skola, att få arbeta sammanhängande tid med att lösa problem. I grundskolan. =) Det är rent vackert.

Jag vågar hoppas då jag i dag fick uppmuntrande ord från de som bryr sig. Kanske blir det ett långt visstidsvik. =)

I mitt CV, i verkligheten, i min vetskap, i andras vetskap, i tidningen...? Vem vet. Detta är startskottet, och jag är beredd.

NU måste jag gå och lägga mig, så att det kan bli morgon och jag får åka till jobbet igen. =) I like!



Gott gott =)

2011-10-11 @ 21:27:44

I går började jag äta så smått till lunch. Det var någon kalkonröra och det var baske mig det godaste jag ätit på länge.. (vilket ju kanske inte säger så mycket nu..) Det är en sann fröjd att få äta skolmaten nu när jag ska börja äta. Salladsbordet är alltid superfräscht och maten är god. På vågen i går stod det 65½kg.
I dag var det dags att förutom protein även äta grönsaker. Det blev nog lite mycket i dag men jag kände inte av det sedan så det var nog okej ändå. Som sagt svårt att snåla av den goda salladsbuffen som i dag bestod av god röd paprika, fantastiska morotsstavar, smarrig fetaost och en MYCKET välsmakande tzatsiki på morötter (jag vet, men det var asgott!)!

Härligt att se fram emot lunch så mycket! =) Det gör jag ju vanligtvis också men inte som nu när jag nästan blundar medan jag tuggar sakta. Kanske är det så att det är nyttigt att göra en sådan här kur för att hitta tillbaka till matglädje att äta sakta och att njuta av varje tugga?

Andra saker jag tänker på nu. Att jag nästa vecka fortfarande vill byta ut en måltid, troligen middagen. Att jag ska unna mig en god chokladbit nu på lördag. Att jag ska baka mitt goda och hälsosamma bröd till nästa veckas kalasfrukost och dricka den fantastiska a och b filen till (hälsofil som är underbart god). Att jag ska pröva att äta frukt till mellanmålen. Att jag ska träna fler gånger än jag unnar mig någonting under veckan. Att jag ska fortsätta att ha med mig min underbara Tupperware enlitersflaska och dricka mycket vatten. Att jag vill äta en varm smörgås någon kväll. Att jag bara ska mumsa sakta på fem godisbitar på lördagar. Att jag ska äta en liten nötblandning om jag vill någon gång någon kväll. Att jag vill äta popcorn. Att jag vill äta enligt tallriksmodellen och lite mindre portioner, långsamt. Att jag ska fortsätta att dricka vatten varje gång jag blir sugen på någonting och sedan försöka gå vidare.

Hehe, fick jag med allting nu? Tror det faktiskt.



Lillpojken

2011-10-07 @ 23:24:17

"Mamma, är det okej att jag petar på snoppen såhär?" Sebastian visar att han petar på den utanpå sina kalsonger istället för innanför.. Lilla killen. Ja det måste ju få vara okej. Han är ju ändå kille eller hur?



Nu släpper det

2011-10-07 @ 21:21:29

Nu äntligen kan jag se min framtid. En möjlig framtid i alla fall. I dag blev jag anställd på visstid som coach på en skola för att hjälpa till i en klass där det är väldigt stora problem. Beteendevetaren i mig sträcker på sig och säger att en sådan här lön betalar ni för mig som är utbildad för detta. Inte riktigt så sa jag men så kände jag mig.

Det härliga är att jag visste hur jag skulle arbeta. Att klassen behövde bli ett vi, att alla elever behövde få en stark plats i gruppen, att de som var lite utanför behövde få komma in i gemenskapen och att eleverna behövde få möjligheten att se fler sidor av varandra - mer än bara "skolbitensidan". Och verktygen för detta har jag.

Och hur fick jag jobbet? Jag ringde i onsdags runt till olika skolor och frågade om jag kunde komma och hälsa på. Lättare med ett ansikte bakom namnet på vikarielistan. Fick mycket varmt mottagande. Första skolan, av fem, som jag hade på listan, knep mig. =)

Livet är underbart! =)



Nu kör vi

2011-10-06 @ 20:00:14

Har lagt ner bemanningspoolen och satsar helt på hemkommunen vad gäller jobb. Det känns helt rätt och främjar både plånboken i form av annan lön samt möjlighet till a-kassa (skulle jag mot förmodan inte få arbeta) samt anställningsmöjligheterna, då skolorna inte betalar multum för mig. =) Vikarielistor, here I come!



Jag tänker på mat

2011-10-06 @ 19:50:19

Jag har börjat planera vad jag ska äta. Nu känns det lite farligt för det verkar vara ett upplägg för svullande om jag inte är försiktig. Jag ser fram emot att få börja äta nästa vecka. Mycket. =) Första dagen ska vara bara protein, en försiktig portion. Förutom de soppor jag äter. Dag 2-7 ska det vara en försiktig portion om dagen med protein och grönsaker. Efter den veckan är det halva tallriken med grönsaker i olika färger och en fjärdedel vardera med protein och kolhydrater som gäller.

Tidigare när jag blandade mina soppor och shaker sköljde jag bara av det överblivna i bunken och på mixern. Nu när jag vill äta igen tar jag försiktigt vara på varenda droppe. Slickepotten har blivit min bästa vän..

Och snart är det Robinson på TV..



Den där bilen

2011-10-06 @ 12:54:18

I dag får vi för andra gången tillbaka bilen från verkstan sedan vi fick den ny i januari. Bromsarna har strulat och det är ett problem du INTE vill ha med din bil! Det känns jobbigt att få tillbaka den eftersom det är vår familjebil och även den bil M kör varje dag. Långresor ha vi gjort mer än annars denna höst och att inte kunna lita på den på motorvägen, fullpackad med saker och barn.. Hoppas det är fixat nu.



Kuren - matbristen

2011-10-04 @ 17:43:49

Nu börjar det "bita lite" i fröjden över att på detta sätt justera vikten. Nu är det inte roligt längre. Jag känner att jag vill äta. Kanske har jag nått det stadie som Maria pratade om. Där kroppen har ett kroppsminne och vet att vid den här vikten mådde kroppen bra tidigare. I går vägde jag 67 kg. 

Jag vet att det är en rimlig vikt och kanske är det där jag kommer att ligga och kanske är det därför kroppen nu protesterar när jag håller på att gå under den vikten.. Kanske. Jag var och handlade kläder i går och jag tror nog att jag kommer att ligga här sedan. Jag går ner mer och sedan går jag upp lite men inte allt. Vi får se. Time will tell. 

Sen är det naturligtvis svårare att inte äta då jag i skolan arbetar över både frukost, frukt, lunch, mellanmål och frukt under olika dagar. Jaja, bit i nu då!



Napp

2011-10-04 @ 17:32:12

Inget av barnen har varit så intresserade av napp och Miléa så pass lite att jag fick lägga fram en vid hennes leklåda i vardagsrummet så hon skulle vänja sig vid den. Det var framgångsrikt och nappen kan nu användas på dagis vid vilan, på långfärd i bilen och när hon är trött eller behöver somna om igen på morgonkvisten. =)

Jag är inte ett dugg orolig över att hon inte kommer att kunna sluta för inget utav barnen nattas till kvällen med napp och för Sebastian glömdes den bara bort.



Nu kommer orden =)

2011-10-04 @ 17:26:41

Miléa börjar prata. Först var det pappa för några dagar sedan, nu säger hon upp, bapp (napp) och äppä. =) Hihi



P3-kul

2011-10-01 @ 19:16:56

En kille berättar om när han dök med en valhaj - som kan bli lika lång som tre bilar. Först hoppar han och dykgänget i och han kan inte se hajen men sen dyker den plötsligt upp och han får simma undan för att den inte ska simma på honom. Då kände jag mig underlägsen, säger han. En av P3 tjejerna (var det tankesmedjan kanske) skrattar till. Det ska alltså krävas en valhaj för att du som kille ska känna dig underlägsen, säger hon. Hon fortsätter, för oss tjejer är det annorlunda vi växer liksom upp med att känna oss underlägsna. Vi behöver bara titta i en Veckorevyn..

How true. Sorgligt.



RSS 2.0