Syskons millimeterrättvisa

2013-11-23 @ 14:00:00

Äpple till efterrätt.
"Jag vill ha det rödaste äpplet" - "jag fick det rödaste äpplet"..
"Sluta tjafsa nu", säger jag till dem varpå båda samtidigt säger "båda". (Båda fick det rödaste äpplet).

Sällan men vid enstaka tillfällen löser det sig lite som av sig självt.



Landslagskompetens

2013-11-19 @ 21:59:12



Blir så evinnerligt förbannad. Än en gång ett sabbat målläge för att en svensk måste lägga över bollen på rätt fot. DET FINNS INGEN FEL FOT! Kom igen! Det är bara att nöta och nöta, träna båda fötterna och självförtroendet så att det blir mål lagda med den fot som bollen faller på. Bara gör det. Jag har två fungerande fötter, ska landslaget vara sämre?? Jisses.



Föreställning

2013-11-19 @ 21:12:57

Gissa våra djur

:)





De var så fina och har sjungit så fint hemma.




Hushållsarbete

2013-11-18 @ 16:47:16



Nu är jag äntligen klar. Jag lagade en fantastiskt god lunch. Sejgryta med vitlök, rödlök, zucchini, färsk broccoli, hemmagjord räkbuljong (som också gjordes samtidigt) hemmagjord lökbuljong, en skvätt fullfet grädde samt en sked fullfet creme fraiche. Mm.

Sen satt jag själv och åt för sjuka Sebastian var inte intresserad. Nu har jag tagit mig i kragen och fixat köket och när som helst kommer något av barnen säga att de är hungriga. Dags att börja om igen.

Miléa hämtade jag kl. 15.00, hon har det roligare och mer socialt på förskolan. Hemma är TVn på när Sebastian är såhär dålig. Nu har jag förberett dem ett tag. Nu ska media stängas av och vi ska umgås. Mamma bestämmer. Annars kan jag inte leva med mitt samvete. Har gosat liteed dem men framför TVn är det mer för min skull tror jag.



Dans på stan två dar i rad

2013-11-10 @ 21:31:11

Det var verkligen inte i går. Lite busigt och coolt men trots nykterhet var det för tufft och i fortsättningen blir det fredagar endast men allt krut på dem.

Dansen är latinskt och alla dess varianter är nya favoriter. :)



Bus eller godisdebatt

2013-11-05 @ 22:49:00

Jag arbetar på grundskola. På Halloweendagens morgon under vårt morgonpyssel hörde jag en elev berätta för en annan elev att mamman inte tillät bus eller godisande för att hon inte tyckte att det var okej att tigga. Först tyckte jag att det lät väldigt hårt, hårt av ett så litet barn att säga så och hårt av en förälder att uttrycka det så.
 
När jag på kvällen kom hem till min egen familj med Miléa tre år och Sebastian fem år som fått löfte om att för första gången få gå "bus eller godisande" fick jag dock en bitter smak i munnen. Vi bor i ett barntätt radhusområde och jag tänker tillbaka på de gånger jag öppnat dörren för lite för gamla barn/ungdomar som satt på sig någon grej och öppnar sin stora godispåse i väntan på att få mer godis, likgiltiga blickar på det jag sedan lägger i. Ja de stunderna känns det inte helt okej. När jag tänker på de små barnen som klätt ut sig och det är en spännande grej för och det kan vara okej fastnar jag ändå på att det är godis som de ska få i sin påse (att det skulle kunna vara bus istället är bara en formalitet). Det händer att det finns alternativ hos några så som popcorn, äpple, clementin eller russin, men de alternativen hör till en minoritet och ses ibland inte med blida ögon av mottagaren. Det är en stor del av denna tradition som kretsar kring godiset och i dagens samhälle känns det fel att blidka denna del av traditionen då vi nu, om än så sakteliga, börjar bli mer välinformerade om sockrets negativa inverkan på våra kroppar och liv. 
 
Jag tog saken i egna händer och tog med mina barn ut på en busrunda bland våra grannar. Vi tackade ja till äpple och clementin som var förklädd till pumpa och sade enbart bu och sprang iväg från de andra som ville bjuda oss godis. Barnen verkade nöjda, mamman var helt klart nöjd och nöjda var vi sedan allihop då vi kom hem till en god efterrätt beståendes av hallon, blåbär och grädde. 
 
Frågan till dig, behöver Halloween handla om godis? Är traditionen mer om godis än om att klä ut sig och busa? En liten tanke går tillbaka till när jag själv gick som påskkärring. Vi lämnade alltid ett kort till den som vi plingade på. Vi jobbade hårt hemma med att klippa, måla och skriva kort för att kunna ge ut, jag har till och med minnen av att ligga på golvet med min syster i någons trappuppgång och måla fler för att kunna fortsätta gå. På vår tid kunde vi få en liten slant istället och jag uppfattade det mer som ett givande och tagande. Vi gjorde de som öppnade glada och de ville i gengäld ge oss någonting tillbaka. Eller tycker du att resonemanget haltar? I dag ser jag inget givande från de som ringer på min dörr (om de inte är väldigt små så att det är en bedrift att våga ringa på). 
 
Så i slutändan, vad talar vi om, är vårt bus eller godis tiggeri? Och hur okej är det att bjuda annat än godis?



Alternativ pannkaka

2013-11-03 @ 19:53:00

Nöjda kusiner i väntan på att bananpannkakorna ska bli klara. Jordnötter i skålen. Pannkaksrecept5 ägg1 banan1-3 msk jordnötssmörMixa och stek. De var goda, serveras med fördel med hallon, blåbär och grädde.



Geocaching Lite

2013-11-03 @ 19:44:14


Moster S fixar.

Ska vi hitta skatten?


Fixar tillsammans i köket hemma. Sebastian klarade kartan med bravur och trivdes med moster. Kanske en framtida Geocachare. :)



Alla Helgons Dag

2013-11-03 @ 15:57:39




Mormor mamma och son tänker på och lämnar ljus för sina kära som ej längre är nära.



Pumpa pumpa pumpa

2013-11-03 @ 15:11:43


Mormor och Sebastian har köpt en pumpa på 7,3 kg.


Ett mycket gott resultat efter mkt hårt arbete. Bra jobbat mormor! Sebastian var jättenöjd.






Halloween

2013-11-03 @ 14:34:00

Barnen till förskolan.
 
Lunch på jobbet. Barnen fick gå in i en mörk korridor och krypa igenom en mörk tunnel in i matsalen där det bjöds pizza. Agat gjorde gästspel :) Ett mycket uppskattat inlägg.
På kvällen gick vi och gjorde bus hos våra grannar. Vi gömde oss bakom dörren och sa "bu", sen sa vi "glad Halloween" och sprang därifrån. Inget godis utan bär och grädde när vi kom hem istället. Perfekt.



RSS 2.0