Då det "bara" är bra

2015-08-31 @ 22:26:32

Vissa dagar funkar det också. Mestadelen av tiden är det bra. Jag njuter av att ha diskat i går (i timmar..), för jag slipper i dag. Jag har tvättat och färgat håret. Skulle dammsugit men landar i att det efter en knätröttande dag kan vara bra att vila och inte anstränga knät ytterligare. Är det ngt jag har denna veckan så är det tid...
 
Tar itu med saker, släpper gammalt groll och tar saker med en klackspark. Känns skönt. 
 
Har haft räkskiva. Själv, med en härlig film! Tack Issa! 
 
Ska nu prata lite med vänner..
 
:D
 
I bid you a good night!



Livet är absurt

2015-08-30 @ 21:05:00

Köpte en Samsung S5 för... tre veckor sedan(?) och den ligger fortfarande i skåpet i sin kartong (trots att det gått en vecka sedan jag köpte skal).. Är nog överväldigad. Behöver mobilen men vet inte hur jag ska fixa den och får inte till det att ta mig tid att sätta igång.. ytterligare en grej att göra.  
 
 
Barnfri. Barnen till pappa och jag diskar och lyssnar på Tune In och "Radiolab", vilket gör det otroligt mkt lättare att diska en fyra(?)dagarsdisk - har också svullet knä.. Två olika världar. En där jag lämnat mina barn och nu är ensam med allt vad det innebär och en annan där jag lyssnar med full närvaro till radioprogrammet. Jag är däremellan. Pendlandes - vilket nog späder på overklighetskänslan..
 
 
Träningsvecka. Nu skulle jag satt igång och tagit igen en vecka av missade dubbelkurser - vilket kommande vecka skulle innebära fyra kurser.. På min andra fotbollsträning (sedan 12 år tillbaka) vred jag dock till knät så kraftigt att jag har en återtid till ortoped om 2-3 veckor för att se att svullnaden gått ner ordentligt. 
 
 
Detta med date'andet...
Helt otippat träffade jag någon. Vi klickade och var inte redo för ngt någon utav oss. Han mindre än jag.. Detta faktum gör det dock helt absurt att fundera över om jag kan hitta någon som passar bra - när jag redan har gjort det - och det ändå inte fungerade... Det är svårt att inte bli synisk och det är svårt att hitta rätt och det är svårt att inte ha bråttom och fundera och fundera och fundera..
Tanken slog mig att jag skulle kunna få uppleva en himlastormande förälskelse men var i samma ögonblick jag tänkt det helt likgiltig inför det då det verkade så osannolikt och långt borta. Det är overkligt att befinna sig i en situation där jag kan stå inför detta. Att veta att jag har tid och inte behöver ha bråttom och samtidigt vara ledsen över att ingenting händer och att jag är så ensam. Det kommer att hända. Jag har redan fått otroligt mkt bekräftelse och jag vet att jag är en fantastisk tjej. Samtidigt tvivlar jag. Samtidigt! Absurt. 
 
 
Städning. Att ha mkt tid och att välja att städa eller inte städa. Och ha mkt tid. Att välja egen tid, eller att städa.. Vi får se när jag landar i det nya.. Är också ledsen i att ha så mkt tid att kunna städa och därför städar jag inte utan gör annat för att det är synd om mig..
 
 
Veckorna är långa. Veckan med barnen var lång för då var det kämpigt en del av dagarna när de var på varandra och det var svårt att komma emellan för att avleda..och jag gissar att kommande vecka blir lång då jag inte kan träna, fast det är min träningsvecka.. så jag får väl städa..
 
 
Vilja prata och att inte vilja prata. Jag har tid att ringa. Jag ringer inte. Skulle behöva det, men kan inte samla ihop mig för att göra det. Just nu är jag mkt i "accepterandet" och varandet i det som är i mitt liv. Det är bra, och tufft och isolerande. Men bra. I slutändan.. antar jag. 
 
 
Det finns ögonblick då jag bara väntar på att märka att jag missat att göra ngt jag borde ha gjort.. Fast bara ögonblick. 
 
Det här med barnbyte på söndag.. nu är jag ledig men i morgon börjar arbetsveckan igen. Det är också absurt för det känns som om jag borde ha helg nu.. svårt att förklara. 



Att orka

2015-08-25 @ 21:29:41

Att vara den vuxna, att inte räcka till, att inte kunna vara lugn.. vid alla tillfällen.. att vara trött och ljudskygg.. ibland.. att ställa rimliga krav som ändå inte passar för vi gör så gott vi kan, att inse det och känna sig ännu tröttare, och att fortsätta, framhärda och aldrig aldrig ge upp. Att söka lösningar som ibland passar sämre än bra eller alldeles förträffligt. Att vara ensamstående mamma till två helt hopplöst underbara barn med svårigheter som snurrar upp varandra hos mig varannan vecka. 
 
Ni utmanar mig
Ni tröttar mig
Ni utvecklar mig och
gör mig till en bättre vuxen. 



Tänk om livet var svartvitt

2015-08-25 @ 21:18:00

Tänk om livet var svartvitt. Om den onde var ond och den fule ful. Den goda var ljuset och allt var förutsägbart och som vi alltid trott.
 
Tänk om vi inte visste att vi alla är lika, lika i vår strävan efter att tillgodose samma behov. Att vara trygg, mätt, utvilad, och uppskattad. Om vi inte visste att tillfället kan göra tjuven eller att vi alla kan göra misstag och hamna snett. Att vi kan göra rätta val helt av slump.. eller efter övertygelse som råkar stämma överens med gängse norm.. den gången.
 
Tänk om vi inte visste att livet inte är svartvitt, att vi inte visste att det vi ser är EN sanning. Om vi trodde att alla var som vi trott.. utan att vi hade eftersökt deras sanning, om dem själva. 
 
Tänk om..



Revy!!

2015-08-19 @ 20:14:57

Har bokat in "Tomas sista revy" med vän och middag innan. Livet är underbart! =)



En skön em/kväll efter jobbet :)

2015-08-18 @ 23:31:15

Åkte till badet och badade och solade. Läste :)

Fotbollsträning med ett lag! Ostadigt, askul och tröttande... var ändå ca 12 år sedan sist.. 

Efter det en och en halv timmes promenad med kompis! 

Mys! :)



När mannen mötte kvinnan

2015-08-11 @ 21:59:43

.. hoppet, illusionen, löftet om kärlek

Kvinnan säger nej men båda lider. Båda lider av verklighetens kalla ljus. Lider av sanningen om hur det fungerar. Det som var lovande och mysigt känns plötsligt kliniskt och avskalat. 

En sa nej men mannens illusion om att det är lätt för kvinnan för att det är hennes arena är inte sann. Det är mannens sanning. Endast mannens. 



Tystnaden

2015-08-11 @ 21:42:20

När tystnaden är som störst
När stillheten inte är vald 
Då det hjälper att messa
Då det hjälper att höras
Då det inte hjälper..



Semesterkost

2015-08-06 @ 21:34:00

Jaaa.. 
Har nu jämnat ut lite de senaste dagarna med godis då det slog mig att jag saknade Ölandsgodishandlandet i goda vänners lag.. och att detta nog varit min hälsosammaste semester någonsin. Så kunde vi ju bara inte ha det.. ;p



Tvättstugan med barnen

2015-08-04 @ 23:13:38

Ja det lär inte vara sista gången. "Mamma jag gillar att vika" - Miléa. Sebastian tar med sig nycklarna och hämtar sopborstarna. Grymt trevligt sällskap och snabbt gick det. =) Tack älsklingarna!



Skrubbligt

2015-08-04 @ 23:10:39

Ja. Det är så välanvänt och logiskt i mina ögon här hemma att Miléa fem års uttryck börjar bli vädertaget. Saknas det inte i Saol?
 
Skrubbligt - behöver det ens en förklaring? 



Nu är de hemma :D

2015-08-03 @ 22:46:44

Det är semestervecka och jag hade barnen under två semesterveckor - för två veckor sedan - men i dag var det första dagen i lägenheten med mig. 
 
I går kom vi hem sent. Jag fick bonus och hann en vända förbi söndagssalsan då de varit borta till in på kvällen. Nice. De var i säng kl. 22.00 och jag var ur duschen lite innan halv och då var det tyst. Samma i dag, de somnade fint. Skönt att de är trygga. =)
 
I dag. Sebastian upp 06.30.. Gos i min säng. Blev Minecraft mm.-spel sedan och jag slumrade i sängen. Läste sedan en vända och njöt av semester (en läser, en spelar och en sover) strax efter nio väckte jag Miléa. Gos i hennes säng (denna stunden med barnen alltså <3  ). Efter det Sommarlovsmorgon med två fina syskon i soffan framför datorn. Jag fixade frukost. 
 
Cykelpromenad längst sjön som utvecklades fullt ut till hallonplockarpromenad, mamma fick gilla läget!
 
Lunch med vaniljglass och röda vinbär. =) Tog mig tid att diska undan efter alla mål. Skönt. 
 
Efter felkörning landade vi äntligen vid ett nyintroducerat bad. Var där två timmar och åkte hem strax innan sex. Kände att vi gör detta själva nu. Mina barn är en handfull men det var härligt. 
 
Lagade middag. En blandning av musslor, makrill i tomatsås, tomat, stekt kål, överbliven sallad (sallad, tomat, paprika, avokado och morot), och grädde. Jag saltade bara. Det blev jättegott! =) Barnen åt med aptit - vänjer deras magar vid lite mer kh inför förskole- och fritidsstart nästa vecka så de fick lite glasnudlar gjorda på bönor, tror jag det är. 
 
En sväng förbi pappa för att hämta Sebastians Eye Q. Sedan ner till parken där där mamma kunde erbjuda sig att vara med för att de skulle få jämna par i beachvolley! Jag gjorde inte bort mig heller :D 
 
 
Litet pliktinlägg, glömde dricka vatten i dag så har huvudvärk igen, alltså inte jätteinspirerat inlägg men jag ville föreviga inflyttningen.
 
Får se om förstfödde vaknar samma tid i morgon?..
Now I bid you - good night!



Att städa efter tidigare hyresgäst efter inflytt!

2015-08-02 @ 10:48:20

Känsligt inlägg om du är "äckelmagad".. du går kanske i och för sig förskonad om du ej gjort denna rengöring i rörsystemet under handfat samt golvbrunn..
.
.
.
.
Fast nog inte förskonad mot detta. När vi flyttade in i hus och föregående hyresgästen hade anlitat en firma för flyttstäd... och jag sedan kom intet ont anandes med min toaborste med ett sådant där extra skaft som går under ringen (varför skriver jag ens om detta.. blä.. har golvbrunnen kvar att göra här också).. det äckligaste jag gjort i mitt liv. Tack för den presenten liksom. 
 
 
 
 
Så var det här. Nu. Avloppet måste ha luktat innan lägenheten såldes för det började lukta tidigt. "Ja men, det är bara att göra rent koppen under handfatet". Jo men, det är en hemmasnickrare som gjort badrummet så nu har jag tagit isär ett rörsystem med fem krökar, och sammanlagt nio delar (ja det är på plats igen..) och har nu gjort rent efter - ja, inte mig själv, igen.. =(
 
Min fråga är om det inte är rent hyfs att inte lämna sådant? Jag kan göra det utan problem. Jag är inte äckelmagad men JAG VILL INTE behöva göra det - efter någon annan.. blä.
 



Dit kosan styr

2015-08-02 @ 01:23:46

Känns som vi är skepp drivandes på haven sökande efter land. (Shit, den där sandwichen var nice, skulle köpt två!). Vi vet vart (blev det rätt ordval nu mamma?) vi vill, eller vet vi det, men vad är det som gör att vi lägger till vid en strand och inte en annan? Att just den stranden råkar dyka upp först? Hur mycket val läggs in i beslut att satsa på just den? Magkänsla? Beror det på hur vilse vi är? Vilse OCH magkänsla? Eller har det bara att göra med hur tilltalande stranden är, fyller våra krav? (Danskväll och lite vin och äggröra med vitlök på det. Mumma).
 
Ibland kan jag undra. Hur mottagliga är vi? Hönan eller ägget? Väljer stranden oss? Jag är förespråkare för det aktiva valet. Men kan i det undra hur aktivt det är. Vad väljer vi och vad väljer oss? I kväll var jag nog stranden. Eller är vi alltid stranden? 



RSS 2.0