Kuren dag 9

2011-09-29 @ 23:51:30

I går, dag nio, på vågen, 68 kg. Nu är jag inte hungrig längre tror jag. Det vill säga jag är inte hungrig på mellanmålstiderna, jag antar att jag skulle vara hungrig om jag inte åt något av mina frukost-, lunch- eller middagsmål. Dricker fortfarande tre liter vatten om dagen utan att behöva tvinga i mig det. =) Skönt.

Det är förvånansvärt lätt tycker jag. Smidigt. Andra behöver äta, jag ta mig en shake, en god shake. Dricker MYCKET med vatten, mår toppenbra. =)

Jag tycker att det är jätteskönt att bara kunna avstyra tankar på att äta någonting och helt kunna släppa det. Trots vad andra har sagt har jag nog aldrig tänkt så lite på mat. Så är jag en matmänniska också.

Jag lagar mat till barnen och vuxna och serverar väldoftande smarrig efterrätt till de vuxna, without breaking a sweat. =) Nice.



Miléa pussar

2011-09-29 @ 19:39:13

För, vad kan det vara, cirka tre veckor sedan började Miléa pussas. =) Så himla gott. Stängd mun också för det mesta. =) Det var de sista gångerna jag ammade henne, det var nog där det började. Plötsligt släppte hon, tittade upp på mig, sträckte upp ansiktet och när jag mötte henne fick jag den finaste pussen. Snacka om att hålla ens hjärta i sina små händer! Gosunge. <3

Lite i samma veva, kanske några dagar senare, började hon slänga slängpussar när hon vinkade av någon. =) Först tog hon bara handen till munnen, sen började hon prutta på handen när hon höll den mot munnen och nu gör hon riktiga pussljud mot sin lilla hand innan hon sträcker ut den igen. Puss älskling!



Bio när den är som... verkligen inte!

2011-09-23 @ 23:55:40

Vi körde fel. Kom ändå fram. När reklamen var slut och de släckt ner något i salongen hände ingenting på fem minuter. Lite reklam gick igång igen utan ljud och efter två snuttar av andra filmer som kommer kom ljudet.

Filmen? Captain America, 3D. Alla bra skådespelarprestationer och effekter till trots, en urusel story. Don't see it!

Filmen tog slut men de tände inte i salongen, eftertexterna rullade.. länge. Tillslut gick vi. Kanske var det någonting mer på slutet men vem bryr sig filmen var skitkass.

Ändå en trevlig stund och mys med min älskade. Barnen sov gott hemma med mormor. Tack mormor.




Blåsa först

2011-09-23 @ 19:54:58

I går när barnen skulle äta middag stod pappa och fixade med Miléas mat vid hennes plats. Sebastians tallrik stod på hans plats. Miléa klättrade upp på Sebastians stol och lutade sig över hans tallrik och innan jag hann ta bort henne (jag trodde hon skulle äta med munnen) började hon blåsa på hans mat. Jo, det är nog så att maten alltid är för varm när den ställs på bordet och barnen får snällt vänta tills det svalnar. Vi brukar blåsa tillsammans och sen är det bara att hugga in. Nu vet Miléa också att så är ordningen, blåsa först, sen mat. =) 



Kuren dag 3

2011-09-22 @ 19:14:04

Hihi, prövade nyss en ny smak och blev överlycklig. GOD! Hade nämligen lite tvivel efter att ha prövat Mango, banan och chokladsmak som var direkt otrevliga och svåra att få i sig. Sitter nu och sippar på chokladminten och känner att nä nu kommer det att gå vägen med denna rena kur.

Det har inte varit svårt att inte äta. Tvärtom nästan, det är tidssparande och det var en riktig hit nu när vi åkte bil med barnen för att hälsa på mormor, morfar, systrar och kusin i annan stad. När vi stannade för lunch var det smidigt att bara kunna koncentrera sig på barnen. Det stoppet blev en hel halvtimme kortare. =) Nej, det som däremot har varit svårt har varit att pröva tre olika smaker i följd och inte gillat dem och tänkt att ska det vara såhär nu, ska jag behöva "äta" grejer som nästan inte går ner? Nu har jag goda favoriter. =)


Vad är då mitt mål, eller hur tänker jag mig att följande veckor kommer att se ut? Jag håller på i tre veckor och gör sedan den rekommenderade upptrappningen, dvs. en vecka med småstart på vanlig mat. 



Gillar,

grönsakssoppan
kycklingsoppan

vanilj
chokladmint
jordgubb


Tack för nu. =)



Nu tömmer vi!

2011-09-19 @ 22:15:16

Nu går racet. Inte bara opraktiskt att börja med Cambridgekuren med M i samband med en envis magsjuka då jag ändå inte kunnat äta någonting.

Hur underbart är det inte att äntligen få dricka vanligt vatten igen, näe vätskeersättningen ÄR inte god, och hur lämpligt när det nu ska drickas minst tre liter om dagen. Toppenbra!! När var jag så duktig med vatten senast? Länge länge sedan. Dags att dra igång de goda vanorna. =)

Innan magköret 74kg
Innan Cambridge en vecka senare 70½kg

Och varför hänger jag på M? Nyfiken hur jag går ned, hur det är och hur vikten ser ut efteråt.



Minst går först - Miléa 15 månader på förskolan

2011-09-17 @ 22:23:14

I alla fall jag är en sån förälder som smaskar i mig all sorts info jag kan få om hur mina barn är på förskolan. Det är ju så mycket tid som missas! Nu har jag fått lite skvaller om Miléa.

Yngst på dagis och alla tycker att hon är så söt. Det ska tydligen synas extra mycket då det är gemesam sångsamling för alla avdelningar. Jag kan tänka mig att Miléa trivs med det som fisken i vattnet. =)

På egna avdelningen efter vilan brukar de flesta barn, oftast även Miléa, vara ledsna när de vaknat. Men så en eftermiddag denna veckan kikade personalen in och såg att Miléa var vaken och glad som en lärka som hon vanligtvis är under dagarna. Hon hade tryckt in sin madrass i skåpet där den ska vara när de inte vilar, kudden likaså.

Nu brukar hon efter vilan ta napparna från de andra barnen, samla in dem, som fröknarna annars gör. Nu gör Miléa det istället. Lite uppskattad extrahjälp? 

Minstingen kan. Mamma är så stolt! =) Hihi




"Mamma"

2011-09-16 @ 20:44:11

I förrgår morse var det första ljud vi hörde från barnens rum "mamma". Det var första gången Miléa sa mamma ordentligt. Jag blev alldeles varm i hela magen och bara någon sekund senare, "mamma". Min söta lilla Miléa, mamma kommer. =)



Nu går Miléa =)

2011-09-01 @ 19:49:52

På förskolan lossnade det ordentligt för Miléa i går. Hon gick riktigt långt för första gången. Inte sju, åtta eller nio steg eller tolv utan tredubbelt hennes rekord som tidigare varit 26 steg.

Då kanske hon slutar att klättra så väldans mycket nu då? Inte troligt. Och äter som en häst gör hon. Långt mer än storebror Sebastian som är två år äldre. Då antar jag att det behöver klättras också. =) Tur att hon klarar det så bra, men det är klart, hon har väl övat upp sig nu när hon klättrat i över fyra månader redan.



RSS 2.0