Skype

2009-06-30 @ 22:21:44

Tack för Skype. Har precis tittat, pratat och busat med syster i alla pauser under Paris BFF eller vad den nu heter. =) Mycket roligt att skypa. Tack syster!!! Visade min nya fiiiiiiiiiiiiina frisyr. Var mycket tjusig över skypen i alla fall. =)



Klippning som utjämnar =)

2009-06-30 @ 20:22:07

Sist jag var och klippte mig fick jag vänta en hel timme innan hon började med mig. >:(  Blir fortfarande arg när jag tänker på att jag inte sade någonting om det då.

I dag var jag där igen. Klippte mig kortare. =) Skitnervös, även fast jag haft ännu kortare förut.

Innan Sebastian föddes klippte jag och slingade håret. Det gick på 500 papp. Jo det står rätt. Bra ställe jag hittat. =) Blev rekommenderad dit av föredetta arbetskollega. I dag ville hon inte använda hätta utan slinga i folie. För att det blir mycket finare. Det har jag aldrig gjort. Känns dyrt. Jag frågade när hon klippt mig om det är någon prisskillnad för att jag bara hade med mig 500 kronor och att hon gärna fick göra med hätta, men det ville hon inte, efter ett tag sade hon att det är okej för den här gången.

=) Nu är hon förlåten för att jag fick vänta en timme sist!

Min frisyr? Lite bob, lite page fast aningen kortare i bak (vill nog ha kortare nästa gång), lite coolt, lite tufft. Snyggt helt enkelt. Och på mig? Jag vänjer mig nog! =)



Mannen i parken

2009-06-30 @ 14:00:22

Även i morse gick jag och Sebastian till parken i morgonskugga. Även i dag låg mannen där och sov i Sebastians favorithus. Sist vi var där blev jag förvånad och lite fundersam, i dag blev jag mer irriterad. I går höll jag och Sebastian låda i ett annat närliggande hus. Jag lekte med flit högljutt titt-ut med Sebastian, som till min stora belåtenhet gav upp sina högsta tjut, alltför att mannen skulle fatta vinken. Jag visste inte riktigt om jag ville eller hade rätt att köra bort honom så jag valde ett "kamoflerat" tillvägagångssätt för att få honom att vakna och gå. Det fungerade ganska snabbt och vi kunde återerövra vår lekhörna.

Jag slits mellan två motpoler. Dels tycker jag att han inte har alls att göra i en lekpark. Jag vet ingenting alls om honom förstås men jag tycker inte att en lekplats är en okej sovplats. Å andra sidan tycker jag att han visst kan få sova där, bara han beger sig vid första ljud av att det kommer föräldrar och barn. Den andra mjukare undertonen funderar även över hur det är att leva utan hem, vilket jag utgått ifrån att det handlar om (han sover i sovsäck, har en ryggsäck och en resväska med sig), och tänker att jag kanske skulle ha med mig en smörgås eller någonting frukostaktigt till honom sådär när han vaknar.

I dag när vi kom ville Sebastian inte leka lika högljutt vilket resulterade i att han stannade kvar länge. Så länge att jag och tre andra föräldrar fick ta bort våra barn därifrån när de ville dit och leka. När han vaknade satte han sig till och med på en bänk och.. ja vad vet jag vad han gjorde, vad han inte gjorde var att göra platsen tillgänglig för våra barn genom att flytta sina saker. Jag blev väldigt irriterad och ovänligt inställd, minst sagt, skall nog tilläggas. Det här är en lekplats och inte ett sovställe. Han ligger dessutom på de minsta barnens lekyta och såhär tidigt på morgonen är alla barnen som är på lekplatsen mellan ett och två år. Låg han bara på en annan yta så hade det varit helt okej, svårare än så är jag inte. Som det nu var förvisades vi till de större lekställningarna som inte, liksom den minsta, är markbelägna och därmed egentligen inte är lämpliga för de barn som precis lärt sig gå.

Näe.., ja eller nej till mannen.. vem vet.. i dag hade jag inte mycket till övers för honom i alla fall. I dag blev det ingen smörgås.



Egen tid, som en blixt från klar himmel

2009-06-29 @ 20:30:20

Efter att Sebastian ätit mellanmål i parken på förmiddagen somnade han på vägen hem sittandes i vagnen. Jag lade ner honom och konstaterade att klockan inte ännu var 10.00. Vad göra?

Med bredda smörgåsar, filt, bok och vagn, gick jag ner på baksidan och lade mig och solade. Det var varmt, bara inte sådär stekande som mitt på dagen bjuder på. Jag åt, läste lite, sov lite och gick upp igen när två timmar förflutit. Härligt då det helt otippat blir egen tid som jag inte planerat för. Väl uppe började jag städa och även nu i kväll då min kille tog Sebastian och gick till lekparken så fick jag ännu mer gjort och kunde även unna mig att se på Priviledged (den är gott tidsfördriv). Härligt. H ä r l i g t.



Parken i morgonskugga

2009-06-29 @ 20:16:37

I morse begav jag och Sebastian oss till stora lekparken. Tidigt. In fact, så tidigt att mannen som kvartade i ett av småhusen inte hade börjat sin dag ännu.. Hela parken låg i skugga och det var så underbart för det är jättevarmt nu. O ja, det kommer att bli fler besök till "parken i morgonskugga".



Från dåligt humör

2009-06-28 @ 17:53:12

Först en dusch, sätta i inpackning och lägga ansiktsmask, tvätta badkaret medan de får verka. Skölja av, både badkar och mig. Min kille dammsuger och Sebastian tittar nöjt på. Sen i med en go liten Sebastian i badkaret med mig. Efter det är det elaka humöret som bortblåst. =) Härligt. Skönt att komma ut på andra sidan. Skönt.

Sebastian sitter och håller på med sina nya badleksaker och är så glad. Han får hålla i slangen i dag och han sprutar lite i munnen och prövar, han tittar på mig och ler. Gott min lilla älskling. Ibland råkar han spruta vatten i ansiktet, då ler han ännu större. Söt! Jag klippte honom i morse. Snyggt blev det. En ny och kortklippt liten kille som ska åka på semester snart.



Kärt återseende

2009-06-28 @ 12:53:54

I dag (i går) föll det sig så att jag träffade en gymnasievän, som jag pluggade med för 11 år sedan, på baksidan av vårt hus då hela min familj var ute och solade. Hon är i stan över helgen bara för att fira en väns sons första födelsedag. Den här vännen bor granne med mig och är en av mammorna i min föräldragrupp. Vi visste väl redan att världen är liten, men ibland förundras jag.

Det var ett mycket kärt återseende, denna tjej har jag inte haft kontakt med sedan gymnasiet men jag har velat få tag i henne och sökte henne för en tid sedan på Facebook. Jag hittade henne inte. Hon hittade mig.  =)     Hej D.



Datorproblem..

2009-06-28 @ 12:39:51

=(

..gillar vi aldrig. Jag har dock datorkunnig kille som alltid fixar! =) Problemet i går var att jag gärna sitter uppe och skriver sent när jag ska få sovmorgon nästa dag. När jag skrev och det blev strul kunde jag så till vida inte få hjälp eftersom min goa kille gått och lagt sig. Därav blir det lite snett i inläggen som jag publicerat i morse som egentligen skulle publiceras i går och som var sent skrivna så något skulle egentligen publicerats dagen innan det.. men men. Nu står de i alla fall att läsa för när andan faller på. =)

Det är alltså uppsträckning på datorproblemen naturligtvis och inte på min goa kille som aldrig är sen att hjälpa den som ber honom. Min älskling!



Färdig med Jobs bok

2009-06-28 @ 12:32:03

Trodde att den skulle lämna mer frågor, men just nu har jag bara en. Va? Trodde den skulle ge mer än att han fick tillbaka allt mångfaldigt igen (ursäkta "giveawayen").

Får kanske gå igenom understrykningarna jag gjorde på första sidorna, innan jag helt tappade sugen och bara pliktläste fram till de sista sidorna. Så extremt repetativt och svårläst.. Kommer nog tyvärr dröja innan jag ger mig på bibeln igen, om ingen annan motiverar mig med diskussioner om styckena.

Varför Jobs bok? För uppdatering, titta in på Jobs bok och Kämpar på med Job.



Första doppet

2009-06-28 @ 12:29:11

I 16,5 gradigt vatten tog jag i kväll (det ska vara i går kväll, datorproblem så jag kunde inte publicera i går..) årets första simtag. Helt okej, men inte alls på något sätt varmt.

Vid klockan fem åkte vi iväg till badplatsen som bjuder både gräs, sandstrand, fläkt och skugga. Vi satte oss precis vid vattnet. Jag doppade mig och efter det var det Sebastians tur att sitta lite längre in i en varmare "vattenpuss" i sin soldräkt och plaska. Och plaska gjorde han, plaskade så att jag blev alldeles blöt i håret som jag hade hållt torrt då jag var och simmade. =) Så söt. Lite kallt var det kanske så efter en stund svepte vi in vår lilla älskling i en filt och värmde honom nära nära.

Efter det blev det mat för Sebastian som efter dagens tredje försök nästan åt upp all mat, korv och potatis. Vi har märkt av att han äter mindre när det är varmt. När jag ammat tog vi vårt pick och pack och flyttade upp i gräset där det var mindre sandigt, och mer gräs ;P Jag och min kille smaskade nöjda i oss vår sushi som haft med oss medan Sebastian var fullt nöjd, efter att ha fått leka lite med hink och spade, med att sitta i vagnen och titta på alla människor.

När sushin var uppäten låg jag på min killes arm i värmen från honom och den ljumma solen. Vi åt några godisbitar och innan vi åkte hem lekte jag och Sebastian med hink och spade i den ännu varma sanden. En till härlig kväll. =)



Grillning i kvällsvärme

2009-06-27 @ 23:28:53

I går träffade vi och åt picknick med M och E, M och N ur vår föräldragrupp. Jag och min kille grillade kött och riktigt myste, vi drack alla rödvin. Hela gänget mumsade till efterrätt på goda söta svenska jordgubbar (tack M) och de små färgade sina kläder vackert rosa.. =) . Det blev även chokladballerina, för oss vuxna..

Vi hade slagit oss ner på en perfekt gräsfläck på filtar där det lektes och åts. Vi satt alla tacksamt i skugga. Det hade varit varmt och soligt hela dagen. Barnen var väldigt nöjda och verkade trivas. Lilla N nästan sprang runt, det syntes att hon hade tränat på att gå. Det går så himla snabbt nu. Det fanns ett trätåg där vi satt och där var Sebastian mer än nöjd med att klättra och inspektera. Det var en härlig kväll.

Det var fotboll, U21, på TV under tiden. Med tanke på hur matchen slutade tycker jag att vi fick det bästa av hela händelsen där vi satt ute i kvällsvärmen. Vi "följde matchen" genom att vi hörde de som satt inne framför sina TV-apparater och hojtade. Vi hörde hur England tog ledningen med både 1, 2, och 3-0 och sedan hur Sverige kvitterade och utjämnade. Det var häftigt. Tyvärr förlorade sedan Sverige på straffar men det kan vi låta vara en annan historia.




Barn i bil - kommentar

2009-06-27 @ 12:30:05

En vän skrev om detta och fick till svar,

http://lisawerner.blogg.se/2009/june/polisen-tog-barn-ur-het-bil.html?_tmp=b5f2080d5fbbf6240413fb25d760ee93d46b6e02


Vet inte ens vad jag ska säga.. (mer än det jag kommenterade på hennes blogg förstås..)   ;)



Barn lämnas i bil

2009-06-27 @ 11:50:05

Detta blev jag nyligen informerad om av en vän, det hände denna gång i Göteborg,

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=503329

Jag vill egentligen inte skriva om det här för jag tycker att det går under klassifieringen "hemskt förskräckligt och otäckt" föräldrabeteende. Uppenbarligen händer det dock fortfarande att föräldrar lämnar sina barn i bilar och därför blir det ett inlägg utav händelsen här i bloggen.

Det bör uppmärksammas överallt och spridas där vi kan sprida det så att det blir till någonting som alla människor har hört om och
alla människor vet. Det är lätt att vi stänger av när någonting är jobbigt för vi vet inte hur vi ska hantera det. Såhär hanterar jag det.

Ett litet barn lämnas inte utan uppsyn! Någonsin!

→ Läs/ kopiera/ länka/ sprid! ←



Bada varmt, inomhus

2009-06-27 @ 01:15:23

Jag har precis fått veta att det finns en simhall som har öppet till sin rehabbassäng. Hur underbart är inte det? Jo, det är fantastiskt väder ute nu och visst är det utomhus som vädret ska avnjutas men med en liten knodd blir det inte bra efter många varma soltimmar. Nu har vi alltså tillgång till en bassäng "acapella" (utan badinstruktör). =) Härliga tider. Gick babysim, tidigt, men det är länge sedan nu och jag vill se hur Sebastian att veta känner sig i vattnet nuförtiden, kan vara bra att veta inför semestern.  + Hög mysfaktor.



Michael Jackson

2009-06-27 @ 00:58:14

För mig?

- Bra musik,
- every time.

Denna låt och video är den som dyker upp först för mig,

Så lång, så trollbindande.


Mest lyssnad på?

Tack.



Helst dansad till,




..och,




That is our history.



RSS 2.0