Barn i bil - kommentar

2009-06-27 @ 12:30:05

En vän skrev om detta och fick till svar,

http://lisawerner.blogg.se/2009/june/polisen-tog-barn-ur-het-bil.html?_tmp=b5f2080d5fbbf6240413fb25d760ee93d46b6e02


Vet inte ens vad jag ska säga.. (mer än det jag kommenterade på hennes blogg förstås..)   ;)



Kommentarer
Postat av: [ lilla fru werner ]

Jag skrev en kommentar tillbaka på hans blogg.



"Jag har inte tagit mig tid till att läsa ditt förtydligande i din blogg. Jag förstår dock vad du menar med att hamna i klorna på soc. kan ha rakt motsatt effekt mot vad som var tänkt från början. Soc. eller familjerätten eller för den delen andra myndigheter. Även jag har sett detta på mycket nära håll.



Jag anser dock fortfarande, att om man medvetet lämnar kvar sin lilla, lilla sju dagar gammal bebis i bilen så är det något som inte står rätt till. På ett eller annat vis bör åtminstone dessa föräldrar komma till insikt med allvaret i händelsen.



Jag kan överhuvudtaget inte förstå hur man kan lämna sitt barn i bilen. Inte bara på grund av rådande värmebölja, utan även risken för bortförande eller något annat tragiskt. Jag vill inte måla fan på väggen - men saker händer faktiskt.



Ganska nyligen befann jag mig på en parkering utanför ett köpcenter på Backaplan. I bilen bredvid där vi parkerade satt ett ensamt barn och sov. Han kan kanske ha varit fem år. Förmodligen var föräldrarna inne i en närliggande butik och lät pojken sitta kvar i bilen "för han sover ju så gott, den lille". Efter att ha uträttat vårt ärende återvände vi till bilen, ungefär en halvtimme senare. Pojken satt kvar där ensam i bilen och sov. Men tänk om han hade vaknat och blivit alldeles livrädd och helt ifrån sig för han inte visste var han var. Känt sig förvirrad, ensam och övergiven, alldeles nyvaken. Det var verkligen inte långt borta att jag ringde polisen och larmade. Nu gjorde jag inte det, tyvärr.



Jag står fast vid min åsikt - någon slags rejäl tillrättavisning bör föräldrar, som uppenbarligen medvetet tar sådana här beslut, få. De bör definitivt få veta att så här beter man sig inte."

2009-06-27 @ 15:34:42
URL: http://lisawerner.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ja vad ska man säga. Ganska ofattbart att man överhuvudtaget kan komma på tanken att lämna en spädis ensam i bilen om det inte gäller en krissituation. Ang barnet som dog i Danmark: fruktansvärt fruktansvärt tragiskt. Här tror jag att det kan ha handlat om en stressad och utarbetad pappa som fått "hjärnsläpp", tror (har givetvis inga belägg för detta) att han säkerligen kan ha varit en god pappa annars som älskade sina barn högt. Tänk att behöva orka leva vidare efter en sån grej...Knyter sig i magen./E

2009-06-27 @ 19:58:21
Postat av: Anonym

..och jag kunde inte låta bli att gå in på din väns blogg och lämna en liten kommentar...

2009-06-27 @ 20:14:04
Postat av: [ lilla fru werner ]

Wow, kolla in responsen på inlägget i min blogg!



Ha en underbar helg! Vilket väder vi har!!!!!



Vi bara måste ses snart, Linda. Saknar dig!! Kram

2009-06-27 @ 21:16:33
URL: http://lisawerner.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0