Mat för den gravida

2010-05-31 @ 16:14:59

Ja inte riktigt lika kul som det brukar vara det kan jag säga dig. Jag är en matglad person och jag gillar att laga mat. Ett utav de bästa beslut jag och min kille tagit är när vi började veckohandla och veckoplanera middagsmaten. Ljuvligt att veta vad det ska bli till middag och att dessutom ha alla ingredienser hemma. =) Det var då.

Nu är jag höggravid och sinnena works in mysterious ways. Det är jättejobbigt att sitta och planera mat för en hel vecka när jag från minut till minut kan ha olika uppfattning om mat. Är jag inte sugen på det jag har framför mig, då kan jag lika gärna låta bli att äta. Sen kommer vi till själva matlagningen. Trodde i mitt stilla sinne att det hade att gör med att vi var nyinflyttade och jag inte riktigt kommit in i nya köket, att maten blev spartansk. Nu tror jag snarare att det handlar om "me pregnant". Jag hör till dem, likaså resten av min familj, som gillar blodpudding och kan ha det på varje veckolista, vanligen. Nu under mina graviditeter, lågt järnvärde till trots, har det inte fallit på läppen helt enkelt. SKULLE det väl falla på läppen så skulle det kanske vara okej men får jag frågan avstår jag.

Matlagningen alltså. Inte så road som jag brukar vara. Inte alls. Gränsen gick i alla fall i dag vid att inte servera Sebastian alltför ensidig kost (pasta och korv) flera dagar i veckan. MEN VAD I GUDARNAS NAMN SKA JAG GÖRA FÖR MAT DÅ? Undrar den misströstande och ej alls sugna gravida. Trodde aldrig att jag skulle bli så lycklig över att se en blodpudding i kylskåpet. Inte under en graviditet till råga på allt. Min kille sa, men du äter ju inte blodpudding?.. Men där var den, och lycklig blev jag. Blodpudding trumfar över matlagning. Så, blodpudding it is. Vad kan jag säga..? Sinnena works in mysterious ways. Out of control.

Och jag som dessutom hade tänkt att inför förlossningen, precis som förra gången, laga mat och frysa in. Mat, och kanske även bakverk denna gången, för att slippa tänka på det efteråt. Eh, fat chance.



En fullspäckad söndag =)

2010-05-31 @ 12:44:08

Två besök, barnfamilj på förmiddagen, P, E och M, och farmor på eftermiddagen, två fika. Vi har varit ute och lekt med Sebastian två gånger i dag, jag en gång, min kille en gång. Vi har skruvat på Pax garderoben, firat Mors Dag, min kille har sålt vår gamla diskmaskin, vi har klippt gräsmattan och trimmat och rensat ogräs, vi har också flyttat bak Sebastians bilbarnstol och dammsugit hela bilen.

Rätt mycket för en dag eller hur? Jag hann dessutom laga en god kycklingwokmiddag som jag, Sebastian, farmor och M smaskade i oss. Gott!!!



Trädgård

2010-05-30 @ 19:44:40

Det är så skönt att ha trädgård! Testade nya gräsklipparen i dag och gud så trevlig den var att köra. Inte lika tungt som första klippningen heller (då jag lånade grannens klippare) eftersom gräset verkar växa som håren på mina ben efter en epilering typ "en tredjedel i stöten". Den höggravida hade inga problem med att klippa hela mattan och det blev sen bara en tömning denna gång. En halv påse, jämförs med de nio(?) som det blev sist. =)

Min kille fick leka med trimmern och även lite ogräs rensades bort under farmors ledning. Toppenbra att ha en kunnig själ som kan peka och säga att de där kan du ha kvar men de där ska du absolut ta bort med rötterna. =)

Vi var ute länge och det tar tid, men fint blir det och skönt är det att vara ute så vad gör det att det tar tid?



Fyraordsmening

2010-05-30 @ 19:32:13

Jag stod och fixade någonting i köket men släppte det genast när Sebastian kom in och sade "Mamma sitta där borta" och sedan satte sig tillrätta med sitt tåg vid dörren. Jag blev helt överraskad över att Sebastian sade en fullständig mening som inte lät som om det var han som sagt den. "Vänta nu.. vad sa du?". Vad kul det är att följa med i den här utvecklingen mellan ett och två år. =)



Syskon

2010-05-29 @ 23:10:42

Tror inte att jag skrivit något liknande inlägg. Har nog bara tänkt på just syskon ett bra tag nu, och att det ska bli just syskon i familjen. Jaa, nu ska det bli syskon i familjen och det känns så himla underbart! =)

Jag som har en syster med precis två års ålderskillnad från mig och jag vet efter vad mamma berättat att det naturligtvis blir avundsjuka också när det nya barnet kommer men sedan, oh vad vi har haft glädje av varandra. Jag är så lycklig över att jag kan ge mina barn syskon. Skulle vilka ge dem flera stycken men eftersom jag bara vill ha två blöjbarn åt gången är det lyckligtvis ingenting varken jag eller min kille behöver ta ställning till just nu. 
Ganska skönt faktiskt. Jag tror nämligen att jag inte alls har någon susning om vad jag/ vi ger oss in i med ytterligare en liten. Det blir nog tufft. Samtidigt som det kommer att bli alldeles, alldeles underbart.. =)



Pom sugar'n

2010-05-29 @ 22:54:17

Vår söta son, en dryg vecka ifrån sin 23månadersdag, "dammsuger" med vår dammsugare (sladden är inte i men "åh vad det blir fint" säger mamma). Han går och drar dammsugaren efter sig men stannar då och då, vänder sig om och drar den till sig samtidigt som han säger "pom sugar'n" (för dig som inte är invägd i Sebastians värld uppmanar han dammsugaren att komma med honom, "kom dammsugaren"). Liten kille, så söt. Vår ljuvliga son.




Pax garderob

2010-05-29 @ 21:21:51

Oj så fint det blir och oj så duktiga vi kommer att känna oss när den är klar, för lätt att sätta upp den är det inte. DET TAR TID! Speciellt när det går lättast då lillparveln inte är med och vi helst inte "jobbar natt"...



Goa släktingar

2010-05-28 @ 08:51:44

Hur underbart är det inte med dessa fantastiska släktingar som ringer och frågar om vi vill ha hjälp med uppackning, hemkörning av möbler, ihopsättandet av möbler med mera? Gudasända är de! =) Jag är så glad att ni finns!



Min goa barnmorska

2010-05-28 @ 08:07:25

Min nya BM är så jättehärlig. Sist när jag var hos henne och låg på hennes brits med magen tornande för att lyssna hjärtljud och mäta mage, utbrister hon spontant när jag drar upp tröjan att "oj vilken fin mage du har". Så enkelt egentligen. Den goa kommentaren lever jag på fortfarande. =)



I-landsproblemet och musen

2010-05-28 @ 07:54:32

Lyxigt värre har jag det nu med både ett fungerande tangentbord OCH mus, vilka dessutom fungerar samtidigt. =)

Ja jag säger då det. Ibland kommer jag på mig med att besväras av saker som vi på någon nivå egentligen inte borde besväras av.

Med trådlöst tangentbord och en lika trådlös mus, nyss flyttade, fann jag mig för två dagar sedan utan mer än två fungerande batterier. Jag jag säger ju det. Vojne alltså vilka "problem" vi kan ha. Detta innebar att jag fick välja vad som skulle fungera - tangentbordet eller musen. Frustrerande. Förstår du inte mitt dilemma så be någon sitta bredvid dig och säga pip varje gång du använder musen medan du sitter och skriver exempelvis. De flesta av oss håller ju dessutom på med flera olika websidor samtidigt. Nu har svärmor räddat oss, som valt att leva med uppladdningsbara batterier, genom att låna oss sin laddare tills dess vi lokaliserat vår egen. Tack svärmor!



Uppgradering - Klippa och slinga

2010-05-25 @ 12:33:29

Har bokat tid hos frisören i morgon! =)

Apropå inlägget som jag skrev om att inte hinna ta hand om sig själv så ska jag nu verkligen ta hand om mig själv!

Bara andra gången jag slingar hos frisör och första gången var i slutet av min första graviditet. Även den graviditeten hade ett "sommar-BF" och det kändes så lyxigt och rätt att få vara sommarfin i håret just då efter födseln då det mesta andra med kroppen inte riktigt hänger med, om jag säger så. I morgon ska jag bli fin!! =)



Det välgörande Magplasket

2010-05-25 @ 12:00:52

I går var det näst sista gången på Magplasket. Det betyder ju även att förlossningen närmar sig med stormsteg. Lite stressande kanske men många dagar återstår ändå. Efter sista gången nästa vecka har jag drygt en vecka kvar till BF, som jag förväntar mig att gå över en dag eller två.

Magplasket? Tunga kvinnor som får glida ner i en 34-gradig bassäng och bara må gott och enbart fokusera på sig själva och bebis i över en timme. Att få koppla bort vardagen (som inte alltid påminner en varje sekund om att vi är gravida och har en bebis i magen) och bara slappna av och ta hand om sig själv och alla ens funderingar.

* Vi börjar med att bara vara i vattnet, kanske gunga lite, till den avslappnande musiken. Här och nu. Släppa allt det från dagen som varit.
* Efter det är det vattengymnastik i en halvtimme. Tufft. Skönt om dagsformen tillåter.
* Vi samlas i en ring och pratar. BM har ett ämne (sist var det krystskedet) och vi pratar, frågar och undrar runt det, och ibland även annat. Jätteskön stund att få veta och utbyta erfarenheter. Få ställa alla sina frågor.
* Avslappning. Ofta två och två där den ena "bär" runt den andra som får flyta i vattnet i 5minuter +. Sedan byter vi. Otroligt skönt, omhändertagande och avkopplande. Sagolikt.
* Tillfället avslutas med babymeditation då vi samlas i den grunda, varmaste delen av bassängen och blundar, håller om bebis i magen och lyssnar på lugn musik och BM som pratar om förlossning, bebis, ger oss olika bilder med mera. Mysigt är det. Mysigt.
Sen är det slut och vi duschar och pratar ännu mer. =)

Bilen går fram och tillbaka och denna fullständiga egna tid som denna Magplaskkurs erbjuder vid åtta tillfällen över åtta veckor ska inte väljas bort. Den är gudasänd.



MVC

2010-05-25 @ 11:01:21

Jag har längtat efter detta besök. Har fått en ny BM efter flytten och hon är så himla gullig. Sist var Sebastian (som var hemma sjuk från dagis) med och det blev ett lite "splittrat" besök (från min sida). Vi var dock där i en hel timme och hon var jättetrevlig fast vi var sena dit. Är ju kul att få fokusera på bebis och få höra och se att allt är som det ska vara. Mys!

Ska i dag få sällskap till MVC också. S som jag via internet "stött på" har samma tid och samma dag och samma plats som jag, dock till en annan BM. =)

Samåkning, MVC och mat/fika. Första träffen blir det. Ska bli så himla trevligt!



Sova hela natten

2010-05-24 @ 09:02:53

Nu verkar Sebastian börja kunna sova hela natten igen. I egen säng. Vaknar tidigt dock, klockan 05-06 men jag antar att det är smällar vi föräldrar får ta.. tyvärr.



Gräsmattan är klippt!

2010-05-21 @ 14:07:52

Åh så skönt. Precis rätt timing också för det mullrade lite under tiden men jag hann bli klar innan himlen öppnade sig. =) Vi bor så fint!

Nu har jag suttit och chattat med nyfunnen bekantskap från Familjeliv som bor i närheten. Vi har chattat en hel del på facebook och ska båda till MVC på tisdag vid 13 så då ska vi ses och fika för första gången. Toppenbra! Vi har suttit och lyssnat på åskovädret och nu drog regnet bort från mig och bort till henne. Kul. 

Nu ska jag tvätta!



RSS 2.0