LCHF - striktare och sockerfritt - v 4(4)

2014-05-18 @ 19:57:00

Sista veckan. 
 
Måndag sprang jag ett 5 kms-lopp. Jag köpte efteråt en tjockkorv, åt från målgångspåsen två bananer, drack en otroligt söt steviasötad dryck (aldrig mer) och åt en rund Lindt choklad. Resten av det fördärvliga icke-lchfprodukterna gav jag bort. I årets picknickpåse kunde jag äta kalkonpålägg (för den som inte bryr sig att alla pålägg innehåller socker) samt keso, thats it.
 
Är det inte konstigt att det behöver vara så komersiellt att efter-loppet-påsen måste innehålla massa socker/tillsatsprodukter. Vore det inte bättre att inspirera till bättre hälsa, i och med att det är ett årligt lopp för kvinnor? Tydligen inte, pengar kom mer alltid vara pengar. På kvällen hemma åt jag min apelsin, keso och paranötsblandning.
 
Tisdag åt jag så nära inpå min salsakurs att jag inte åt någonting efteråt. 16:8 alltså. Tisdag satt jag förresten på jobbet i café med barnen då det var fritidshemmets dag. Satt bakom kärleksmums och kokosbollar i två timmar.. åt inget. =)
 
Onsdag 16:8. Bakade hela kvällen inför min killes födelsedag. Enbart lchf. Smakade inte av någonting. 
 
Torsdag. Bakade mer. Hallon, blåbär och grädde på kvällen.
 
Fredag hade vi besök. Avslutade detta "LCHF - striktare och sockerfritt". Åt två L.O. Ekströms chokladbitar med M. 
 
Lördag sprang jag långlopp och söndag har jag lidit för det..



LCHF - striktare och sockerfritt - v 3 (4)

2014-05-11 @ 22:36:00

Uppdateringsdags. 
 
Färre 16:8-dagar, ungefär lika mkt paranötter dock färre ostrullar. Åt efter en semiaktiv workshop. En annan av dagarna då jag åt kvällstid var efter salsakurs med utgång efter (paranötter, ost, musslor och majonäs). I dag var det ett halvt glas rött till tre bitar 100%-ig choklad, ingefärakanelgodis och paranötter på kvällen (jag sprang en mil i dag på under timmen - åt en banan vid målgång, åt även frukost på morgonen). Fredag åt jag och M räkor, hemmagjord aioli och drygt två glas vitt vin som middag med start kl. 20.00. Lördag åt vi hallon, blåbär och grädde. Drack lite rött till en chokladbit 90%-ig choklad till melodifestivalen. 
 
Det handlar alltså om att jag äter lunch som mitt första mål mat. Mellanmål på jobbet, eller inte. Sedan lite paranötter innan och efter - i anslutning till middag. Ingenting efter 18.30-19 om det är en 16:8-dag. 
 
Träning semiaktiv workshop (kickboxning/budo och capoeira) måndag. 15-minuterspass "rörlig och stark" onsdag, kurs och utgång torsdag. Milen söndag. 
 
Stod emot gott - i dag på bokcirkeln, samt efter målgång. Äter ingen frukt dessa veckor.



Åldrande

2014-05-09 @ 23:55:19

Ska gå på toaletten, kastar en blick i spegeln, ler, som vi gör, sätter upp vår spegelmin och vrider huvudet på samma sätt och ser på oss själv på det speciella sätt vi alltid gjort/gör. I dag ser jag dock mer. 
 
 
Jag blir vackrare (vet hur lite jag kan sminka mihg - hur jag ska föra mig), jag kommer aldrig att ha problemhy igen (lchf vill do that for you), jag lär mig att dansa salsa (thanks to a retired partner that opened this world) och jag håller på att hitta rätt frisyr och hårfärg för mig. Som ett fint vin åldras jag, utvecklas, blir bättre. ;)
 
Jag utvecklas med min familj, jobbar med mig själv och de nära omkring mig och jag håller på att skapa mitt liv, bättre och bättre dag för dag.. Småbarnsuppfostran, puh, SÅ glad är jag över att ha min fina M. =) Kärlek. Var vore jag om jag inte hade delat föräldraskap. 
 
Jag hittar mig själv i dansen, får komplimanger som väcker min förståelse för och återvinner min uppskattning av vem jag är och vad jag sprider runt omkring mig. Glädje. 
 
Jag har aldrig varit friskare, klokare, hälsosammare. Jag tar hand om mig själv och lär mig hur jag bäst tar hand om mig själv. Jag tar bort gifter i säväl mat som medel som används till vår dagliga kroppsliga omsorg (bl.a. lchf och "no poo"). 
 
Jag finner min balans och kommer underfund med vad som fungerar för mig. Jag är påväg, jag är mitt i livet och mitt i lärdomen om mig själv. Jag har kommit långt med mig själv men jobbar hela tiden.
 
Jobbet är bra men även här utvecklas jag. Vem vet var jag hamnar, tillslut. Det är frustrerande, utvecklande och spännande. 
 
 
Jag är 36 och livet leker. =) God helg. 



Dömda poliser jobbar kvar

2014-05-07 @ 18:06:00

Skäms ni som beslutar detta. Vilket hån mot alla som söker till polishögskolan och bara nästan kommer in. Höga krav till få platser och så väljer ni i andra ändan att behålla de som bryter mot lagen - de som ska upprätthålla den. Näe, som sagt, ett hån mot de som kämpar hårt igenom alla de tuffa gallringarna för att kunna bli poliser. HUr tänker ni nu? Är ni stolta över de ni har? Tänkt om, och skäms i redan fattade beslut! Polisyrket är inte ett yrke som alla andra. Poliser kan inte fela, bli dömda för det och få vara kvar. Hur ska alla sökande till yrket känna i detta? 



LCHF - striktare och sockerfritt - v 2 (4)

2014-05-04 @ 21:24:00

Ja men jo. Skapligt. Eller bra, bättre. Fortfarande en hel del paranötter men det är okej. 
 
Okej. 
Sex dagars 16:8. Oftast är det mer än 16 timmars fasta, som mest mer än 18 timmar. Det känns jättebra för kvällsätning är helt onödigt i vanliga fall och så himla skönt att "bli av med".
 
Egenkvällen utan M åt jag en stor portion blåbär, hallon och grädde. Två bitar 100%-ig choklad (näe den var ingen höjdare men med mina ingefärskanelgodis var det bra, okej men ändå vad jag behövde i stunden). Jag drack två glas rött och åt en bit 90%-ig choklad (inga problem att stanna vis en bit). Detta åt jag direkt på maten och innan kl. 21 så det blev ändå 16:8 då nästa dags lunch intogs efter träning kl. 13.
 
I övrigt har jag druckit ett halvt glas vin till maten vid två tillfällen. 
 
Salsakurs en gång denna vecka, där var det även kvällsätning, paranötter, ost och vin. Endast en "rörlig och stark " denna vecka så inte mkt träning men då heller inte ätning efter kvällsträning. Gick heller inte ut och dansade i torsdags som tänkt. 
 
 
I början av veckan vägde jag in på 70kg (vilket skulle innebära en nedgång på tre kilo efter första veckan). Kan dock variera dagar emellan vet jag. 
 
Stod emot sött tre dagar i rad på jobbet (APT, då jag vanligen frångår kosten en gång i månaden). Hembakt, olika varianter. Fanns naturligtvis kvar rester veckan ut.. (Har frusit in en av varianterna men det lutar åt att jag kommer att slänga det. Det är inte lchf och när jag stått emot det "i stundens hetta" så känns det i efterhand överflödigt och borde ryka innan den 17 maj).
 
Ja jo, och så bakade jag på jobbet. "De dödligas kaka". Smakade inget! Förfärades av 6(!) dl socker och sedan 7(!) dl florsocker till chokladrutorna (dubbel sats men ändå bara en långpanna..). De hade inte annat än margarin och naturligtvis vanligt mjöl. Kändes konstigt att baka så. Det är ju två år sedan sist.
 
Det var även gott på utomhusfamiljedag som jag var på med barnen men det var inte svårt att ta avstånd till.
 
Så ja, 5 ggr att stå emot denna vecka. 
 
 



Gratisklubbor på lekplats

2014-05-04 @ 00:12:20

Kände lite avsmak i dag då de valde att i slutet på dagen dela ut överblivna godisklubbor till alla på en stor äventyrslekplats där det varit evenemang och de bl.a. sålt lotter. Där sprang stora som små runt med klubba i munnen medan de var högt och lågt i klätterställningens alla delar. Föräldrar till de minsta visste kanske inte ens om det.

Whats the harm? Ramlar du med en klubba i munnen sätter den sig som ett lock i luftstrupen. Enda räddningen är om du kan dra ut klubban genom att dra i pinnen. Sitter klubban hårt släpper dock pinnen. Detta har berättats av en brandman under en HLR- samt första hjälpenutbildning. Det hade lika gärna kunnat vara en sorglig historia hade det slutat annorlunda.

Är olyckan framme ska du spotta och sedan mycket försiktigt lirka så att pinnen inte lossnar.



RSS 2.0