Byte

2012-03-30 @ 23:24:10

Nu har vi tagit beslutet att flytta barnen. Den nya förskolan kommer att vara mycket bättre för dem. Jag vet det. Så varför mår jag så illa och varför säger M att han har ångest? =(



=) Härliga humorstund

2012-03-27 @ 12:22:50

Har just spenderat en mycket otippad och otroligt trevlig stund läsandes ordlekarna inne på Betapet. Började i och för sig besöket med att förlora massa matcher och raiting men hittade sedan sida upp och sida ner av ordlekar som går ut på att vara kvick. Rekommenderas! =)



Det finns chefer och så finns det chefer

2012-03-26 @ 11:26:18

Värme i hjärtat. Jag är hemma sjuk sjätte dagen. Långdraget. Min chef ringer mig, vår rektor, och undrar hur det är med mig. Är det kroppen eller själen, frågar hon. Inte så vanligt i min värld att få den frågan och jag uppskattar den oerhört mycket. Tack E.




Att bli frisk

2012-03-21 @ 20:42:39

Jag kommer så väl ihåg när jag såg det här programmet. Fulländning.

Kultur för mig, jag har sedan något år tillbaka förstått hur mycket jag behöver mata min artistiska sida. Varsågoda.




Jag är sjuk och gör inte många knop. Det blir mycket ligga stilla och då sova, läsa eller titta på TV. Även om det genom play och datorn blir mycket vettigt på TV, så är det ändå mycket TV-tittning. Kände mig lite värdelös. Nog lätt att göra som heltidsarbetande småbarnsmamma, två barn, trots att jag är sjuk och mitt ända arbete är att bli frisk. Så många timmar alldeles ensam i hemmet. (Är nästan hundra på att jag skrivit ett inlägg om detta tidigare).

Så varför detta inlägg, och vad då "att bli frisk"? Sebastian blev sjuk under vår helg i Branäs förra helgen. Han hade hög feber men när febern inte höll i sig och gick ner ytterligare morgonen efter - då han glatt sprang runt i bara blöja för att han var varm - gjorde vi en chansning och gav honom alvedon och åkte till simhallen. Han var jättenöjd, först fika och glass och sedan badade han, simmade alldeles själv med sina simkuddar och var idel leende hela tiden vi var där. Efter det besöket var han frisk som en nötkärna.

Så började jag titta på "Så ska det låta" - skönt. Kom på att jag kunde söka på "Det bästa från Så ska det låta" på youtube. Efter det hade jag bara trevligt. Detta gör mig frisk, tänkte jag. Nu har jag hittat någonting gott att ägna mig åt. Jag vet även att det sagts att skratt läker. I morgon blir det kanske lite komiska inlägg inblandade med de kulturella. 

Vad gör dig frisk?



Tabuämne - äktenskap

2012-03-21 @ 12:36:26

Eller pratar du med dina vänner om era verkliga problem?

Jag vill tipsa om SVT's "Så levde de lyckliga". Skönt med perspektiv på tillvaron.

http://svtplay.se/v/2740504/sa_levde_de_lyckliga/del_1_av_8?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2748095/sb,p168194,1,f,-1

Del tre kommer nästa tisdag klockan 20.00.



Influensan

2012-03-21 @ 08:09:06

Aldrig har jag väl varit gladare för att få gå upp strax innan kl. 07. Sov nog en hel del under dagen i går och vilade i soffan desto mer. Soffan innebär lite sneliggande då jag tittar på TV. Säkert inte ideal att slumra i heller. Så ont i kroppen och ryggen på småtimmarna i natt att sovandet bara var till besvär. De vanliga avlastningsknepen funkade inte och när till och med shaktimattan gick bet visste jag att bättre än såhär blir det inte.

Vad för sorts influensa?

Mkt snuva
huvudvärk
svälj-halsont
ont i kroppen, väldigt ömtålig, stel
en släng av illamående som inte resulterade i någonting när jag istället la mig ner på vårt golvuppvärmda badrumsgolv, där jag också vaknade en timme senare
näe jag har ingen feber - tog tempen och hade 39.9 (två alvedon)
diarré



Nio år

2012-03-03 @ 00:22:06

Även denna kväll blev det upptinad lasagne, so what, lätt och otroligt gott. Fina blommor, vågade pussar trots veckosjuka, vin, fina kort med underbara ord, god efterrätt och godare sällskap. <3

Mysigt, härligt, gott och kärleksfyllt.



RSS 2.0