Strumporna på

2010-10-29 @ 11:51:39

I går satte Sebastian på sig sina strumpor helt själv, båda två. Heja Sebastian!

Sebastian 2 år och tre månader



Min son, den lilla gentlemannen

2010-10-20 @ 10:19:35

I går när jag och Sebastian skulle äta frukost drog han ut stolen åt mig. När jag hade satt mig gick han bakom stolen och knuffade in den. =) Förlåt Magnus, och puss, men det har han inte lärt sig hemma.

Någon dag innan det hände två saker. Dels så sa Sebastian fin till mig, jag frågade om han tyckte att jag var fin och då sa han jaa och jag blev jätteglad sa tack älskling till honom, och gav honom en stor puss. Det andra som hände var att jag fånade mig lite medan han satt och åt och trallade en kul melodi som jag hittade på medan jag gick bort till diskbänken. Bra! sa Sebastian då. Sättet han sa det på var så gillande och positivt, tonläget steg innan det återigen sjönk (om ni förstår vad jag menar). Återigen, en stor puss.

DET, är min fina fina son det.



Vikt, längd och mammas hb

2010-10-20 @ 09:21:02

I dag ska vi till BVC igen och mäta och väga vår nu fyra månader gamla älsklingsMiléa! =)

Efter det ska jag till MVC igen och mäta mitt hb. Det har inte varit bra.. någonsin tror jag, och efter att ha knaprat ordentligt med järntabletter (till magens - och därför även mitt, såklart - stora förtret) sedan sist jag var där förra månaden (samt under hela mina graviditeter) så behöver mitt värde ha stigit, annars remitteras jag vidare för att kolla upp om det kan vara en brist.

I ärlighetens namn vill jag att det inte ska ha stigit så mycket för om jag bara kan komma upp i normalt hb genom att ta tabletterna så måste jag ju alltid ta tabletterna.. å andra sidan när jag nu tänker på det så kan problemet kanske inte lösas på annat sätt än att knapra tabletter och då vill jag ju såklart att värdet ska vara så bra som möjligt så att jag får knapra på lite tabletter som möjligt.. jaja. I dag får vi besked.

Niferexen hade jag gråtit över om jag behövt äta två om dagen i en månad. Brustabletterna som jag nu istället har prövat har varit bättre. Smaken har varit som lite lätt apelsinläsk nästan så det gillar jag ju. Besväret för mig har med dem dock varit att de ska tas två timmar före eller efter måltid och den som känner mig vet att jag äter var tredje.. nåväl.


Nedan kan du avstå från att läsa, innehåller lite lindrig sjukdomshistoria.

Ett litet sidspår kan möjligen vara att jag nyligen av en slump läste om restless legs på Wikipedia. Jag lider av liknande symptom efter varje dusch (som om jag blir för torr i huden) eller när jag gör någonting som innebär nära kontakt med huden (raka benen eller peeling - vilket jag helt slutat med, epilering fungerar bättre) och någon gång när jag ska somna. Jag har en känsla i benen som inte kan beskrivas, det kliar inte utan är obehagligt. Tryck (eller rörelse märkte jag nu när jag läst om det och sedan testade) fungerar. Jag har sedan en tid tillbaka även besvären på överarmarna. Nu när jag tänker på det, när jag bastar efter vattengympan är faktiskt ända gången då dessa besvär inte finns i samband med dusch.
Som sagt, sidospår.
------------------------------------------------------------------------------------

Från Wikipedia

Rastlösa ben, RLS - Restless legs Syndrome, är en vanlig sjukdom. De drabbade upplever ett starkt obehag i benen, framför allt underbenen, som endast kan lindras genom att man rör på dem (mitt: "att röra på dem" kan ju tolkas både som att jag rör på benen med händerna - tryck - eller att du rör på dig, går). Känslan beskrivs som krypande, sugande spänningar djupt inne i benet. (...) I sällsynta fall kan symtomen även drabba armarna och t.o.m. bålen och huvudet. (...)

Sjukdomen har beskrivits som "den vanligaste sjukdomen du aldrig hört talas om". Den beräknas drabba 5-10% av befolkningen med varierande grad av allvarlighet. Orsaken är ännu okänd, men i omkring hälften av fallen kan man se järnbrist hos patienten. (...)

------------------------------------------------------------------------------------
Jag har enbart tagit med den fakta som stämmer in på mina symptom. Därav symbolerna (...) vilka visar var information utelämnats.




"Tack Pino"

2010-10-16 @ 01:01:39

Sebastian läser sedan någon vecka godnattsagan själv för mig eller M. Riktigt härligt är det att bli läst för. Nu är det "Pino och Pinolina i lekparken" och "Historien om Någon" och ibland "Lalo trummar" som är favoriterna.

Hos H, Sebastians dagbarnvårdare, får han lära sig att fråga innan han har sönder någonting någon annan gjort eller byggt. Annars får de bara ha sönder det de själva gjort. När vi läser "Pino och Pinolina i lekparken" har Pino på en sida byggt fem fina sandkakor. När vi kommer till den sidan frågar Sebastian om han får ha sönder kakorna - får ja - och låtsas sedan ha sönder dem. Nu säger han tack Pino efter att han haft "sönder" dem. Mitt hjärta svämmar över. Mycket kärlek Sebastian.



Titta, fötter

2010-10-16 @ 00:54:23

För några dagar sedan gav jag Miléa hennes fötter när hon var på skötbordet. I dag hittade hon sina fötter själv. Målmedvetet fick hon tag på båda fötterna och det gick nästan att se glädjen när hon lyckades få fatt på dem. Min underbara underbara dotter. =)

Miléa, fyra månader på söndag.



Och hur går det med träningen?

2010-10-04 @ 01:34:25

Jojo, finemang. =) Har nu haft första veckan med Zumba och stormtrivs. Förra veckan då vi hade dop och släktbesök blev det en träning och denna vecka har jag tränat fyra gånger. I dag var farmor här så jag kunde köra en extra lång träning och det blev ett väldigt härligt, roligt och svettigt pass på en timme och tio minuter. Först hade jag lite samvetskval över att jag tränade medan farmor var här men sedan tänkte jag på när jag senast tränade i över en timme och kom fram till att det har jag inte gjort sedan innan Sebastian kom... då ändrade jag inställning. Underbart att kunna träna så igen. Undrar om jag kommer att få bort "flebbet" (det vet alla som fött barn vad det är) också? Time will tell. Might as well have fun doing it right?



Sena inlägg?

2010-10-04 @ 01:25:00

Jag "gick faktiskt och la mig" innan midnatt i dag. Hade inte tänkt det då jag för en gång skull får ha riktig sovmorgon i morgon då A ska komma på besök och jag inte hinner träna och kan sova längre. Hur som helst så vaknade Miléa och jag tänkte att jag ammar henne en sväng och är uppe en stund sen. En dryg timme senare vaknar jag och hinner säga godnatt till M som brukar ha svårt att komma i säng, fattar inte hur han orkar.. Han lägger sig och vi "skiftar användare på datorn". Därför sitter jag nu här i denna sena timme. =)



Sebastian läser nattsagan

2010-10-04 @ 01:18:46

Fick mig en väldigt trevlig överraskning då jag för ett par dagar sedan la Sebastian för natten. Vanligen brukar M göra det eftersom amningen brukar infalla den tiden. Sebastian vill hålla och läsa sagorna själv och gör det också till största del helt ordagrannt. =) Jättemysigt är det att bli läst för. Enligt M är detta fenomen nästan en månad gammalt.



RSS 2.0