Förkylda

2010-08-31 @ 13:11:26

Inte lätt att inte smitta bebis med sin förkylning. Det är ju så gott att gosa nära nära. Stackarn lider dock etter värre än mig då hon inte själv kan snyta sig (naturligtvis) och bara ibland har sådant flyt att nysningen för ut de stora "näspluggarna". Inte kul för lilltjejen att äta tutte när hon inte kan andas. Jag gör vad jag kan för att hjälpa henne, bröstmjölken är grymt effektiv att droppa en droppe eller två i lilla borren för att lösa upp, men det är inte alltid Miléa tycker att den proceduren är okej. Allra svårast är det när hon är hungrig, men gör jag det inte då så kan hon inte äta ordentligt utan släpper tutten när hon inte får luft. Hon brukar ibland kämpa själv också med att försöka tömma näsan men hostandet och frustandet har tyvärr inte någon effekt. Voj voj. =(



Miléa griper

2010-08-31 @ 13:04:14

Ja nu tar lillgumman tag i både det ena och det andra sedan en dryg vecka tillbaka. Hon kan roa sig själv med sina olika "babygym" länge. =)



Svettklubben

2010-08-31 @ 12:58:50

Ska du med? Jag svettas som en liten, grisar svettas ju inte.. så som en liten någonting annat. Inte så konstigt att jag svettas, jag har precis tränat HIp hop abs 43 minuter för andra gången. Den är, förutom att den är längre, tuffare. Skönt =) Snart flyttar A hit igen och då blir det till att testa Zumba. =) Spännande.

Var är barnen? Sebastian hälsar på farmor i dag och Miléa fick jag efter lite kämpande att somna om igen efter att ha ammat henne i sängen.

Ska strax hoppa in i duschen men kombinerar lite datortid med nedsvettningstid efter träningen. Hatar att eftersvettas efter att jag har duschat!



Lillan vänder sig

2010-08-31 @ 10:17:14

Trots en klar favoritsida att ligga på sidan och jollra på, vände sig Miléa första gången åt båda håll från rygg till mage för ungefär tre dagar sedan. Jo så är det för mig att ha två barn. En sak händer, jag glömmer att skriva upp det på en gång och sedan vet du inte vilken dag det skett. Tvåbarnsförälder.



Plånbok tappad på nöjesfält..

2010-08-30 @ 11:41:46

.. och plånbok hittad och inlämnad till hittegods. =)

Tack du skyddande ängel som vakar över mig, och tack du som lämnade in min plånbok!



Sebastian handlar

2010-08-29 @ 00:53:30

Först tyckte han att det var kul att ha egna pengar. Han híttade tior som ligger hemma i fönstret. De är hans. I dag hjälpte han mig att betala med kort och det var spännande att få trycka på "klar"-knappen flera gånger. Men så himla söt som han var när vi köpte en "bompa" till honom, det är svårt att slå.

I affären tittade alla tre länge och väl på de olika "bomporna". Till slut beslutade vi oss för en bil som kommer med sin lyftkrok och hämtar återvinningskontainrarna. Han bar glatt sin leksak genom affären. M sa att nu får du gå till tjejen i kassan och betala den. Vi fortsätter genom affären och plösligt går han fram till en tjej som sitter på huk vid en av hyllorna och tittar på vad hon ska köpa. "Tala den" säger Sebastian. Jag tolkar åt honom och tjejen ler och förklarar för honom att det är inte hos henne han ska betala sin leksak utan i kassan. Sötpojken! Han vill verkligen göra hela tiden. Hjälpa till. =)



Hip Hop Abs - 30 minuter

2010-08-26 @ 14:28:53

Uuuh I like! Fick kämpa lite i dag för att få träna. Barnen lades klockan kvart över tolv och då ammade jag Miléa medan Sebastian låg och ropade att han bajsat. Nu sover de båda och jag hoppas innerligen att jag inte hittar en bajsig blöja inne hos Sebastian för efter fyra falska larm (han brukar ha bajsat då han ropar) struntade jag i det den sista gången han ropade. Jaja. Den som lever får se.

Jag har även hunnit äta lunch ute på baksidan i solen (trots regntunga moln som passerat oss alldeles förbi) och mumsat och njutit i mig min biskvi som jag köpte i går med motivering att den skulle jag få efter nästa träning. =) Det blev i dag! Skönt och gott!! =)



Sebastian och Mileá - runt en månad gamla

2010-08-25 @ 23:46:42

"Är de lika dina barn"? Vad tycker du?

                         
Här är Sebastian nästan en månad gammal



Här är Miléa lite drygt en månad gammal



Det skiljer nio dagar dem emellan.



Filmsnygg? Lösögonfransar i True Blood

2010-08-25 @ 13:26:50

Visst ska de skådisar vi ser på TV och film vara snygga. Annars tittar vi ju inte tror jag argumentet heter. Vi gillar och mår bra av det som är snyggt. 

I serien "True blood" som går på TV har alla kvinnliga skådespelare (samt Lafayette) lösögonfransar (och inte speciellt snygga sådana). Är det bara jag som har reagerat på det? 

Vem kan tävla med lösögonfransar? Inte många tror jag. Då handlar det ju inte längre om naturlig skönhet. Men sen är kanske ingen naturligt skön på film längre. Jag menar, there is a lot a girl can do (and guys). Eller är det rent av så att nivån sänkts? Alla är snygga i lösögonfransar? Det finns ju faktiskt en del fulsnygga tjejer i den serien..

Jag tycker i alla fall att det stör något alldeles. Varje gång jag ser fransarna blir jag påmind att det är skådespelare bakom en kamera, och visst är det det, men filmförtrollningen bryts. Ungefär som när någon sitter och prasslar med godispåsen i biosalongen.




Att svettas med flit igen

2010-08-24 @ 21:45:55

I dag tränade jag för första gången sedan Miléa föddes. "Hip hop abs" blev det igen. Den är bra men jag är så nyfiken på Zumba. Miléa sov hela tiden och på torsdag kommer jag att ha tre timmar på mig (i dag hade jag två) så då ska jag träna igen! Underbart!



Inskolning - gott betyg =)

2010-08-24 @ 21:41:16

Under Sebastians första inskolningsvecka hos sin nya dagbarnvårdare utropar han två dagar i rad "dagis yeah" och "hurra hurra" när vi närmar oss. =)

I dag när vi satt och åt lunch hemma utbrast han plötsligt "H (dagbarnvårdarens namn) hurra hurra".

Skönt att han trivs! =)




How do you eat your crayfish?

2010-08-22 @ 15:33:40



Oh yeah! Hehe ;)




A little "me-time"

2010-08-22 @ 15:32:25

Vad gjorde jag för en halvtimme sedan? Åt kräftor. Vad gjorde jag för en timme sedan? Åt kräftor! =) Aha, oh yeah! Alla sover utom jag som har haft den underbaraste egentiden på ett bra tag.

I går hade jag och M en härlig kräftpremiär tillsammans med Miléa efter att Sebastian kommit i säng strax innan halv åtta. Jodå, det var fullt görbart. M var gullig och höll Miléa en stund så att hon blev trött efter att jag ammat henne så att jag kunde börja äta lite smått. Jag och M satt, precis som vi gjort med Sebastian när han var liten, med en sovande Miléa liggandes emellan oss. Det var så precious (och jag kunde slappna av helt), men det blev faktiskt bättre när hon efter en stund vaknade för då låg hon och tittade ömsom på mig ömsom på M och höll i våra armbådar som svävade strax över henne medan vi satt och åt. GOS!

Nu satt jag och åt de mest fantastiska rostade smörgåsar med aioli och kräftstjärtar. Jag slötittade samtidigt på "The Hills", vilket var helt perfekt och jag hann precis med att se Spencers frieri (vojne) och Lauren sparka sin kompis till min sista tugga på sista fantastiska smörgåsen! =) Underbart har jag haft det. =) Snacka om att jag samlar energi. Jag gav ifrån mig ett nervöst, jättelyckligt litet skratt (som skulle fått dig att tycka att jag är helt knäpp) som fick bubbla upp inom mig innan jag släppte ut det som ett litet vulkanutbrott, medan jag dukade av. Kunde inte vänta på att få komma hit och skriva om det. Jag vet, men det blir inte mycket skrivande nuförtiden. Tvåbarnsmamma med invänjning på förskola för den äldsta kan säkert få vem som helst att räkna minuterna då det är lugnt och stilla.

Okej, allt för denna gång! På återseende. =)



"Gillar mamma" =)

2010-08-20 @ 12:35:24

Om jag smallt i dag när Sebastian kom fram till mig och sa "gillar mamma" och sen gav mig en kram och en hård lång puss på kinden. =) Min lilla gosing!



Falsklarm!

2010-08-15 @ 12:38:19

Det var ingen bajsblöja! Första gången han lurar om det.



RSS 2.0