Det välgörande Magplasket

2010-05-25 @ 12:00:52

I går var det näst sista gången på Magplasket. Det betyder ju även att förlossningen närmar sig med stormsteg. Lite stressande kanske men många dagar återstår ändå. Efter sista gången nästa vecka har jag drygt en vecka kvar till BF, som jag förväntar mig att gå över en dag eller två.

Magplasket? Tunga kvinnor som får glida ner i en 34-gradig bassäng och bara må gott och enbart fokusera på sig själva och bebis i över en timme. Att få koppla bort vardagen (som inte alltid påminner en varje sekund om att vi är gravida och har en bebis i magen) och bara slappna av och ta hand om sig själv och alla ens funderingar.

* Vi börjar med att bara vara i vattnet, kanske gunga lite, till den avslappnande musiken. Här och nu. Släppa allt det från dagen som varit.
* Efter det är det vattengymnastik i en halvtimme. Tufft. Skönt om dagsformen tillåter.
* Vi samlas i en ring och pratar. BM har ett ämne (sist var det krystskedet) och vi pratar, frågar och undrar runt det, och ibland även annat. Jätteskön stund att få veta och utbyta erfarenheter. Få ställa alla sina frågor.
* Avslappning. Ofta två och två där den ena "bär" runt den andra som får flyta i vattnet i 5minuter +. Sedan byter vi. Otroligt skönt, omhändertagande och avkopplande. Sagolikt.
* Tillfället avslutas med babymeditation då vi samlas i den grunda, varmaste delen av bassängen och blundar, håller om bebis i magen och lyssnar på lugn musik och BM som pratar om förlossning, bebis, ger oss olika bilder med mera. Mysigt är det. Mysigt.
Sen är det slut och vi duschar och pratar ännu mer. =)

Bilen går fram och tillbaka och denna fullständiga egna tid som denna Magplaskkurs erbjuder vid åtta tillfällen över åtta veckor ska inte väljas bort. Den är gudasänd.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0