En liten sjukling

2009-05-16 @ 15:21:35

I dag vaknade Sebastian klockan 04.30, varm. Låg i vår säng en stund, fick mjölk och sov sedan i vagnen i hallen mellan 06-09. Tempen visade klockan 09.30 på 38.8. En timme senare var den nere en aning, 38.6. I dag blir det mycket napp och famnen. Vi får passa på att vara nära nära. Lite extra mys.

Har veckohandlat. Sebastian har sovit igen. Han är varm. Tempen mäter 39.3 och han får alvedon. Vi väntar en halvtimme sedan äter han en smörgås och frukt och bär och lite turkisk yoghurt. Ammas. Lunchen innan vi åkte och handlade blev det inte mycket med. Skönt att jag fortfarande ammar för det går bra ändå. Nu står han nöjd här bredvid mig vid datorn och skakar på huvudet när vi lyssnar och tittar på Johan Palms (lillkillen från Idol) You-Tubeklipp med smakprov från hans nya platta.


Uppdaterad
Sebastian åt inte heller bra till middag så nu kommer min mormors myntade begrepp "dagens vitaminspruta" fram ordentligt. Vitaminsprutan består av vaniljglass (i Sebastians fall blir det turkisk yoghurt, lite väl tidigt med glass) och bär. Till middag blev det alltså en sked fiskrätt och sedan massor med bär (blåbär, björnbär, hallon, jordgubb, annanas, päron och banan) och turkisk yoghurt. Det åts med största glädje en hel skål. =) Ammade även.

Det blev ett tredje sovpass, en halvtimme till vid 17. Men Sebastian somnade ändå direkt när vi vid halv åtta lade ner honom. Varm, men inte tillräckligt varm för alvedon igen. Bara 38.3 (den ska vara över 38.5 enligt uppgift från sjukvårdsupplysningen som jag ringde när han fick feber efter sin spruta vid 6 månaders ålder).

Nu vaknade ändå Sebastian och somnade och vaknade och somnade tills han vaknade till ordentligt och var ledsen. Vi tog tempen och Sebastian fick alvedon (38.7). Nu hör vi, medan vi ser på melodifestivalen, små ljud inne ifrån sängkammaren. Nöjda ljud. Prat. =) Söt. Somnar om men sover oroligt.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0