Facebook risas och rosas

2013-05-30 @ 10:10:00

Blir bara så glad. Hittade detta när jag sökte på "antijante" för föregående inlägg. 
 
Mycket sägs om facebook och ofta blir vi irriterade på hur accomplished våra vänner eller i alla fall vänners vänner är, och hur det kommenteras på facebook. Jag håller dock helt med om vad jag hittade på följande hemsida, http://psykosyntes.net/index.php/anti-jante-kampen-gar-vidare-fler-assertiva-affirmationer/
 
"Facebook har sprängt jantelagen
(...)
2010 gör svenskarna plötsligt något som varit totalt otänkbart tidigare i historien. De skryter. Via Facebook och Twitter skriker folk ut hur fantastiskt deras liv är och hur bra det går för dem på jobbet. Hur god deras mat är och hur tjusiga saker de shoppar. Men vad i hela friden är det som är på väg att hända med den återhållsamma och nästan blyga svenska identiteten?
(...)
"
 
Är det inte underbart?! Det kan ju vara falskt, så till vida att det inte är  "in real life"(irl), men som det står på hemsidan så, med affirmationer fungerar det så att säger du dem högt ut flera gånger så fungerar det. Så även om det nu "bara" är på nätet vi är anti-Jante så kommenterar vi kanske våra inlägg irl och då är vi påväg ändå. Först ändrar du ngt i tanken.. 
 
Så när du läser om din irriterande nästa som lägger upp hur bra hon är, släpp in lite glädje i det också, hur långt vi har kommit. För vi kan fortfarande jobba på att höja vår nästa, glädjas med dem istället för att bara se en konkurrent. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0