Plötsligt händer det

2013-02-02 @ 18:12:04

Vår trotjänare, vår Toyota Prius elhybrid, bärgades i tisdags. På instrumentpanelen visades alla möjliga varningslampor och trianglar, motorsymbol och bromssymbol. Illa alltså, ett "kör ej-tillstånd". Vi har tidigare haft detta fel för kanske två år sedan (det är en 2006a) och det avhjälptes lätt för 275 riksdaler. De behövde då koppla in bildatorn och titta vad felet var. Lättfixat men ändå någonting som behövde göras på verkstad. 
 
Denna gång var det annat ljud i skällan. Bara felsökningsavgiften skulle gå på 500 kronor. (Sägas skall i sammanhanget att vår andra bil, den leasingbil M har i företaget nu efter två år står hos leasinggivaren i väntan på att vi ska häva köp pga. bromsproblem som började uppstå redan efter sex månader och nu resulterat i tio tillfällen allt som allt och fyra bärgningar där olika saker gjorts för att komma tillrätta med problemet. Felet kvarstår).
 
Senaste dagarna har vi alltså kört lånebil - istället för leasingbilen och även Ms mammas bil - istället för priusen.. 
 
I går kväll när jag och M skulle sätta oss i soffan för film fick jag besked. Ville jag höra dagens bästa, undrade M. Han berättade att vi hade ett halvår kvar på vår åttaåriga hybridgaranti. Bilen är sju och ett halvt år gammal. Det var kortslutning i hybridbatteriet så de fick byta hela batteriet. Det gick på garantin. M frågade verkstaden vad det hade kostat om vi inte haft garantin, svaret löd 17 500 kronor. Det känns definitivt som en break i vårt billiv just nu. Vi tackar och tar emot. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0