Varför i hela världen inte? - Lchf

2012-07-18 @ 23:59:37

Det är en grej jag inte förstår. Vi är otroligt snabba på att tro på alla negativa skriverier det alltid kommer om allt möjligt. Chips ger dig cancer etcetera. Först är det ena farligt, sedan det andra (och ändå är vi grymt förskonade om vi jämför med Amerika).

Hela våra liv fightas vi med vår vikt - eller vi är medvetna om att vi inte kan äta som vi vill - (bara att det är så är väl egentligen lite konstigt? Hur kan det vara problematiskt för så många? Är vi verkligen skapta så?). Är det inte så att flera köper de här grejerna som kommer, smalneonstrumpa som med kristaller aktiverar din hud så att dina celluliter försvinner; olika träningsredskap; olika piller som hjälper dig gå ner i vikt med mera. Vi opererar vår magsäck. Hur långt kan då steget vara till att pröva någonting som många säger får dem att må bra? Som för många visat ge resultat. Verkar det vara för bra för att vara sant? "Slipp vara hungrig", "Slipp räkna kalorier - ät dig mätt", "njutmetoden". Hur kan det fungera? För bra för att vara sant? Som en genväg? Och vad är dessa produkter och olika saker vi prövar istället? DE är väl genvägar om något.

Lchf är inte en genväg, det finns inga genvägar. Du ska inte äta socker med Lchf, vill du följa det rådet och få ut mest av kosten då gäller det att låta bli. Lchf = ungefär, du byter ut kolhydrater mot fett men äter fortfarande samma mängd grönsaker och protein. Lchf är ingen kost som bara är en "njutmetod" men det är lättare att stå emot sötsakerna med lchf då du inte stoppar i dig socker genom den vanliga mat du äter och därmed triggar sötsuget. Det är definitivt en "njutmetod" vad gäller maten - jag får äta mig mätt på goda råvaror - men för mig verkar just det rimligt. Äter du rätt saker så behöver du inte äta lite. Här kommer det igen det kostdoktorn sagt. Lågkaloridiet och tänkande i "kalori in, kalori ut" får dig inte att på ett bra sätt gå ner i vikt, det får dig att vara hungrig, du svälter dig faktiskt om du äter mindre än du gör av med och i längden fungerar inte det. Ingen kan i längden hålla en diet där du berövar kroppen den mat den behöver för att orka med den aktivitet den utför. Det kallas semistarvation (Gary Taubes) och får dig (liksom Robinsondeltagarna) att tänka mat - ditt liv kommer att kretsa kring mat. Då och då vräker du mat. Det måste du och tro inte att du kan stå emot det, det är en mäktig kraft. Det är dithän det barkar. Så jag undrar, varför inte pröva denna grej när vi är villiga att pröva allt annat konstigt?



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0