Svt Debatt 2012-12-13

2012-12-13 @ 23:52:00

Lchf - jag och min familj äter det. Jag är i mitt livs form fysiskt och psykiskt - mamma till två. Tittar nu efter debatt på efterföljande program "Världens historia", när vi gick från jägare till jordbrukare blev vi svagare och kortare. Tillfällighet?

 

Pedofili. Pedofili är en extrem och kan inte jämföras med annat om det inte handlar om ett onaturligt vuxen-barn-förhållande. Som någon sa, har du gjort detta sjuka - (hur många barn kan falla offer för EN enda pedofil??) - har du förbrukat din rätt att leva ett normalt liv. När du utsätter ett barn för hemska övergrepp har du förbrukat det barnets förutsättningar för att leva ett normalt liv. Ska ni ha olika förutsättningar i ett fortsatt liv. NEJ. Att skydda våra försvarslösa är det viktigaste arbete vi har i våra liv. Om det innebär att låta omgivningen veta var det bor pedofiler - och i och med det begränsa deras möjligheter att återfalla - så är det åtgärden som behövs. Patrik Sjöbergs fråga, vem tar ansvaret för pedofilen kan inte viftas bort, det är den allting handlar om. Vem står till svars för att ytterligare barn utsätts? Du kan inte veta och inte hindra om inte vi runtomkring vet. En pedofil kan skada så många. Vi behöver hjälpas åt, vi behöver visa öppet att detta är ett skamfyllt handlande och att det i lagen inte är okej. Den som gjort detta syndiga ska leva med det. Jag tror inte den klandrar oss om vi klandrar den. Ofta vet personen om att det är fel och tänker säkert själv att det är någonting som den får leva med i resten av sitt liv. Låt den göra det. Personen kan ångra det men kanske inte hindra att det händer igen (sjukdom). Varför ska vi inte få försvara våra små? Ska vi riskera att de som ska ta över efter oss får en sådan start i livet? Vilka är vi att ta det beslutet? Är inte den frågan viktig?

 

Dock, att skärpa straff och ha längre övervakningstid ska det vara också men det behöver vara ett samhällsansvar också - dvs. alla vet alla kan ingripa. Det bör gå att se hur brottet ser ut. Du ska kunna se om det är en 15-åring som dömts som pedofil för att ha haft sex med sin 14-åriga frivilliga partner. Jag tror dock att de allra flesta domar har en grund.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0