Äntligen - för den hälsointresserade

2012-12-18 @ 22:45:00

Nu kommer äntligen (känner jag i alla fall) det inlägg som varit long time coming. Jag hoppas att jag länkar rätt, gör det lagligt och gör alla rättvisa. Vissa inlägg är säkert längre, vissa kortare men framför allt handlar det nog om en uppstart av en vidarelänkning till Kostdoktorns sida. Han har en enorm bredd på sina inlägg och många tentakler som inhämtar den senaste forskningen längre ut än från vårt lilla svedala. Den - enligt mig - mest intressanta forskningssidan just nu vad gäller senaste forskningen om vad som är bra mat för oss.
 
www.kostdoktorn.se
Som en start, se "Matrevolutionen - ät dig mätt på riktig mat" kostdoktorn - läkare Andreas Eenfeldts -föreläsningsvideo på 46 minuter (den finns även att hitta på youtube). Efter det hittar du massor av annat spännande inom den senaste forskningen på hans blogg kostdoktorn - Sveriges största hälsoblogg.  
 
www.youtube.se
* Monique Forslund, fitnessinstruktör och kostrådgivare, intervjuas av läkare Andreas Eenfeldt (kostdoktorn) om lchf för hela familjen.  
* Gary Taubes, forsknings- och hälsojournalist, intervjuas av Andreas Eenfeldt om sin senaste bok "Why we get fat". Han är också författare till "Good calories, bad calories" en otroligt gedigen genomgång av den forskning som gjorts om vad vi äter.
* Peter Attia M.D. intervjuas av Andreas Eenfeldt. Peter Attia har siten "The eating academy - customized eating solutions based on real science".
 
Gary Taubes och Peter Attia har i år startat upp NuIS, Nutrition Science Initiative, som har som motiv att ta fram ny forskning om hur vi bör äta. Forskarna som arbetar inom NuIS har olika inställningar och teorier om hur vi ska äta.
 
http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=233
P4 har en mycket lättlyssnad intervjuserie med Ann Fernholm om hennes bok "Ett sött blod - om hälsoeffekterna av ett sekel med socker".
"Ann Fernholm har doktorerat i molekylär bioteknik och arbetar som vetenskapsjournalist. År 2010 blev hon utnämnd till Årets vetenskapsjournalist. Hennes reportage om diabeteskost i Vetenskapens värld har väckt stor uppmärksamhet." hämtat från P4.
 
 
 
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0