Den sega sagan om kökslampan

2010-11-04 @ 00:00:54

Det var en gång för länge sedan..


Jag beställer en lampa. Det är en veckas väntetid.

Åtta veckor senare har den fortfarande inte kommit. Inte vid något tillfälle har jag blivit uppringd och uppdaterad om varför det dröjer. Jag får själv ringa och undra, fyra(?) gånger...

Mer än två månader efter att jag beställt lampan har den kommit men jag tackar nej för jag har förlorat respekten för denna affär och vill inte gynna dem.

Samma dag finner jag annan lokal butik där jag kan hämta deras skyltex på en gång.

Cirka tre dagar senare får tvåbarnsföräldrarna tid att alena sätta upp lampan. Märker då att den är trasig i lampfästet. Butiksbiträdet har även sålt lågenergi dimmerlampor för vanlig strömbrytare, vilken inte fungerar att använda på en dimmerströmbrytare då en tvååring snurrar på den och, orsakar strobeeffekt på lamporna.

Efter en vecka kommer nya lampan. Efter cirka tre dagar får tvåbarnsföräldrarna tid att alena sätta upp lampan.. igen. Märker att de nya lågenergilamporna som är för dimmerströmbrytare är för starka.

Efter fyra eller så dagar åker M och ska lämna tillbaka lamporna. Han får inte det för han har inte med det kvitto som jag fick då jag lämnade tillbaka lågenergi dimmerlamporna för vanlig strömbrytare. Dvs. inte kvittot till de lamporna som vi nu ska byta. Vi vill inte ha tillgodo utan ombedes komma tillbaka med kvittot som jag fick när jag köpte ett annat par lampor bara för att hon aldrig gav mig något kvitto (som jag då givetvis skickat med M) då jag bytte från lågenergi dimmerlampor för vanlig strömbrytare till lågenergi dimmerlampor för dimmerströmbrytare. Grr. Skulle jag ha vetat det eller?

Nu har det gått två dagar sedan Magnus var där och har du inte redan märkt av trenden så kommer vi inte jättelätt iväg till affären för att fixa fixa och fixa. Tycker att de gott och väl kunde ha låtit oss få lämna tillbaka dem eftersom det var de som strulat genom att inte ge mig ett nytt kvitto då jag bytte lamporna. (Hon sa att hon häftade ihop det nya kvittot med det gamla men det gjorde hon då rakt inte, det minns jag, dessutom ligger beviset kvar i min plånbok.. Ursprungskvittot ligger där, alldeles alena). De sålde även en lampa till oss som inte var hel.. så lite goodwill hade vi allt samlat på oss. Icke.

Tre månder senare har jag ännu inte fått ett avslut till denna historia.
Suck, blir du inte trött, det blir jag.

Det var denna sega saga som presenterade uttrycket "följetongen förtsätter" till bloggen.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0