Citronkyckling med potatis och grönsaker

2009-04-21 @ 18:09:59

Den här rätten är en stor favorit som går sig varm i vårt kök. Observera att rätten är utan salt då både stor och liten äter av maten i vårt hem.

4 portioner

Ugn 225grader

700g kyckling innerfilé
600g potatis (ca 5-6st)
250g morötter (ca 3st)
250g kålrot
1 fänkål
rapsolja
citronsaft
1 kyckling- eller hönsbuljong till ca 400 ml vatten
2 krm svartpeppar
2 msk oregano
1 msk basilika
1 msk timjan
eventuellt Maisena


1. Glöm inte ugnen
2. Skala potatisen och skär i bitar
3. Skala kålrot och morot och skär i bitar
4. Skär bort "stocken" på fänkålen och skär i fyra delar
5. Lägg potatisen och grönsakerna i en oljad långpanna och strö över olja och timjan.
6. Värm buljongen i 400ml vatten.
7. Efter ca 30 minuter tas långpannan ut.
8. Innerfiléerna läggs i ett lager i mitten av pannan med potatis och grönsaker runt om.
9. Häll citronsaft samt strö peppar, oregano och basilika över kycklingen.
10. Häll buljongen över potatisen och grönsakerna.
11. Ställ in långpannan i ugnen i ytterligare ca 30 minuter. Lägg efter en stund över folie.
12. Innan servering. Använd buljongen som den är eller tillsätt Maisena och lite mjölk för att göra sås. Låt puttra på svag värme.

Smaklig måltid.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0