Bättre på förskolan än hemma?

2010-06-29 @ 13:42:49

Nej ibland är det inte lätt att veta om vi ska skicka iväg Sebastian till förskolan eller inte. I morse tog jag och M beslutet att göra det även fast Sebastian vaknade några gånger i natt och återigen vaknade tidigt och inte åt någon middag i går (dock någon sked kvällsgröt) och inte heller fick i sig frukost hemma i morse. Däremot vaknade han pigg och var på gott humör tills vi satte oss vid frukostbordet. (Sebastian har i ett par dagar lidit av virusblåsor i munnen, detta har dock varit hans enda symtom, dvs. ingen feber eller så).

Ringde precis förskolan för att kolla hur det gått i dag och trots att han inte alls ätit någonting av frukosten på förskolan medan M var där och lämnade av honom så åt Sebastian när M gått och sedan hade han varit pigg och även ätit mycket lunch. Det är ett så välkommet besked eftersom vi här hemma har haft stora problem med att få Sebastian att äta och även fast jag vet att han haft jättejobbiga virusblåsor i munnen i några dagar så känns det som om vi behöver ändra på vår matsituation här hemma för det är inte bara nu det har varit tråkigt att äta tillsammans.

Jag tror alldeles säkert att det är vi som har skapat den matsituation vi har i dag och att det är någonting som vi kan göra någonting åt och ändra på för på förskolan beter han sig naturligtvis annorlunda. Så brukar det vara, åt vilket håll det än må vara. Det är i alla fall skönt att veta att han äter på förskolan när han inte äter hemma. I den aspekten är jag helt övertygad om att har det bättre på förskolan än hemma. Dessutom så kan han nog må bra av att bara få vara Sebastian ett tag och slippa vara Sebastian Miléas storebror. Jag kommer att hinna börja längta efter mina pojkar innan de hunnit hem i alla fall! =)




Storebror - lillasyster

2010-06-28 @ 12:31:51

Sebastian är så himla fin med Miléa, jag kunde inte vara stoltare över honom. =) Lämnar honom inte ensam med henne men han är än så länge bara omtänksam och empatisk. Många pussar får lillasyster från storebror och mycket gos. Han frågar om han får följa med in och titta när jag byter på Miléa och hämtar då sin pall att stå på. När Miléa är ledsen klappar han på henne eller visar att jag ska ta upp henne. När hon somnat i min famn ska han hjälpa mig att lägga henne i insatsen. Mycket gulligt är det nu. =) Mycket gulligt för mamma att titta på.



Aina Miléa

2010-06-27 @ 21:30:02

Vår fina dotter har fått namnet Aina Miléa, tilltalsnamn Miléa.

Hon är nu tio dagar gammal. Det är en lugn och nöjd liten tjej som sover om nätterna och även lite om dagarna. Ammar gör hon mest under dagarna, kvällen. På natten kan därför mamma vakna upp med överfulla bröst och bara vänta på att lilla dotter Miléa ska vakna.

Nu har problemen med stenhårda bröst och väntandet på att mjölken ska rinna till passerat och det är frid och fröjd på matfronten. Skönt. Lika jobbigt varje gång. Livet i närheten av lilla Miléa är avslappnat och underbart och jag fastnar vid hennes uppenbarelse och kan titta och titta, länge länge. =)



Virusblåsor

2010-06-27 @ 21:15:32

Stackars Sebastian, snart två år, har drabbats av virusblåsor i munnen. Jag tror att det värsta som finns är att ha ett barn som är hungrigt men som inte kan äta för att det gör för ont i munnen.

Det är så tydligt att han är hungrig men när det gör ont är det inte lätt att äta. Han var tapper i dag och satt och åt en hel del pannkaka med sylt och glass (i går gick inget ner - han sa glatt "mm" när jag ställde fram maten och blev sedan så otroligt ledsen när han insåg att han inte kunde äta det, då kände jag mig så elak som dukat fram sådana godasker men visste samtidigt att det var störst chans att han skulle äta någonting). Så i dag när han åt gjorde det fortfarande ont men efter nästan varje tugga drack han vatten och då verkade det bättre i munnen. Han fortsatte så tills tallriken var tom. Tugga, vatten, tugga, vatten. Hoppas det blir bättre snart för han vaknar mkt under nätterna sedan tre dagar tillbaka och har väldiga problem att somna om. Tycker så otroligt synd om honom. =(



* Välkommen vår fina dotter *

2010-06-18 @ 15:30:02

För precis ett dygn sedan - i går den 17e juni klockan 15.30 - föddes vårt andra barn, vår underbara dotter, 3820g och 52 cm lång.

Välkommen! =)




Värkarbete

2010-06-17 @ 11:39:58

Värkarna startade i morse vis 05.40 och var då ca var 10e minut och 20-30 sekunder långa. Strax innan 08.00 var de nere till var 8e minut och mer runt 40-50 sekunder.

De har varit lite oregelbundna ett tag men jag har fått klartecken från förlossningen att komma in och nu kan de vara både över och under minuten med alltifrån 3-5 minuter emellan så nu gör vi oss klara för att åka in. Lika bra.
Snart bebis! =)

Sebastian sa i morse "mamma bebis" och "bebis hem" och det tycker jag låter som en strålande idé. Hej så länge! =)



Aj aj på grillen

2010-06-14 @ 23:43:23

I går invigde vi vår nya gasolgrill. Tyvärr gjorde vi så med att Sebastian brände sig. Måltiden gick sedan åt till att kyla hans onda hand med en frusen ärtpåse och att blåsa på den. Vi värvade salva och gav alvedon. Det gjorde så ont i mig för jag brände mig själv för inte så väldigt länge sedan och såg samma onda hos Sebastian nu. När den kyldes var det bra men så fort den blev varmare gjorde det ont. Usch. Stackars. Vi satt länge länge med honom nära nära.

Det var skönt att morgonen efter få "inte aj" till svar när jag frågade om han hade ont i handen. Han somnade även okej kvällen då han gjorde illa sig. Skönt.



Även vid ett annat tillfälle har jag fått höra "inte aj" och det var som sammet i mina öron. Sebastian hade och har lite problem med prickar och irriterad hud runt munnen och vid en måltid satt han och gned sig om hakan och verkade ha ont av det som kom i kontakt med den röda huden. Jag svättade av hans ansikte där han satt med vatten och även det gjorde ont. Efter det smörjde jag in allt det röda med Inotyolsalva och just som jag var klar med det sa Sebastian "inte aj" så där var den salvan perfekt. Perfekt. =) 



Lillkillen räknar sängbensskruvar

2010-06-14 @ 23:23:07

I dag satte vi på ben på våra sängar som stått på golvet sedan vi flyttade in. Så himla skönt verkligen. Lider ju ganska illa av ont i fogarna efter att jag legat stilla länge, så när jag vaknar på natten och ska vända mig eller gå upp och kissa och när jag ska ur sängen på morgonen gör det ont ont ont. =( Förhoppningsvis blir det lättare nu när sängen är högre.

Sebastian var såklart med då vi satte fast benen. Han hjälper till där han får. Höjdpunkten var nog när han fick sätta dit tassarna under alla benen. När vi var klara med den ena sängen och skulle ner och äta mat lade vi i skruvarna i lilla skruvpåsen. Sebastian fick lägga i dem såklart. Då började han "Ett" och lade ner sin första skruv. Han tog upp en till "två", sade han och lade i den också. Jag började ana vart det bar hän men vågade inte tro för mycket. Ännu en skruv plockades upp. Vad kommer efter två, frågade jag. "Tre" sade Sebastian och lade den i påsen. Efter det kom även "fyra". Därefter kom "ett" =). Pojken räknar till fyra. Hihi.



Vår fantastiska son

2010-06-14 @ 20:27:34

Sebastian 23 månader pratar och pratar. Lite extra kul är det nu att höra vad som sägs om mage och bebis i magen. =)

Nyss när han satt och åt kvällsgröt med pappa och jag kom ner med tornande mage kommenterade båda mina pojkar min fina mage. M sade att ojoj nu är den stor och jag höll med. Kanske blir det en fyrakilos, sa han och jag svarade att, ja det blir det. Sebastian pekade på magen och sa "färdig där ut magen". Både jag och M kommenterade detta och strax därefter sa Sebastian "öppna dörren". Detta sista kunde vi inte riktigt få rätsida på vad han menade med men vi har pratat mycket om att jag och pappa ska åka iväg och hämta ut bebisen. =) Vi kan bara undra och förundras över hur långt ordförståelsen sträcker sig hos denna underbara lilla varelse. Vår fantastiska son Sebastian.



En syster till hjälp

2010-06-14 @ 20:03:01

I dag har jag och S fått en hel del gjort. Toppen har det varit! =) Jag har kunnat säga att "nu har jag tappat orken och motivationen" och då har hon svarat "det har inte jag" och så har vi kämpat vidare. Ska tilläggas att det inte handlat om att jag inte vilat i dag utan om att jag har så fasligt kort tålamodsspann just nu.

Vi har stuvat in alla lakan och handdukar i inköpt trådback i klädkammaren och därmed frigjort skåp i tvättstugan som nu kan användas till småplocksskåp där exempelvis verktygen som vi har inne i huset får vara. =) Efter att vi gjort det säger hon att nu plockar vi undan resten här och dammsuger så är det färdigt här inne. Ja, så enkelt egentligen så ser du verkligen att här är det färdiggjort men åh så svårt det varit för mig att göra allt för att få det så fint. Det fungerar dock utmärkt på två. 

Underbart är det att ha lillasyster här. Underbart! =) Hon hade även orken att dammsuga övervåningen och fixa disken i köket. Tack söta söstra mi!



Syster på besök

2010-06-13 @ 21:51:31

Nu får jag sällskap under väntandet. =) Perfekt! S hälsar på sin pojkvän under en längre period och han bor nära oss och medan han arbetar är hon här hos oss/mig, för under dagtid är ju båda mina pojkar utflugna. =)



Lady Gagas - "Alejandro"

2010-06-12 @ 18:34:18

Är det verkligen någonting vi inte sett förut? Madonna och Christina Aguileras stil, stilfullhet, på samma gång som det gränsar till smaklöshet och innehåller mycket naket. Allt finns där. Vissa scener är dock smaklösa, vad är det hon bär på kudden(?), bönekulorna i munnen, slutet då hon brinner upp, "Madonnas tuttdräkt" fast med vapen, säkert fler saker jag inte kommer på nu. Nakenheten är stor i vissa sekvenser men hon tål att titta på, vem skulle inte vilja ha en sådan kropp? Videon är till större procent vacker och effektfull än den är smaklös. Påminner om Madonna och Jacksons stora påkostade videor. Det är inte stor procent av alla kvinnliga artister i dag som inte anspelar på sex och sexighet, så varför så chockade nu?



Hus - och allt usch som hör därtill

2010-06-12 @ 12:23:38

Jaha. Då bor vi hus nu då. Uppenbarligen.

Stötte i dag på ett nytt fenomen vad gäller det ljuvliga husdjuret silverfisk. Jag har tidigare alltid förknippat silverfisk med vad du ser på golvet i badrummet när du är på toaletten men dagens uppenbarelse var för mig helt främmande.

Jag har sedan några år alltid en tillbringare med vatten och ett glas framme synligt så att jag ska komma ihåg att dricka. Här i huset har jag haft det på bänken i köket vid spisen i andra änden från diskbänken och kranen. I dag när jag skulle dricka och precis hällt upp ett fullt glas vatten från tillbringaren som nyss fyllts på ser jag två välgödda silverfiskar simma i mitt glas. Jag mår dåligt varje gång jag tänker på det. Kom de alltså från kranen??? Silverfiskarna lever ju där det är fuktigt men kan vi ha haft eller har vi dem i kranen??? Det har jag aldrig hört talas om. Andra alternativet är att de båda två skulle ha krupit uppför mitt glas som står på tre fötter eller att de tagit sin in i tillbringaren på något sätt, men innan dess tagit sig från diskbänken och över spisen?? Är det möjligt att ha silverfiskar i kranen i köket?? Är det någon som kan sprida klarhet i frågan så snälla gör det. Och gärna hur vi blir av med dem! Jag är totalt grossed out!



Snart blir det liten bebis

2010-06-11 @ 15:20:39

Jo men det vet vi ju även om det inte är några mer "symptom" just för tillfället. <3

Bebis kommer alltid ut.

När bebis kommer ut då kommer vi att vara fyra i vår familj. =) Undrar om jag kommer att tänka på oss som lilla familjen i den mest närliggande framtiden. Två blöjbarn kommer vi att ha. Jo jag tror det. Lilla familjen. I alla fall ett tag till. Kanske över sommaren i alla fall när vi alla är hemma.

Tänk att vara tvåbarnsförälder. =) Två små söta barn! Sebastian växer och pratar massor och känns inte liten längre men han är liten. Inte ens två ännu. Tre älsklingar kommer jag att ha. Undrar om det kommer att bli "mina tre killar" eller om det är en liten tjej i magen. Det får vi se. Ingen rand på magen denna gång heller. M tyckte han kunde skymta en rand sist men det kunde inte jag, "det där är min raggarsträng".. *ler*

Amma igen. Mysigt, ljuvligt, ont i början förstås men sen mys och praktiskt. Och underbart. =)

Syskonkärlek. Första pussen. Längtar.

Snart blir det en liten bebis. =) Ett syskon. Ett barn till. Ett barn att älska som jag älskar mina pojkar. =) Lycklig!



Beställt, beställt, beställt =)

2010-06-11 @ 11:04:46

Nu är säng, byrå och hissgardiner beställda. =) Så skönt det känns. Det blev längre väntetid på det än vi velat naturligtvis men nu slipper jag tänka på det i alla fall. Snart, mycket snart, beställs plattTVn också. Ska bli så skönt att bli av med stora aset till TV som står i vardagsrummet. Det kommer att bli så mycket plats där. Eftersom vi sällan går på bio jag och min kille, för att han får ont i kroppen av att sitta så länge i de stolarna, känns det helt rätt att ha en TV som blir större och "lite mer bio" hemma. =)

I dag ska jag fortsätta att plocka undan allt onödigt som står framme och som står framme på onödiga ställen. Jag menar, måste det nu stå framme så är det ju bättre att det stuvas in på kontoret eller står under trappen där det inte syns så mycket. Vi har ju verkligen potentialen att ha det fint nu eftersom vi fixat alla ytskikt i alla rum så det känns lite kul att få till det fint i olika hörnor och vrår.

Det hade varit bra om jag hinner damma och dammsuga också men eftersom städning av badrummet står högre på prioritetslistan och jag även vill plocka undan, får jag se vad som hinns med helt enkelt. Ska ju duscha också. Vill kanske epilera benen lite med.. och plocka ögonbrynen.. Kommer säkert på mer grejer under dagen. Jaja. Det som hinns med hinns med. =) Bebisen, väntar du?



RSS 2.0