LCHF - striktare och sockerfritt - v 1 (4)

2014-04-27 @ 16:09:00

Så hur har det gått?
 
Träningen är på topp. Kör Linus Johanssons varianter på youtube. "Stark och rörlig" mm. Friskgymnasten.se  5-6 övningar, 8 repetitioner så många gånger du hinner på 15 min. Funktionell träning. I LÖV IT! Sprungit en del gånger efter det passet, eller cyklat. 
 
Jag har ätit MYCKET paranötter under veckan. Tänker att det ändå är ganska okej. Det kan jag nog trappa ner. Första källen åt jag upp resterande jordnötter i jordnötspåsen, "för att det inte skulle ätas dessa veckor och behövde ta slut"... Efter salsakväll åt jag en grapefrukt, keso och paranötter. En kväll har jag ätit hallon, blåbär och grädde. En kväll två glas vitt, en annan två glas rött. "Dat is alles" ;) 
 
8:16 har jag alltså kört fem dagar. (En kväll av de tre som inte blev var det att behöva någonting efter att jag kommit hem från danskväll. En annan var det sen middag. Sista var att "en gång i veckan kan det väl vara okej att äta grädde och bär..). 
 
 
 
Apropå förra inlägget, jordnötterna första dagen. "Jag äter upp dem i dag så att jag inte äter dem någon annan dag nu när jag ska köra striktare och sockerfritt i fyra veckor.. ". Upp i sadeln igen. Kom igen!
 
 
Tillägg ikväll för lite rött till maten. En ruta 90%-ig mörk choklad. Vi hade grillat och satt i trädgården och åt i kvällssolen.
 
Godkänd vecka.
(Stod emot sötsaker vid ca 5-6 tillfällen, varav ett småbarnkalas med alldeles för mkt socker). 



Tendenser och fabrikationer och skit

2014-04-21 @ 01:20:00

Ja jag skulle gå och lägga mig men först behöver jag logga ett löfte, en påminnelse och något offentligt som tvingar mig att stå vid mitt ord (/hjälper mig att hålla mig på rätt bana), "som tvingar min arm".

 

Fabrication

=

påhitt

tillverkning

dikt

fabricering

lögn

ihopmontering

ihopsättning

 

(fabric)

struktur

konstruktion

tyg

uppbyggnad

system

textur

 

 

Jag pratar om de anledningar jag hittar för att rättfärdiga ätande av onyttiga/onödiga saker (om än lchf-godsaker). Okej, NU vet du vad jag pratar om. Läs listan på nytt.. så sant, eller hur?

 

Min fina partner säger att "ALLA gör det". JAG VET! svarar jag, men JAG vill sluta med det!

 

Tänkte att det följer min starka övertygelse att det inte går att vara otrogen á la "det BARA hände". Du kommer att ha ett otal möjligheter att stoppa pågående beteende – om du vill stoppa det. Här ska läggas till att jag är lchf-are och inte lider av sockerberoende (som kan göra det svårare att stoppa sitt beteende), dvs. om jag inte triggat igång det igen genom att äta fel. 

 

Jag kan komma ihåg flertal tillfällen då jag tänkt att det finns ingen anledning att äta detta. Jag skulle kunna låta bli, MEN, jag fabricerar tankar om att 'i morgon kan jag inte äta det', 'det blir dåligt', 'vem ska annars äta det', 'jag vill inte slänga det','det är en högtid och jag firar...', 'det är mysigt att tillsammans äta...' osv. du känner kanske igen dig, du har kanske ytterligare exempel att lägga till?

 

Okej, här stoppar i alla fall jag. Jag vill ta ett beslut. Jag vill aldrig mer i mitt liv 'äta någonting pga. att....' (and here you pick your poison) - om det inte handlar om hunger förstås.

 

 

Så låna mig, dig själv eller mänskligheten en tvingande arm, någon som hjälper och peppar dig mot (till) sunt leverne snarare än säger att 'you only live once'. Den goda vännen stöttar till sunt leverne, till logiskt och försvarbart leverne och tar inte den enkla och populistiska vägen ut. Hjälp till självhjälp. Var en klippa för din nästa. Vi är fantastiskt bra på att vara "snälla" mot varandra och rättfärdiga saker för varandra som i slutändan, när allt kommer omkring, inte är så snälla..

 

Så vad handlar det om praktiken?

 

 

- Exempel.

Du var sugen och gick till affären och köpte (pick your poison). Du kommer hem med det och tänker att jag är inte ens sugen – släng det, ge bort det, frys in det och ge bort det senare etc.

 

 

- Exempel.

Du köpte ingredienser, du bakade kakan och nu finns den i ditt hem..

 

- Exempel

Du skulle bjuda borta men allt gick inte åt och nu har du leftovers..

 

- Exempel

Det kan dock även handla om att säga nej till någon som bjuder utan att behöva känna att du är oartig som inte tar emot det som bjuds.. (detta är vanligt förekommande för exempelvis lchf-aren som slutar med socker).

 

Jag pratar inte om att aldrig äta, jag pratar inte om att köra nolltolerans, jag pratar om att vara human och planera sina intag. Jag pratar om att stoppa de intag som faller utanför den struktur du har för ditt ätande. Det extra. Det oplanerade. Det onödiga. Då du inte var sugen men 'det var där'. Det som ”throws you of gard”. Stunder då du 'in the moment' behöver ta ett beslut om huruvida du ska/inte ska.. Då du inte visste att du skulle behöva välja i denna situation. När du inte kunde bestämma innan 'the fact'. Det du var oförberedd på. Det ätande som startar tvingande fabricerande tankar som rättfärdigar varför du ändå ska … (pick your poison). DET är vad jag talar om.

 

Och det är allt. God natt.

 




Påskmiddag

2014-04-18 @ 20:06:00

De långa och sega förberedelserna loggas sällan i våra inlägg. I dag blev det en seeeen middag med start efter kl. 19 tror jag, jag hade inte hel koll för jag hade näsan i alla förberedelser (vad gäller maten - helt självförvållat, jag älskar det, M dukade superfint med lite coachning) och klockan rann iväg. Men nu efteråt, glada och nöjda, alla åt och var engagerade (hemligheten var oskalade räkor som hade stora och små helt upptagna, underbart). Barnen lärde sig att skala räkor, äta rom och inte var det den vanliga huvud- och stjärtdelningen utan här lärdes fulla läran ut som egentligen hör kräftan till. Vi skalade huvudet, tog bort gallan, avnjöt smöret som då satt kvar vid stjärten, skalade sedan stjärten och doppade slutligen i hemmagjord majonäs. Nästa gång vågar vi kanske lite aioli som ger en helt annan smakupplevelse. Barnen åt sill, gubbröra och ägg och smakade på anjovisrullen (lchfrecept från "Erikas LCHF från vardag till fest"). Det var supermysigt och gott. Lite vitt till. 
 
Vad som gjorde det härligt var att alla var nöjda, vi åt och njöt tillsammans, ingen lekte ingen sjöng och höll på med annat. All fokus låg på maten och ätandet och även fast jag och M fick hjälpa Miléa snart 4 år och Sebastian snart 6 år var det en lugn harmoni och alla var synkade. DET var vår bragd i dag, och till påskmiddag dessutom. Helt underbart! 
 
Ha en underbar PÅSK gott folk! 



How to crash when on LCHF (Frankrike)

2014-04-10 @ 23:45:52

Ja. Hade det inte varit för de internationella kvällarna (med start ca 21.30) så hade det kanske klarat sig. 
 
Såhär ser det ut. Kakor finns varje dag framme. Fruktjuice likaså. Rör inte dem. Delade däremot på två bakverk på tåget från Lyon med F. Har ätit sockerdessert en gång om dagen efter lunch ELLER middag. Smakade lite fantastisk potatismos och lite matpastry, men så.. så kom de internationella kvällarna när varje land hade dukat upp ett smörgåsbord med saker att äta. Jag höll inte igen. Jag gjorde detta två kvällar i rad, samt att jag åt under dagen efter första kvällen av de kakor som var leftovers från kvällen innan. Andra kvällen kraschade jag. Dvs, jag fick ont i magen och det tog stopp och jag var tvungen att gå och lägga mig. Det var i går. A. månade om mig men det räckte att få sova. I dag har jag nyst och haft bloated mage (jösses, sådanhär mage hade jag ju lite då och då innan jag Började med LCHF. Never again! Fy vad jobbig. Usch. 
 
Och nu. I bid you a good night! =)



Träning when in France

2014-04-10 @ 23:29:13

Jodå. M som trodde att jag inte skulle ha tid att träna.. Här jobbar vi hårt men det är tid över och den läggs åt träning. I dag har jag undvikit att träna men det blev en långpromenad med lettiska D. =) 
 
Jag har tränat varje dag sedan jag åkte (med undantag för i dag). Så kan det bli. Ligger runt plats 40 nu i Paolos motionsutmaning (av över 500 anmälda). 
 



Dagens motion blev av..

2014-04-06 @ 23:23:00

.. big time. =)
 
Paolos 15 och så sprang jag till en fin park, en timme och 25 minuter senare var jag tillbaka på hotellet. Under dagen blev det väl ca tre timmars promenad, vi blev ordentligt möra. Jag är bara glad att jag skyddade mig väl mot solen.
 
Glass blev det inte i dag (hade sett fram emot - i fall jag kunde hitta lite italiensk gelato) men eclair och någon citronhistoria som jag och min roommate och nyfunna vän F delade på, blev det. Vill testa sådant som inte finns i Sverige.
 
Vi bor fint här på vår "boardingschool". Kan se mig stå och göra "Rörlig och stark" eller vad den heter, här ute på gräsmattan någon morgon, hoppas någon hakar på (Paolos går kanske inte att göra då hjälpmedel behövs för vissa saker och så är det inga roliga övningar heller). Vi får se hur det blir. 



Går"kvällen"

2014-04-06 @ 09:59:42

Näe, ingen dans att jag tala om i går men jag fick uppleva hela stan upplyst och "folkfull", fullsatta resauranger kl. 23.30 samt låååång promenad, igen. Guck nog runt i fem timmar i går sammanlagt. Kom hem strax innan kl. 03.. :)



Utomlands so far

2014-04-05 @ 22:32:00

Mkt bra resa. Finfint hotell. Ingen stress. Ingen *orolighet* over att resa sjalv.
 
Nar jag var framme betacknades resan som semester nar jag inte stressade ut pa en gang for att uppleva utan la mig pa sangen och laste lite bok medan jag unnades fyra bitar 90%-ig Lindt choklad och ingefarakanelhonungsgodis. :D
 
Jag spatserade sedan pa stan, inhandlade klader till barnen; sjal till mig i HELT ratt farg, som jag har letat, och nu fullstandigt ramlade jag over den.. :)
 
 
 
OJOJ, verkligheten kallar nar jag tittar till tiden pa internet (15 min at gangen) och det ar hela 17 sekunder kvar. Publicera och logga in panytt.
 
Var var jag? Jo, ramlade over sjalen och nu har jag nya sulor till kvallens dansskor!
 
Jag fotade och fotade denna vackra stad och sedan gick jag ut och at en mediumstekt tonfisk pa en restaurang som rakade ha fisk som sin specialitet. Ett glas vitt till och sedan tillbaka till hotellet. Om musiken forresten ar lika bra pa klubben i kvall som pa restaurangen.. da blir det bra. :)
 
Nu har jag verkligen haft tid att unna mig bloggen ocksa och det kanns bast! Hej for nu, dags att bege sig. :D



Spannande tangentbord.. typ

2014-04-05 @ 22:26:23

Jaa. Latt ar det inte. A blir q, punkt blir ; och ja m ar liksom lite svar att fa till.. for att inte tala om alla a, a och o. Ja du ser.
Och sa samma mening utan att justera;
 
Jqq; lùtt ùr det inte; q blir q? punkt blir . och jq; ; ùr likso; lite sv^r qtt hittq;;     You get the drift :)  Dock extra latt att skriva :) hihi.



*Dansa klubb*

2014-04-05 @ 22:21:18

Yepp. Lite spannande ar det ju saklart. Att dansa i annat land. Jag som inte har *dansat klubb* pa sa lange heller. Kan bara bli bra. Ju.
 
:D



Frankrike

2014-04-05 @ 21:47:04

*Det var inte illa pinkat*, pretty good ha?
Men hon sover, min an sa lange okanda roommate, sa jag far inte saga att jag tycker att det var ratt bra gjort att hinna ivag, ata middag och komma tillbaka pa en timme. Hon kom sent, hade haft strul hela resan och behovde jobba en timme. Hon var trott, saklart.
 
Det ar okej. Jag ville/vill hellre prova dansstallen an ga och ta en croissant. Vet inte vad hon hade velat gora. Vi har morgondagen pa oss att ta varandra pa pulsen lite.
 
Sa... skriva lite grann och sedan, dansa.. *litegrann*
 
 
Vadda? Vad jag gor i Frankrike, i Lyon? Jag ar pa en all expences paid veckoutbildning om Erasmus+ youth exchange. Min kontakt ar Andreea pa K som jag traffade pa Anna Linds Stiftelses natverkstraff i Sthlm. Hur det kom sig att jag var dar? Centrum for Konflikthantering baby.  :D
  



RSS 2.0