Storebror älskar lillasyster

2011-04-22 @ 21:20:29

Jag skulle byta blöja på Miléa när Sebastian kom in.

"Jag hämta pallen (den han har på toan när han ska tvätta händerna) klämma lite på Lela. Lite kärlek." "Lite kärlek?" frågar jag för att höra om jag hört rätt. "Jaa, kärlek till Lela". Min myspojke!



Roliga varianter

2011-04-22 @ 21:13:45

Sebastian lyssnar hela tiden på vad vi säger. Ibland är det bra, ibland mindre så.. Denna gång blev det som följer.

Sebastian satt och åt smörgås på sin plats och han var så söt att jag var tvungen att pussa på honom. Det blev en stor smackpuss på munnen. Sebastian sade, "inte pussa när jag äter", varpå jag svarade "JOO"! Sebastian sade "näe" och jag sade "JOO!" igen. =) Jag fortsatte att förklara för honom att "mamma har så mycket kärlek". "När man pussar kommer kärleken ut". "Genom öronen" fyllde Sebastian i. Hihi.



Störtskönt! =)

2011-04-19 @ 23:45:08

Öppnade i dag för paketlevereraren som kommer med vår Xango en gång i månaden. Han tittade på min härliga långa sommarkjol och sa "det där ser skönt ut". "Ja det är det", svarade jag och sa till det 50(?)åriga budet att det finns ju saronger för killar men att det kanske är lite mer av ett statement att ha en sådan. Här berättar budet att det där gör han två gånger i månaden och att det är enda gången han får komplimanger. Han tar fram sin mobil och frågar om jag har ätit nyligen. Jag svarar att jag är inte känslig varpå han visar mig ett foto av sig själv i kvinnokläder. En böna. Riktigt snygg med lite tajt och moderiktigt. Vilken cool man och att han bara delar med sig av sig själv sådär. Störtskönt säger jag!



Ojojoj vin är gott!!

2011-04-14 @ 00:32:09

Jag och M firar att han har fått "en anställd anställd" (jag vet, så heter det inte men åt h-----e med alltihop). Hos V, de är ju konsulter hela bunten. Jodå firade med VIN! :)

Denna gång tog det som bara den även fast jag druckit två glas i stöten i lite då och då tidigare, typ varannan vecka. JAHA var det SÅHÄR det kändes att vara onykter. Tvåbarnsmamman har glömt bort. Förstår att det kan leda till lite mindless hångel på fester vid ung ålder när det är lite onyktert. Hihi.


Nu åt jag räkor och lite hemmagjord guacamole och drack ett glas vitt och halvvägs in på andra glaset small det till. Känns som att jag vill ut och springa riktigt fort nu.. Hihi Går som på månen. Massor med stuns. Såg asbra film också "Sanctum". Usch men bra.


God natt vänner. Bjuder på detta inlägg nu, värsta fyllesvinet. Vojne. :P

(Du skriver som om du är full också säger M.. No shit Sherlock! :P )




Barnsamtal

2011-04-11 @ 11:08:27

Sebastian kom i förrgår in till mig i köket med en tom kartong när jag satt och åt. Det hade varit en glasvas i.

Sebastian:
"Paket
julklapp, julklapp till mig
till Sebastian och Miléa står det
mitt flygplan (liten leksak) är däri också"

:)



En underbart varm förmiddag

2011-04-09 @ 20:14:25

Vid halv tio när det var dags för (pappa att vakna och) lilla Miléa att knyta sig tog jag fram sulkyn och bar över den till baksidan. Jag bäddade ner Miléa efter att i förväg ha släppt ut Sebastian på vår underbara lilla trädgårdsplätt. Pappa kunde gott få sova en timme till.

På baksidan bjöds vi en klar blå himmel och strålande sol. Miléa somnade snart medan Sebastian lekte i gräset. Jag sopade av trallen och satt sedan enbart i innekläder och barfota och läste för Sebastian på solstolarna som vi använde för första gången i år. Underbart härligt! Vi drack vatten och myste i värmen. Sebastian fick ha sin solhatt istället för mössa och på hans kinder smordes solskydd.


Eftermiddagen bjöd hembakat fika och besök av farmor. Det är härligt att känna att vi i dag har varit mer ute än inne. Dagens temperatur, + 15 grader.



Miléas egenheter, snart 10 månader

2011-04-08 @ 11:22:41

Miléa gillar ljud. Ibland trummar hon med händerna på exempelvis nedersta trappsteget, nedre spisluckan eller diskmaskinen. Mest gillar hon dock att sätta sig med ryggen mot någonting, exempelvis dörrar som rör sig och låter ihåligt, och banka men baksidan av huvudet så att det låter fint. Detta gör hon överallt i huset. Prövar var det låter bra. Lite eget kanske.

Hon härmar även larmet som ger ifrån sig en hög och en lite lägre ton varje gång vi öppnar ytterdörren (jodå, det är jättebra eftersom vi också har en son som blir tre år om tre månader - i fall han skulle bestämma sig för att gå ut själv). Nu säger Miléa larmljudet det när vi börjar klä på henne i hallen.

Miléa gillar även att skaka på huvudet, men att headbanga är just nu den stora favoriten. :D



Ostkaka

2011-04-08 @ 11:06:52

Mellanmål.

Även detta recept är mycket populärt hos barnen och från samma barnmatsbroschyr. Se inlägget apelsinris


-------------------------------------------
Ostkaka 8-12 månader

8 barnportioner


½ dl hackad mandel (blir mjuk men kan ändå utelämnas om barnet inte är vant vid bitar i maten)
2 ägg
2 msk socker
1 ½ msk vetemjöl
1 dl mellangrädde
1 dl mjölk
250g keso

Ugnen på 175 grader. Grovhacka mandeln.
Vispa samman ägg och socker. Blanda i mjöl,
gräddmjölk, keso och sötmandel. Häll smeten
i smord form och grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter.
------------------------------------------



Apelsinris

2011-04-08 @ 10:51:42

Mellanmål.

Har precis blandat till mellanmålet apelsinris som Sebastian var förtjust i när han var liten. Receptet kommer ifrån Carina Trägårdh Lunneruds "Barnmat - råd och recept" som jag fick från BVC efter Sebastian kommit 2008.

Jag hoppas att det ska göra succé även hos Miléa som kan behöva lite mer matigt nu efter hennes magsjuka då hon inte fick behålla mycket mer än möjligen lite bröstmjölk under nästan en veckas tid. OM jag är glad att hon äter nu!


----------------------------------------------------
Apelsinris 8-12 månader

8 barnportioner

1 ½ dl långkorningt ris
3-4 dl vatten
1 ½ dl vispgrädde
3-4 apelsiner

Koka riset i ca 20 minuter. Spola riset i kallt vatten och
låt rinna av ordentligt. Vispa grädden och blanda med
riset. Skala och hacka apelsinerna och blanda med riset.
----------------------------------------------------



Sångstunderna

2011-04-07 @ 09:23:07

Har ett tag nu undrat för vems skull vi går dit. För min? Vet inte, behöver ju förbereda så mycket och det kan bli stressigt och få med lunch till mig och båda barnen (de äter inte barnmatsburkar) men när vi väl är där så är det skönare än att vara hemma.. Eller? Hemmaslentrianen. Nu blir det dock bättre väder och då avhjälps det genom att gå ut med barnen.

För Sebastians skull? Vet inte. Han säger ofta att han inte vill gå dit, har sedan kul där men är ofta inte alls med under sångstunden. Han gillar väl inte heller förberedelserna och stressen.

För Miléa? Definitivt. Hon får vila/ sova i vagnen på väg dit och sedan leka och få mat och sen sova i vagnen på vägen hem. Definitivt för Miléas skull. 


Jag har nog känt att det är skönt att inte vara hemma för att det är lättare att inte hamna med Sebastian i samma bråksituationer men nu är jag osäker på att det är så. Han törstar efter mig (ofta så för den store med ett småsyskon som dessutom ammas) och under sångstunderna sköter han sig själv. Är vi ute hemma får han mer tid.

Är vi hemma går vi ut och då är det INTE för Miléas skull, känns det som.. Hon får sitta i vagnen. Det gjorde Sebastian också, var det någon som sade till mig nyligen, och kanske är det så. Sebastian åkte mycket vagn när han var i Miléas ålder. Jag vet att jag gick många promenader ibland både för- och eftermiddag. 


Så kan det nog vara, ska kanske inte kräva så mycket av mig själv, att det ska vara bra för alla hela tiden för det är svårt när åldrarna är nio månader, 2½ år och 33. I dag stannar vi hemma, så slipper jag klämma in en dusch av håret. I kväll ska jag ändå träna. Vi får se om Sebastian följer med i kväll. För är det egentligen för hans skull vi åker båda två? Eller är det för att jag känner att jag kan träna oftare då och inte lämnar alla hemma, för M's eller Miléas skull som får egen tid. För vems skull? Jag tror inte att det är för min.



RSS 2.0