De tre milen, Tjejvasan 2012

2012-02-26 @ 14:38:25

år åkte jag, syster S och mamma Tjejvasan för första gången tillsammans. Jättebra. Hela resan har varit supertrevlig och den är inte slut än. =)

När jag och mamma åkte vårt första lopp (2010, när jag var gravid i sjätte månaden) åkte vi på 4:35. Mamma och syster S åkte förra året på 3:40. I år förbättrade vi alla våra tider, jag skidade de tre milen på 2:48 och S och mamma på 3:17 respektive 3:26. =) Toppenbra!

Bilresorna har varit långa men trevliga eftersom det är mamma och S jag har suttit där med. Aldrig har jag besvärats så lite av felkörning då jag samtidigt varit helt och hållet lycklig av att befinna mig i samma space and time som mamma och S. No place I would rather be. Puss på er!

Vi bodde väldigt fint i Mora. I ett hus där vi och flera andra hade bokat nätter i olika rum med tältsängar. Ägaren bodde inte där. När vi kom var vi, ganska sent, först på plats, hur underbart som helst. Vi packade in oss, åt vår mat och gick i säng. På tävlingsdagen, fast vi då hade fått sällskap i huset, var vi själva på morgonen och kunde förlusta oss med vår storslagna frukost (planerad och packad av älsklingsmamma) bestående av havregrynsgröt med lingonsylt, vaniljyoghurt och dinkelmüsli, dansk råglimpa, grapefruktjuice, löskokt ägg, apelsin och banan. Tack mamma.

Vi gjorde oss iordning och begav oss iväg. Eftersom jag ätit av allting till frukost åt jag inte mer än en banan och en "marmeladliknande, ganska fast, genomskinlig, intages 1-2 timmar innan, kolhydratladdargrej" (ingen aning om namn som du säkert förstår), på bussen till start. En sådan åt jag även till frukost och en kvällen innan för att testa. Smakar apelsin.

Loppet var nice. Det var aldrig tufft. Märks säkert på min stegring i km/h allt eftersom vi kom närmare mål. Satsade på runt tre timmar och gick i mål på 2:48. Var du i närheten var det mig du hörde som tjoade högljutt när jag såg klockan vid målgången. Wonderbar! Undrar vad jag kan göra för tid i en bättre startgrupp?

Jag gick i mål, mamma och S också. Vi var nöjda och så trötta. Val av att duscha i badhuset var helt rätt där det fanns duschar så att det räckte och var trångt men hjärtligt och varmt i omklädningsutrymmet!

Köpte med oss indisk take away som tyvärr inte vinner några priser pga glömda ingredienser alltför simpel utförning och en cola som lyste med sin frånvaro. Återigen var vi ensamma i huset och hade det ljuvligt tillsammans. Utsikten genom fönstret från köksbordet sträckte sig långt och vid levande ljus kunde vi inte annat än att vara precis så nöjda som det är möjligt att till max vara. Tillsammans efter sådana prestationer.

Kvällen tillbringades med lite godis och ytterliggare ett glas rödvin framför Melodifestivalen. En tradition som vi alla tre är lika förtjusta i. Det var en bra kväll. Jag håller dock med om vad Helena Bergström sagt i en intervju, att svenska delen av festivalen är toppen, mer toppen än när det sedan är dags för den stora grand finale i Europa. För mycket politik bakom.

Vi sov gott, vaknade utan väckarklocka, åt, packade in oss i bilen och begav oss iväg (och jag fick börja köra) - självklart fortfarande prydda av våra medaljer. Ett toppenevent helt enkelt. =)



APT på fettisdagen

2012-02-25 @ 20:13:59

Jodå, in kommer jag i klassrummet där vi ska sitta och vad får jag se, jo minisemlor. Vår rektor har bakat semlor till oss alla. Inte helt enkelt då det är nötförbud i alla skolor. Inga problem, tag en del pumpakärnor (jo, massan blir grön hihi), två delar florsocker, möjligen lite sesamfrön och sedan mjölk. Blanda. Kyl. Färdigt. =)

Mitt nya jobb är jättebra och vår rektor tyckte jag om redan innan semmelöverraskningen.



Alla hjärtans dag

2012-02-15 @ 00:03:11

Vabbade med Sebastian och hade inte förberett någonting. Vi hade pratat om trerätters.

När M kom hem gick jag ut på en promenad till affären. Dels för steg (stegräknaren hade bara tickat drygt 2000 steg under hela dagen), dels för glass, till efterrätten, dels för någonting mys att ge.

Hemma lite sent och lite stressigt men förrätten som halvförberetts i förväg kom på bordet, favorit i repris - musselröra på rostad smörgås och ett täcke av salladsblad. Bordet var findukat och ljusen var tända som alltid till middag. I dag hade vi glastallrikarna och förrättstallrik. Mina födelsedagsrosor fick bidra till dukningen. En ros var fortfarande fin och tillsammans med de klassiska små vita blommorna i buketten blev de som en ny bukett i ett högt glas. Jag ombytt och klädd i mörkturkosa linne under en halvarmslång figursydd skjorta i blått. Jättefint till mitt röda hår. Osminkad men frisk. Mina födelsedagsörhängen i silver och matchande armband. Pilgrim med Swarovskikristaller.

Barnen fick varm smörgås och huvudrätten på en gång. Den otroligt lyckade lasagnen från några dagar innan (i dag uppvärmd från frusen och toppengod). Barnen åt långsamt, och jag och M kunde njuta av varmrätten som ackompanjerades av en sallad. Vitt vin i glasen. Denna måltid åt Miléa hela sin portion - rediga portioner - och nästan hela Sebastians. Sebastian, sjuk, kunde heller inte lockas med saft, glass och banan, päron i sockerlag eller god lasagne. Lite av den varma smörgåsen gick ner och vi fröjdades för det lilla. =)

Efterrätten, åt bara jag och M. Alldeles för mycket socker och för komplicead för barnen. Toscapäron - en efterrätt som jag äntligen fick göra sedan jag prövat den för första gången för cirka sex-sju år sedan. Den var exakt så god som jag trodde att den skulle vara och M åt lika tyst och entusiastiskt upp den som jag. Miléa smaskade mycket nöjd upp några päronbitar som vi inte använt.

Barnen lades och jag och M avnjöt tredje Twillightfilmen. I kärlekens tecken, inte sant?

Våra presenter? En köpte god choklad, en köpte ett fint kort, en uppskattad julmustflaska - liten - som får vänta till lördag, ett improviserat blomsterarrangemang, trerätters. Helt rätt.  =) Livet med småbarn. It works. Kunde inte bli bättre.



Trevlig i telefon

2012-02-14 @ 14:20:52

Groupons kundtjänst gör ett superjobb. Så trevliga och lugna. Saknar jag någonting eller inte fått tag i den jag köpt en deal av är det aldrig några problem att få pengarna tillbaka.

Jag är av den bestämda åsikten att ett framgångsrikt företag behöver en bra kundtjänst. Groupon har i denna fråga lyckats.



Debatt

2012-02-13 @ 23:26:03

Oj stackars. "90 procent av jordens befolkning vill gå ner i vikt" enligt Katrin Zytomierska på Kvällsöppet där det pratas LCHF. Inte enda grodan. Att de bjudit in henne är beklagligt. Det är som att läsa expressen för att sälja lösnummer. Vojne.

"(...) Världsbanken anser att det i världen finns mer än 3 miljarder människor som tjänar mindre än två dollar om dagen."
(Hämtat från http://robsten.blogspot.com/2012/01/immigrationen-i-siffror.html)


Mer än 40 procent av världens befolkning?



En söndagsmorgon med barnen

2012-02-12 @ 10:50:40

En morgonbonus var att jag kom i säng strax efter klockan elva i går och att Miléa vaknade först nu på morgonen, vid tjugo i åtta.

Jag gick in till henne, hon var sitt glada jag som alltid på morgonen - vilken underbar förmån det är att få motta en sådan energi varje morgon. Medan jag höll på att klä Miléa efter härligt morgonmys på skötbordet på undervåningen hör vi små steg på övervåningen som först hörs svagt men sedan blir till starkare dunsar när de närmar sig trappan. (Sebastian var sjuk i går, feber och hostig, och kom i natt in till mig och M när klockan bara var 04. Han somnade jättefint och när Miléa vaknade sov han jättegott vänd mot mig i sängen. Stunderna med barn i sängen är, när de infräffar sällan, väldigt mysiga). När stegen når trappan ser jag och Miléa två små ben när Sebastian kliver ner på första trappsteget. Han kommer ner för trappan och in till mig och Miléa med ett leende på läpparna. Vi kramas och jag kan se att han mår mycket bättre.

Vi äter frukost tillsammans. Tända ljus som alltid, lika mysigt även om det för länge sedan blivit ljust ute. Sebastian äter upp all sin frukost, han är verkligen bättre. Jag tar barnen på morgonen på helgerna för jag älskar de här stunderna. Lugnt, skönt, gott, vi pratar och har det jättehärligt tillsammans. Jag påbörjar allt som oftast min frukost långt efter att jag gått upp med första barnet men det gör ingenting, när jag sedan kan sitta kvar själv en stund vid bordet efter att de avslutat.

Jag läser fantastiska "Att välja glädje" av Kay Pollak vid köksbordet och sitter och lyssnar på barnen som leker. Sebastian leker för sjunde(?) dagen i rad med samma tågbana och jag hör att det är Tomaståget som råkar ut för kraschar och annat (de gamla Tomastågetprogrammen - de som inte är animenade utan mer som dockteater- som Sebastian i går tittade mycket på i går när han var dålig är ju inte, får jag erkänna, helt dåliga när han nu leker på ett sätt jag inte hört honom leka på förut - utifrån vad han sett på filmerna). Sebastian ligger på sidan på golvet - något jag själv efter att ha lagt mig så vid ett tillfälle fullständigt förstår tjusningen med då det blir ett häftigt grodperspektiv på tågen - och pratar och leker. Miléa går runt med sin vagn. I vagnen har hon sin sjungande hund, (som hela tiden får spela olika sånger medan hon går runt och ibland stannar hon till och dansar lite innan hon trycker igång nästa sång och fortsätter sin promenad), sin angry bird, och Sebastians snuttetiger (som brukar sitta uppe på en av Sebastians sängstolparna och hålla utkik åt Sebastian medan han sover) som fått åka med. Vid ett tillfälle stannar Miléa och ger hunden en kram. Såhär leker de en lång stund.

Nu är vi uppe och väcker pappa halv tio. Jag sätter mig och bloggar detta inlägg. Miléa tar sina sängkläder och lägger sig under deras lilla bord som de har i sitt rum. Sebastian får också plats. Jag filmar dem. Mina gosungar! De ligger där tillsammans och myser tillsammans. När pappa kommer ut från badrummet lägger han sid på sidan bredvid dem och leker att han också är med i kojan. Han frågar efetr en liten stunde om Sebastian vill ha en koja. "JA(!)" , säger Sebastian och pappa lägger en fleecefilt över bordet. Det gillar barnen. Pappa går ner och äter frukost. Barnen leker i sin koja och jag bloggar.

I kojan. "Titta mamma", ropar Sebastian. Fler och fler täcken läggs över bordet som skapar deras koja. Jag tvekar först angående mängden men tänker sedan att det är dammsuget i går så what's the harm. "Men vi vill svettas", säger Sebastian som lyssnade på när jag sa till M att han kunde lägga Miléas lilla filt över hålet snarare än att lägga en till fleecefilt över för att det blir så varmt därunder. Jag frågar Sebastian om Miléa vill svettas också. "Miléa, vill du svettas?", frågar Sebastian. Inget svar. Han försöker igen, "Miléa, vill du svettas?". "aA", kommer det ett svar från lillasyster. Sebastian ropar tillbaka till mig, "mamma, Miléa vill svettas". Pappa kommer upp och ser kojan som nu består av sex täcken inklusive ett tjockt vintertäcke. "Meh", säger han. "Det gör ingenting", säger jag. Sebastian kommer ut ur kojan, "vi vill svettas!" säger han triumferande till pappa. Och såhär förtsätter det.

Nu leker pappa lilla bocken bruse med barnen under deras koja. Miléa är lilla bocken bruse uppe på kojan. =) Hon vill alltid klättra. Jag gör en koja till Sebastian under hans säng då han tröttnar på Miléas klättrande. Sebastian är nöjd och Miléa får klättra. =) Nu leker de båda med båda kojorna. Båda barnen fixar genom att sätta dit filtar. En söndagsmorgon med barnen.


Nu ska jag och Sebastian baka kaka, så att vi kan få en god efterrätt efter lunchen med kaka, grädde och bär och jag kan ta med mig lite kaka till eftermiddagens bokcirkel - förutom den cheesecake och de bär som också ska med.








Miléa kissade på pottan..

2012-02-11 @ 21:34:47

..när farmor var barnvakt i går. Sådär ja. Hon börjar lite tidigt känns det som men hon har varit väldans intresserad av den där pottan sedan ett tag tillbaka nu. Bra bra. =)



Fullt i kalendern

2012-02-07 @ 23:05:01

Måndag. Ärenden och ramköp till alla mina fina kort från Afrika. En dyr ramhistoria men ack så vacker. Nu blir det fint i hemmet inför söndagens bokcirkel. Bara en alltför bra ursäkt för att äntligen ta tag i det.

Tisdag. Klipp och sling. Så otroligt nöjd. Röd och fin, något alternerad frisyr. Perfekt att starta födelsedagen med i morgon! Bakat tårtbottnen. =)

Onsdag. Födelsedag med hämtning på förskolan, följt av överlämning till barnens farmor för att frigöra mig och älsklingen som ska ut på stan och äta god sushi och sedan se Cirkus Cirkörs "Wear it like a crown" (alldeles gratis!).  Vuxenfirandedag. Göra tårtan någon gång däremellan.

Torsdag. Öppnar på jobbet, slutar tidigt och åker och skidar (tror jag). Hem och fira med familjen. Göra lasagne? Äta tårta. Umgås, mysa! =)

Fredag. Hämta specialfixad ram - kanske köpa någon till. Sätta upp, fixa hemma.

Lördag. Baka, fixa till bokcirkeln. Skida (ska ju åka Tjejvasan). Släktkalas.

Söndag. God söndagsfrukost. Umgås med familjen. Bokcirkel hemma hos oss.



Underbart skidväder..

2012-02-04 @ 14:56:48

..både i går och i dag. 1,3 mil per tillfälle - tiden rör sig mellan en timme och en kvart eller två, i dag en timme och en kvart =) Härligt härligt. Har bara åkt tre gånger denna vinter så det är skapligt.

Tränar för Tjejvasan med mamma och S. Det ska bli jättekul! Längtar! Borde vara betydligt lättare att åka nu i år än det var förrförra då jag hade en Miléa i magen (6e månaden - då kändes det i "Pamsen" och är inte att rekommendera. Men i mål jag och kära mor och ont hade vi..)

Nåja. Nu är det dags att åka till Sjöfartsmuseet. Ha en trevlig helg! =)




RSS 2.0