Alla hjärtans dag

2012-02-15 @ 00:03:11

Vabbade med Sebastian och hade inte förberett någonting. Vi hade pratat om trerätters.

När M kom hem gick jag ut på en promenad till affären. Dels för steg (stegräknaren hade bara tickat drygt 2000 steg under hela dagen), dels för glass, till efterrätten, dels för någonting mys att ge.

Hemma lite sent och lite stressigt men förrätten som halvförberetts i förväg kom på bordet, favorit i repris - musselröra på rostad smörgås och ett täcke av salladsblad. Bordet var findukat och ljusen var tända som alltid till middag. I dag hade vi glastallrikarna och förrättstallrik. Mina födelsedagsrosor fick bidra till dukningen. En ros var fortfarande fin och tillsammans med de klassiska små vita blommorna i buketten blev de som en ny bukett i ett högt glas. Jag ombytt och klädd i mörkturkosa linne under en halvarmslång figursydd skjorta i blått. Jättefint till mitt röda hår. Osminkad men frisk. Mina födelsedagsörhängen i silver och matchande armband. Pilgrim med Swarovskikristaller.

Barnen fick varm smörgås och huvudrätten på en gång. Den otroligt lyckade lasagnen från några dagar innan (i dag uppvärmd från frusen och toppengod). Barnen åt långsamt, och jag och M kunde njuta av varmrätten som ackompanjerades av en sallad. Vitt vin i glasen. Denna måltid åt Miléa hela sin portion - rediga portioner - och nästan hela Sebastians. Sebastian, sjuk, kunde heller inte lockas med saft, glass och banan, päron i sockerlag eller god lasagne. Lite av den varma smörgåsen gick ner och vi fröjdades för det lilla. =)

Efterrätten, åt bara jag och M. Alldeles för mycket socker och för komplicead för barnen. Toscapäron - en efterrätt som jag äntligen fick göra sedan jag prövat den för första gången för cirka sex-sju år sedan. Den var exakt så god som jag trodde att den skulle vara och M åt lika tyst och entusiastiskt upp den som jag. Miléa smaskade mycket nöjd upp några päronbitar som vi inte använt.

Barnen lades och jag och M avnjöt tredje Twillightfilmen. I kärlekens tecken, inte sant?

Våra presenter? En köpte god choklad, en köpte ett fint kort, en uppskattad julmustflaska - liten - som får vänta till lördag, ett improviserat blomsterarrangemang, trerätters. Helt rätt.  =) Livet med småbarn. It works. Kunde inte bli bättre.



Kommentarer
Postat av: Mamma

Wow va mysigt ni hade den 14:e! Längtar tills jag ska möta barnbarnen i mars!!!

2012-02-15 @ 22:20:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0