Årets bowling 26 deltagare

2013-12-27 @ 22:28:44


Tidigare rekord 160 poäng så här var jag ganska nöjd.
Sen..

Jag har tilldelats namnet Seek & Destroy.

Jag vann :D
M kom trea
Hemma igen.




Det blir ett gott nyår! :D





Sj-ljudsträning med självkänsla

2013-12-26 @ 17:57:01

Miléa har svårt för att säga sked mm. Vi frågar ibland och försöker hjälpa henne med hur munnen ser ut och var ljudet kommer från i munnen. I dag när Sebastian bad henne säga sked som av Miléa tre år sägs "fed", svarade Miléa med att säga 'skinka' helt perfekt (samma ljud men lättare att bemästra).

Heja Miléa! Bra att du visar vad du kan när du tröttnar på oss.




En mysig julafton

2013-12-25 @ 21:35:52


Barnen fick klappar.

Det lektes,


sedan tändes andaktsfullt granens levande ljus till svenska julklassiker som svagt spelades i bakgrunden medan vi alla lutade oss tillbaka. Det var en fin dag.





Årets julkalender

2013-12-25 @ 09:44:53

Sebastian 5 år har älskat årets julkalender. Han har berättat under nattning för den förälder som av någon anledning missat den (trots att vi ser reprisen följande dag), han har diskuterat med kompisar och lekt julkalendern. Han har spekulerat hur det ska gå, han har spelat julkalenderspelet och nu har han ritat.


Det har varit en härlig resa och den bästa av tillsammanstid. :) Alldeles.. alldeles underbart.



God Jul-bilder

2013-12-24 @ 08:18:49










God Jul

2013-12-24 @ 08:15:47

Att tomten kommer två ggr till oss så att Miléa och Sebastian kan få ett paket på morgonen under granen är ingenting konstigt tycker barnen efter att vi pratat om tidsskillnad och att många i världen firar jul på juldagen.


"Vi kan säga 'dan före dan' eller 'dan före dan före dan' fick vi veta av Sebastian flera ggr i går. Ja det stämmer älsklingen. :)


Jag är i skrivande stund medveten om att inte alla barn i världen får julklappar eller får fira jul med ngn men detta är vår julaftonsmorgon.



Tredje advent

2013-12-15 @ 13:06:25



Barnens brandvänliga ljusstakar från förskolan. :) En i köket och en i vardagsrummet.



Pass it forward

2013-12-08 @ 14:23:55

När jag glad gick ut för att få grym träning - skulle skotta regntyngd snö från framsidan kom grannbarnen K och T och erbjöd sin hjälp. :) Supernice.

Det gjorde att jag själv efter att jag var klar såg mig om efter någon annan att hjälpa. Tack för det killar!

Just vid detta tillfälle hade det kommit mkt snö, det hade börjat regna, det var utlovade plussgrader i några timmar framöver och efter det skulle det frysa på. Receptet på isgata.




Genus med min treåring

2013-12-04 @ 20:45:00

Hämtade barnen på förskolan i dag. Medan Miléa äntligen började få på sig sina ytterkläder såg jag att det var håll i byxans yttersöm och kom ihåg att M pratat om att det behöver lappas. Jag säger "oj, det är hål där, det får mamma sy" varpå hon svarar, "eller pappa". Detta framfördes strax skyndsamt till pappa som nog aldrig lappat några av barnens kläder. Denna genusindelning är helt okej för mig, jag fixar kläder, jag gillar att sy och Magnus ser till att våra mobiler (som vi har allt på och har lärt oss att inte kunna leva utan) fungerar.
 
 
Kul att Miléa inte plockat upp den uppdelningen som en självklarhet. =) Stolt mamma.



Fia med knuff med en treåring

2013-12-04 @ 20:31:00

Efter att Miléa hämtat Fia med knuff insåg jag ganska snabbt att vi inte skulle kunna spela enligt spelets alla regler eller i varje fall att hon inte skulle tycka att det var roligt på det sättet. Mitt avvaktande löste biffen och innan jag förstod att vi inte alls behövde "komma in" med ett eller sex var vi i full gång med spelandet. Miléa flyttade med stor säkerhet pjäserna i ett mönster jag aldrig sett och när jag hade fått slå frågade jag henne hur jag skulle gå, för att inte påverka den häftiga processen. Hon pratade hela tiden lite för sig själv och med pjäserna och efter en liten stund då hon sedan ett tag skött hela spelandet för oss båda deklarerade hon att "jag vann". Spelet fortgick och efter en stund kom även "nu vann du mamma". Min lilla fining.
 
 
Jag har en önskan efter att ha fått bevittna denna magiska process, låt mig tagga ner och bara följa barnen när vi spelar nästa gång. Det verkar vara en spännande värld att resa in i. =)



RSS 2.0