Sparitual =)

2012-11-25 @ 22:11:00

En MYCKET lugn och rogivande dag blev det i goda vänners lag. En trettioårspresent till en vän och tre "plus" timmar senare är vi SÅ mjuka och lena. Visst gick jag hem och sa känn på mig! Hela vistelsen var guld och alla olika moment var fantastiska. Vi fick det mkt billigare genom vän men detta är någonting som borde finnas i mitt liv årligen ändå. Snacka om att stressa av och bara vara. Gott om tillfällen för meditation. Härligt!



Ingredienser vi stoppar i oss

2012-11-20 @ 22:55:00

Hade fler av oss läst innehållsförteckningen "Ingredienser" på det vi äter hade företagen inte kunnat lura oss som de gör i dag. Var din egen bästa vän/din egen doktor och se upp med vad som slinker ner i kassen i affären. Lägg lite extra tid på att läsa ingredienslistan och omge sig av riktig mat på bra råvaror. Titta bara på smör och margarinsorter, du kommer häpna. Varför behövs så många ingredienser i margarin, jämfört med smör? För att det inte är smör och det tar många ämnen och konstiga processer för att få det att likna smör.
 
Skäms Vaggeryd!
 
Funderade på om jag kunde ta någon/några "butikshyllskakor" (long shelflife) på jobbet i dag. Havreflarn från Garant med choklad på. Bestämde mig (trots att jag redan vet att det är illa) för att läsa under "ingredienser" först. Jag vet ju vad jag hade att vänta, och kanske förväntade mig också men blev ändå chockad. Så lång var listan. Jag hade inga problem att avstå. Jag väntar tills det kommer något hembakt istället, du vet det där med riktiga råvaror som inte håller hur länge som helst. The good stuff.
 
Nu är jag ju lchf'are och äter inte ditt och datt. Jag har dock märkt att jag inte behöver vara helt sockerfri utan när jag i den vanliga maten inte tar in socker i kroppen kan jag unna mig lite då och då. (Jag ser det som att jag med medvetna val verkligen kan välja när jag äter socker. Så många äter maten vi rekommenderas, fortfarande, och håller genom det onaturligt höga nivåer av socker i blodet. Läs på). Dock, så är jag sträng vad gäller kemiska produkter. Det sägs kanske inte så ofta men lchf handlar mycket om bra råvaror och en mycket stor del av det är att göra sig medveten om vad vi inte bör stoppa i våra kroppar. Exempelvis aspartam, härdat fett, processad stärkelse, glutamat mm. Lightmat är en tung lögn, och blir i slutändan det som biter dig i svansen och blir en tung börda att bära.
 
 
Vad är det då som får oss att äta kakan? Kanske är vi medvetna, kanske inte, men om vi ändå äter den/de? Är gratis gott? Tillfället gör sockerråttan? Äter vi för att vara trevliga, hålla någon sällskap? Är vi verkligen sugna när det är spontant, oj tisdagsfika, vad trevligt? Är vi verkligen sugna och har längtat länge och nu väljer vårt socker eller tar vi det när helst det bjuds? Nog är det så att när jag har sockrat mitt blod är det svårare att stå emot. Mycket vill ha mer. De som äter "vanlig" kost i form av kolhydrater (= socker) blir hungertriggade av kolhydraterna och då är det lätt att falla/svårt att stå emot. Den "vanliga" kosten gör det omöjligt att kämpa emot sockerbehovet - jag märker nu hur kraftigt det är när jag vet hur det känns att slippa det - så hög är nivån i kroppen och suget ligger där latent och väntar på att någonting sockrigt ska dyka upp - eller så söker vi helt enkelt upp det. Det häftiga är att skulle du vara nyfiken att pröva att slippa beroendet skulle det endast ta några dagar innan sockersuget är borta - så effektfullt är det att ta bort sockret ur kosten, att skippa kolhydraterna. Däremot skulle kroppen vilja stoppa dig från att gå över till att bränna fett istället för kolhydrater vilket är vad som händer om du tar bort kolhydrater och tillsätter fett som din nya energikälla. Kroppen detoxar och alla känner av det olika starkt. Var medveten om det. Kroppen kommer att kämpa emot men det blir bättre och sedan slipper du istället många av de problem den vanliga kosten skänkt dig på köpet.. Det är dock en annan historia och nu är det dags att sova. Så god natt och må väl.



Lördagen denna veckan

2012-11-18 @ 23:34:09

Vi hade ett första storstädningsbesök av fyra tjejer som svepte runt hemmet och intensivt talade sitt hemspråk  med varandra. Samtidigt var vi ute och satte i gång lövkrattarhelgen klockan 09.00 på morgon för att hålla oss ur vägen så mycket som möjligt. Länge hade vi pratat om att ha någon som städar varanann vecka och nu äntligen gjorde vi slag i saken. Efter ett första samtal hade vi bokat storstädningen tre dagar senare och efter det två veckor från nu. Snabbt och effektivt, prisvänligt och inte en enda krona i onödan när vi denna helgen har kunnat koppla av till max. Tiden/energin som sparas kan med lätthet tillägnas det som vi vill fixa med förutom städningen. Bra!
 
Även om Miléa i köket sa till mig att "inte gillar det, tjejerna" (lite stökigt var det att ha så många här samtidigt tyckte hon nog med alla konstiga städgrejer som låg utspridda och lät olika konstigt och skrämmande när de sedan användes), så var det lite spännande också och jag skulle säga att städhjälp är barnvänligt också, så mycket tid vi nu får över. 
 
 
Vi var ute många timmar för städning inne och ute under dagen och efter att vi alla duschat sen eftermiddag kom J, vår nya barnvakt för sin premiärsittning. Hon är ung och oerfaren men jättego och redig och barnen har redan tagit in henne i sin bekvämlighetszon. När hon var och hälsade på på måndagen, hennes andra besök, och var med under middag och nattning sa Miléa när det var dags för mig att sjunga för dem innan sängdags "näe, Hanna sjunga", och bättre betyg än det är nog svårt att få. Jag tänkte, när vi innan middagen lämnade dem ensamma i vardagsrummet en stund, och jag hörde dem interagera, att det är som att ha min syster Sara här. En yngre mjuk själ som kommer in och sätter sig på golvet inne hos barnen och bara är närvarande och ger. Det är också gott betyg. 
 
 
Jag och M kom, något sent, iväg på vår date. En date som varit long time coming, och som Magnus sa, tio år (första mars har vi varit tillsammans i tio år), så är det ju bra att vi har passning nu när vi har en stor milstolpe som kommer upp). =) Allt faller liksom på plats så fint. På vår date åt vi supergod mat, de fixade där och då perfekt med vår lchf, och det var perfekt tillagat. Hälleflundra och entrecote, vanlig dessert - chokladfondant med vaniljglass och hjortronparfait med hallonsås, det var en underbar middag. Bowlingen efteråt på samma ställe var jättekul. Många strikar och spärrar och vi snittade på våra fyra serier båda drygt hundra. Jag vann med råge (med ett snitt runt 138), med sjuttio poäng mer än M och vi enades om att det var lite utklassning, vi som vanligen är grymt jämna. Jag var bra, som när jag kom tvåa i julbowlingen förra året, jag rörde mig nog i samma nivå i går. Näe M, här finns ingen plats för hjärspöken i form av "nu är mitt klot upptaget". Buck up.  
 
Sms från barnvakten sa att barnen somnat utan problem vid halv åtta. Ja, som de sprang runt och var glada när hon kom. =) Ser fram emot nästa date med min M. =)
   
 
 



RSS 2.0