Pappor får inte vårdnaden

2011-02-26 @ 20:05:48

Är det så det är i Sverige? Det är det enligt två historier min kille hört. Det trodde inte jag, att det var så, jag är inte direkt insatt i ämnet i och för sig men ändå. Min kille har fått höra två, självklart ensidiga, historier på sitt jobb av två pappor. Att de är ensidiga gör ju inte faktan mindre sann. Båda pappor hävdar att det är omöjligt för pappan att få vårdnaden om barnen vid skilsmässa vad mamman än gjort, om det är så att mamman vill ha vårdnad. En av mammorna fick då (detta är ungefär sex år sedan) även barnbidraget trots att hon bara hade sonen varannan helg.

Är det fortfarande såhär? Det är enligt mig helt uppåt väggarna galet. En förälder är en bra förälder utifrån omsorgsförmåga inte utifrån kön. Vad tycker du?



Näsan som rinner eller är täppt

2011-02-26 @ 00:21:16

Jag blir trött jag. Inte så sällan frågar vår dbv mig om jag är förkyld när jag kommer och ska hämta vår son. Någon gång har hon till och med tagit ett steg tillbaka. Även min kille som lämnar har råkat ut för detta, vilket jag finner ganska komiskt för han är väldigt sällan sjuk.

När det är kallt ser vi snoriga barn vart vi än vänder oss, det innebär väl inte att alla dessa är förkylda? Jag själv är allergisk och känner att jag oftare är snorig än inte så frågan kommer väl att fortsätta komma antar jag.

Skratta du men jag såg på barnprogrammet där Eva (är det väl) pratar om att vi är snoriga och så och det kan vi vara men när det börjar gå ner i kroppen - då vi blir sjuka - (tror jag det var) så säger kroppen att NEJ, hit men inte längre (halsen) och det är då vi får feber för bakterierna trivs inte när det blir varmare än 37 grader (även varför vi inte ska ta alvedon etcetera om vi inte måste) och feber är kroppens sätt att hindra bakterierna från att göra oss sjuka.

Så jag, jag är snorig, IGEN, men nej jag är INTE förkyld. Eller?



Trafikförseelser

2011-02-19 @ 23:07:41

Här får jag lite under fötterna tycker jag. Blir rätt ofta irriterad i trafiken.

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article8592318.ab



"Lilla patt"

2011-02-04 @ 20:04:39

Vad ska jag sjunga nu? frågar jag Sebastian. "Lilla patt" svarar han och det dröjer en stund innan jag förstår att han vill höra "Vyss lull lilla palt" från Hackebackeskogen. Dessa små felsägningar är helt underbara. Undrar om det är för tidigt att börja läsa för Sebastian 2½ år ur Hackebackeskogen? Det riktigt kliar i fingrarna. :D



RSS 2.0