Pappor får inte vårdnaden

2011-02-26 @ 20:05:48

Är det så det är i Sverige? Det är det enligt två historier min kille hört. Det trodde inte jag, att det var så, jag är inte direkt insatt i ämnet i och för sig men ändå. Min kille har fått höra två, självklart ensidiga, historier på sitt jobb av två pappor. Att de är ensidiga gör ju inte faktan mindre sann. Båda pappor hävdar att det är omöjligt för pappan att få vårdnaden om barnen vid skilsmässa vad mamman än gjort, om det är så att mamman vill ha vårdnad. En av mammorna fick då (detta är ungefär sex år sedan) även barnbidraget trots att hon bara hade sonen varannan helg.

Är det fortfarande såhär? Det är enligt mig helt uppåt väggarna galet. En förälder är en bra förälder utifrån omsorgsförmåga inte utifrån kön. Vad tycker du?



Kommentarer
Postat av: L

Stämmer ej. Mona föräldrar skilde dig för ca 7 år sen o jag har en bror som då var åtta år. De fick delad vårdnad, till slut. Men till en början fick min mamma bara träffa min bror någon dag då o då, och då i sällskap med någon. Min pappa fick barnbidraget rätt o slätt utan att mamma ens blev varse om det hela. Allting kring vårdnaden gick dock mycket fel till och kommunens familjerätt begick tjänstefel i många avseenden som i den här fallet gick ut över min mamma. Så nä - det där med vårdnaden... Den tillfaller absolut inte alltid mamman per automatik. Jag vet o jag har sett det på mycket nära håll.

2011-02-26 @ 21:30:14
Postat av: L

Tack för ditt svar. Känns bra att det i alla fall finns fler varianter på hur det kan se ut även om din inte heller varit till det bästa. /L

2011-02-27 @ 00:11:58
URL: http://mammamedknuff.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0