En bra frukost! :D

2011-01-31 @ 10:05:42

Jag åt en GOD frukost i morse!

1dl havregryn (fiberberikade blev det)
1dl mjölk
1 ägg
lite salt

Vispa ihop och stek som pannkaka. Ät med keso och sharonfrukt. Gaffeln: ta första pannkaka, lägg på keso med kniven och spetsa sedan sharonen (eftersom sharonen är det söta låt det vara det första som kommer mot tungan).

Det var gott! Smakade ju lite pannkaka och mätt blev jag! Annars äter jag havregrynsgröt ett hårtkokt ägg och någon smörgås eller frukt men på gröten blir det lättsockrad lingonsylt och det är ju fint att kunna äta utan socker, men det är inte gott, därav sylten. Smörgåsen hade jag velat skippa men blir inte mätt och vad ska jag då äta?

Detta kommer det dock bli mer utav!! Yeah!



Nattning med Miléa

2011-01-27 @ 20:50:59

Hur mysigt som helst är det när vi ligger på rygg i vår dubbelsäng, sida vid sida med huvudena ihop. Jag läser för Miléa och då och då vänder hon ansiktet mot mig och ger mig en puss. Du är så mjuk och fin och underbar min sistfödde. Jag älskar dig.



Dinkelfrallor

2011-01-24 @ 23:37:01

Yepp, vuxenpoäng var det här. Brödbakspremiär för oss i dag. Ja jag bakar ju aldrig själv längre när jag kan få god hjälp av Sebastian. Och mycket gott blev det och luftigt. Sebastian försäkrade sig om att "jag smaka i morgon när jag vaknat". Självklart vännen. Detta kan bli en ny bliss för mig. Jag gillar ju att baka men bakas det bara kakor så blir det inte nyttigt i längden och att få experimentera med bröd. Nice.

Experimenterade i förra veckan med att i sockerkaksreceptet byta ut allt onyttigt raffinerat socker mot honung och även om Sebastian försäkrade mig om att det var "jättegott mamma" så var det inte riktigt någon "hit". Kanske råsocker fungerar bättre eller att inte byta ut allt kanske, eller sirap. Jag gillar ju inte honung så värst.. Vill byta ut vete mot dinkel också. Kanske inte är någon god idé att ta fram en halvnyttig kaka..? Brukar resultera i att vi äter mer.



"Jag älskar dig pappa"

2011-01-24 @ 23:27:12

Ja go är han vår Sebastian. Han säger de härligaste grejer. Som att kakan som vi bakade tillsammans var "jättegod mamma" och även jag fick en kärleksförklaring i dag då han vid ett senare tillfälle sa "jag älskar dig också". :D



I världen av mat

2011-01-16 @ 23:20:20

Börjar bli riktigt meddragen i min egen entusiasm om att hitta nyttigare råvaror till hemmet. Jag har tittat en hel del på vad som finns skrivet på nätet (en stor del är med referathänvisningar) om vad som är nyttigt att äta. Det är låg GI kost som nu drar största delen av min uppmärksamhet till sig. Det är spännande. (Självklart är det mesta av detta exklusive barnens mat).

Keso verkar vara ett stort JA och det gillar jag. Keso med det och keso med det. Trevligt. :D Vill nog testa helt enkelt. Dock som en justering av vår livsföring och inte som en diet. Jag tror inte på dieter som vi tenderar att hoppa på och av utefter hur humöret styr oss för tillfället. Näe. Gillas detta kan det vara här för att stanna. Jag vill inte helt utesluta kolhydrater men jag kan visst tänka mig att fokucera på att äta mig mätt på råvaror, framför allt protein, som innehåller bra fetter. Göra eget bröd, egna semlor, egen glass, nyttiga chokladpannkakor..

Som sagt. Spännande. Vi får se hur det går.

Och ja jag vet. Jag ska inte äta mycket av söta saker.. ;)



..och genrepet, vår datenight

2011-01-03 @ 15:29:14

Innan årets stora bowlingtävling gick jag och Magnus på vår första barnfria date sedan.. länge. Har varit borta två ggr tidigare max sedan två och ett halvt år tillbaka, då vi fick vår fina Sebastian.

Vi gick på libanesisk restaurang och åt supergod mat till bra pris. Jag åt halstrad lax med pressad potatis och M tog även han en laxrätt. Magnus körde hem så jag fick ta ett stort glas rött vin till maten. Tack älsklingen! Det var ljuvligt gott. Till efterrätt hade jag med mig två bitar god mörk fazerchoklad. Två var. =)

Efter maten gick vi och bowlade en timme. =) Det var härligt. Jag vann det sammanlagda racet på serierna 132, 132 och 119. (Det resultatet hade alldeles säkert landat mig en betydligt bättre placering än vad jag sedan åstadkom på stora bowlingkvällen en halv månad senare). Magnus klådde mig med 138 i andra. Bowling är verkligen en perfekt date för oss, vi är jämna och det blir ofta en tight match. Det är superkul. 

Barnvakt var kusin Malte med familj. Trots att vi sent bokade bowling och fick veta att det skulle vara två stora grupper där den kvällen och Miléa som vi initialt hade tänkt ha med oss men nu helst inte fick ha med kunde de på mycket kort varsel ställa upp och vara barnvakt även till Miléa. Tack för det, U och M! =)

Kvällen var en stor succé! =)



Bowlingkvällen!

2011-01-01 @ 15:09:04

Den där då jag, M och Miléa (Sebastian hemma med farmor) under mellandagarna åkte och tävlade mot 34 andra bowlare.

Den där jag kom trea förra året och M fyra.

Den då Miléa först var nöjd i vagnen och sedan var mer än nöjd i mammas pappas och flera andras knä under kvällen. =)

Den då vi inte kom iväg till middagen och fick med oss hamburgare hem i doggybag.

Den då jag inte lyckades träffa första kägglan så värst många gånger.. irriterande!

Den då M vann hela rasket, stort, och vi fick med oss fin skumpa och fint vin hem som vinst. Hohaa!

Yeah. Den.



En perfekt nyårskväll =)

2011-01-01 @ 14:31:41

Gott Nytt År allesammans!

Jovisst började vi med att åka och vecko/ nyårsmatshandla i går och köra över lunchtiden helt. Det fick bli en trevlig stund på goda restaurangen i shoppingcentret där Sebastian satt och höll koll på att pappa inte åt för mycket av hans mat. Vi beställde två halstrad lax och M skulle inte äta så mycket för han hade fått sovmorgon och "hade precis ätit frukost". =) Helt galet vad många det är som väntar till sista minuten med att inhandla sitt godis till sitt nyår.

Hemma kom matförberedelserna i gång ganska sent men jag och M tog det med ro, vi skulle ändå äta efter att Sebastian kommit i säng vid halv åtta (trodde vi då) och vi skulle ju vara vakna till midnatt så stressa behövde vi inte. Eftersom vi alla i familjen haft lite influensasläng också blev vi aldrig ruskigt hungriga heller innan vi väl fick mat. Tur i oturen.

Barnen fick mat, pasta, köttfärssås och grönsaker. Även det tillagades samtidigt som julmaten. Jojo, väldigt välplanerad kväll ;) Sebastians portion hamnade till två tredjedelar på honom och på golvet "titta vad jag gjort", jaa, vete gudane vad som hände där. Inte lätt att sopa upp spagetti och köttfärssås.. (Han fick inte så mycket uppmärksamhet när jag lagade mat och M matade Miléa som åt som om hon aldrig gjort någonting annat trots att det var köttfärspremiär. Jag får väl nöja mig med att ett av två barn får i sig maten.

När jag pausade i matlagandet för att amma Miléa gick M och Sebastian upp och duschade. När M kom ner snygg och fixad blev jag nästan lite stressad då jag själv stod i mysbyxor med förrgårs frisyr (blir lätt så när det nu förtiden används vax i håret), och ofärdiga maträtter runt om mig så långt ögat nådde. Nåja. Midnatt var det ja, tänkte jag och lugnade mig. 

Sebastian fick se lite cirkusdjur innan sängdags och jag lyssnade till "Grevinnen och betjänten" medan jag lagade mat. Lite kunde jag och Magnus skymta Sällskapsresan och för första gången såg vi sedan hela Skansens firande med barnen.

Jag färdigställde det ena efter det andra. Ett snacks för fyra eller fler personer bestående av en burk musslor, ½ rödlök och en fjärdedels creme fraiche burk som läggs på kex. Efterrätten som blev en pannacotta för två personer (1½ gelatinblad, 1½ dl vispgrädde, 1 dl naturell joghurt och nästan två msk vanillinsocker). 

När förrätten (blev inte så spännande i år, hitta själv ett bättre recept, avokado räkor och creme fraiche) var klar hoppade jag in i duschen och klappar mig själv på axeln för att jag efter en halvtimme var helt nyårsfixad, och inget hafsjobb heller! Under tiden fixade M undan allt mitt matlagningsstök i köket så vid 21.05 kunde vi sitta ner med en mycket nöjd Miléa vid bordet och verkligen njuta av vår förrätt till lite vitt. För mig blev det lite lite eftersom jag ammade M iléa för sista gången efter det. Jag lyckades få henne och somna, i sin säng och jag och M kunde helt barnfria inta vår varmrätt strax innan 22.00 (fläskfile med portvinssås i smördegsknyten). Det var fantastiskt gott.

När vi ätit färdigt sköljde vi ner det sista vinet i våra glas (Alpha Zeta Amarone) med två bitar var av Fazers 70%-iga choklad som jag konstigt nog hittat i bakhyllan (att pröva). Båda barnen vaknade och vi spenderade lite tid med att försöka få dem att somna men återförenades vid 23.20 när Skansens firande startade i soffan istället. Där åtnjöt jag och M vår fantastiska pannacotta med hallon och blåbär och Sebastian ett glas med banan och vaniljjoghurt medan Milea satt och gurglade brevid M i soffan hur glad och lycklig som helst. Hon tittade inte ens på TV heller fast hon kunde, så nöjd var hon. =) Där satt jag i fotöljen och åt god efterrätt och tittade på mina fina älsklingar som satt i soffan. Sebastian, pappa och Miléa. När jag tog fram julmust och fruktjuice så blev Sebastians kväll fulländad när han fick smaka på min juice. Det var så gott tyckte han, vem behöver glass och godis? Vi lyssnade på Jan som klarade sig strålande tills han blev så exalterad att han frågade publiken "är ni med mig" och därefter tappade bort sig alldeles och istället, mycket osynkat med TVs klocka fick räkna ner från 19..

Gott Nytt År mina älsklingar! Pussar och kramar. Smuttade lite på min och Ms Möet & Chandon vars lilla flaska vi inte drack upp. Vi blev sedan glatt överraskade över att få ett alldeles lysande fyrverkeriskådespel precis utanför fönstret i vårt nya hus. I hela 20 minuter, fem i till kvart över, höll de igång så att Sebastian, M, jag och Miléa kunde se allting utan den minsta ansträningning. När de sista "puffarna" höll på att dö bort var Sebastian djärv nog att springa från ena sidan till den andra och jaga fyrverkerier att se. =) Mycket bra. Så gott som alla var i säng vid 01. Perfekt! =) Jo, jag dristade mig till att klassa denna afton som min bästa nyårsafton, jo, med två barn och en kväll som ändå flyter på som den gjorde vill jag tycka det.

Mileá ammades första gången vid klockan 03, ca fem timmar post vin. Lite drygt ett glas till maten.

Det var trots fint fyrverkeri riktigt lugnt hos alla grannar. Alla de närmsta och de hus vi ser verkade fira borta. Det tackar vi för nu när barnen är så små.

Är nog den nyttigast nyårsafton jag haft i alla fall, tur att det är lördag i dag så vi får njuta lite av den goda choklanden också. Maxis naturgodis chokladtoppar, Paradis och kanske lite mer av fazers mörka. En halv muffins var också, med kardemumma och vaniljkräm och en pistagekräm som gömt sig längst ner som fick muffinsen att säga pang och gå från god till fantastisk! Trots att jag började det nya året med att, till och med efter sovmorgon, skära mig i tummen (tillräckligt djupt för att bli lite illamående och snurrig) så ser det ut att bli ett bra år!



Ekar det här eller?

2011-01-01 @ 13:27:03

Jodå Miléa blev sex månader och sedan försvann datortiden fullständigt. Ska försöka komma igång igen. =)



RSS 2.0