Förskolan - Var går gränsen för oömma kläder?

2010-06-01 @ 11:39:43

Det är väl ändå inte bara jag som som är förälder och tycker att våra barn borde kunna måla på förskolan utan att komma hem med helt förstörda kläder? Jag har arbetat på många förskolor som vikarie innan jag började plugga och jag har aldrig stött på personal som inte månade om barnens kläder.

I går när min kille hämtade Sebastian på dagis hade han på sig lånestrumpor och våra extrakläder för när det händer en olycka. Jag tycker ju dock inte att det var en olycka som hänt när min kille sa att de berättat att de "kommit in och hittat barnen under bordet med en massa färg". Hallå, var de ensamma? Detta är en småbarnsavdelning och jag har själv aldrig varit med om att lämna barnen ensamma under en pysselstund. 

Ja jag är lite irriterad. Ska till föskolan i dag på vernissage och jag ska försöka vara konstruktiv när jag delger dem mina tankar om gårdagen samt andra gånger det hänt.

Jag tänker även såhär. Den färgen barnen använder ska vara helt giftfri naturligtvis. Varför så inte låta dem måla i bara blöja. Det är sannerligen tillräckligt varmt nu för att kunna göra det. Har inte du som jag någon gång sett bild på barn som står i blöja vid ett stort utlagt papper och har färg lite här och var. Så ljuvligt. Det går ju bort i duschen sen om allt inte fås bort på dagis. Det tycker jag.



Kommentarer
Postat av: [ lilla fru werner ]

Jodå, även jag har reagerat på hur kläderna ser ut när jag hämtar Edwin...

2010-06-01 @ 13:45:00
URL: http://lisawerner.blogg.se/
Postat av: L

Jo jag säger då det.. Det blir nog ändring när han börjar hos dagbarnvårdare till hösten. Då kommer det inte vara färgfläckade kläder utan säkert mycket mer trasigt efter all utevistelse, men det känns på något sätt så mycket bättre.

2010-06-01 @ 22:36:26
URL: http://mammamedknuff.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0