Hobbitfilmerna OCH barnfilm

2015-01-07 @ 22:05:00

Bio vuxen.
 
Ja, jo, några sa att den var dålig, Hobbitfilmen, den sista (det var tre filmer - gjorda på en bok på 250 sidor). Den var okej. Den höll nästan.. Jag kan se kritiken. Att filma när ryttaren rider till och från porten är helt onödigt när den animeringen är så dålig, då resten av animeringen är så bra. Och fortfarande (efter film ett och två), vad har de gjort med Legolas ögon? Och varför.. varför varför varför allt detta krigande? Så otroligt många minuter för långt. Utan uppbyggnad av karaktärerna och deras förmågor fungerar det inte att se att de håller stånd typ 20 mot 3000.. med de flesta överlevande i alla de ändlösa minuterna.
 
Jag skulle vilja se en storslagen regissör som tar en storslagen bok, kanske liknande Tolkiens, och tonar ner våld och krig till fördel för relationer och det sociala i berättelserna. DET vore stort. Det var vad böckerna handlade om för mig, berättelsen mellan alla de oändliga varelserna. 
 
 
 
Bio barn. 
 
När till och med barnens fina lilla halvtecknade småkrypsserie (franska "miniscule") som gått på barnkanalen, görs som film och tappar hela den fina komiska vinkeln till fördel (not really!) för krig, då undrar jag om vi inte vågar göra film som inte handlar om annat än krig. Jag satt med min fyra- och sexåring och mådde dåligt. Jag var så besviken. Vi älskar den här lilla serien på TV. Jag/vi skulle nog kunna "streckse" alla de fem minuter korta avsnitten om de små tecknade insekterna som i verklig miljö råkar ut för det ena och det andra. Bara med ljud inget tal i sann Linus-på-linjen anda. Istället går vi på bio och ser hur rödmyrorna ska spränga sönder svartmyrornas hem på grund av att de bara gav dem en av sockerbitarna de hittade.. 
 
Suck. =(



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0