Vad gör en lycklig mamma

2010-03-12 @ 09:43:50

En lycklig mamma gör en son som äter bra efter en period av obefintlig matlust. Under en period när även kex med smör ratas, banan, yoghurt.. det som vanligtvis brukar sukta och mätta.

I går åt Sebastian hela sin portion med gröt till frukost. Han åt även smörgås och frukt. Det är första gången på flera veckor. Vissa måltider och till och med dagar har han inte ätit någonting. Han gråter och säger aj och pekar på magen. Vad en mamma gör då är att låta sin son (efter att ha ratat det vid flera tillfällen) äta en hel banan. Två dagar är han sedan hård i magen och gråter nästan när han ska bajsa. Sebastian är 20 månader gammal.

Kokar vatten och torkade plommon som sedan mixas till puré. Det vill han ha. Får lite för mycket av det också och har nu varit lös i magen i två dagar..

I går åt han också middag, och för första gången verkligen av den starka asiatiska laxsoppa som jag och min kille älskar. Pastan som jag blandat i i den lilla mängd sås som han fick (för att det inte skulle vara för starkt), men som han sedan ville ha mer och mer av, gick naturligtvis åt först men efter det fick jag ge honom skedar med fisk och grönsaker som han själv stoppade i munnen. Det är gott betyg till kocken det!

Jag vet, och har läst, att barn i hans ålder kan äta väldigt olika från dag till dag men när det blir flera dagar i sträck så är det svårt att inte bli frustrerad och orolig hur mycket jag än försöker låta bli. Det är inte lätt att vara en cool mamma i alla lägen.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0