Tvåbarnsförälder

2010-03-23 @ 18:54:54

Sebastian kommer att vara två år, minus en månad, när han blir storebror. Det är någonting som är väldigt välplanerat eftersom jag haft en underbar uppväxt med min syster som är nära mig i ålder, också två år.

Trots det undrar jag nu hur det blir? Jag läste en expertartikel om att föräldrar inte borde skaffa ett andra barn innan första barnet hunnit bli tre, fyra år gammalt. Det för att ett barn inte är färdigutvecklat, vad gäller trygghet, innan den åldern. Jag själv är äldst och har aldrig känt av någonting sådant, att jag skulle ha varit otrygg, men det är ändå någonting jag funderat över nu under min graviditetstid. Jag vet inte. Jag kan även se att de barn som varit i den åldern när de fått syskon har vant sig vid att vara ensambarn och har kanske haft det tufft när syskonet kommit.


En till grej är detta med omställningen som blir med det nya barnet. Jag har både hört de som sagt att den största omställningen är när två blir tre och att fler barn sedan inte märkts av så mycket för att de redan har ett barn. Jag har också hört de som sagt att det blir riktigt tufft med andra barnet för då finns det exempelvis noll egen tid och det är alltid någon som behöver dig.

Egentligen tror jag två saker. Det kommer att bli underbart att uppleva att ha gett sina barn syskon. Men jag har även en känsla av att jag inte har en aning om vad det är vi gett oss in i. Att det kommer att bli väldigt tufft. Nu återstår bara att vänta och se hur det blir. Det kan bara tiden utvisa.



Kommentarer
Postat av: Anonym

Fin blogg du har :)

kolla gärna in min populära och omtyckta killblogg.

finns garanterat något du gillar där.

egenskrivna dikter är bara en sak att nämna.



Mvh: Beloni, där text blir till verklighet

2010-03-23 @ 19:54:47
URL: http://beloni.devote.se
Postat av: L

Vad kul att du tycker min blogg är fin. De kommentarerna har varit sparsamma sedan jag råkade nollställa stilmallen och fick börja om.. Nu har jag bara bordern kvar men jag höll på så mycket innan att jag tappat sugen lite. Kanske får jag lite mer motivation nu. =)

/L

2010-03-27 @ 08:48:39
URL: http://mammamedknuff.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0