Nya möjligheter under öppna förskolans sångsamling

2009-07-01 @ 07:47:44

Öppna förskolan som vi går på regelbundet är en liten guldgruva. Mest magi håller en liten och enkel gammal speldosa som snurras manuellt och ger ifrån sig endast tre toner. Tonerna är inte helt klara men det gör ingenting för denna lilla (till synes) anspråkslösa tingest startar upp sångsamlingen och öppnar därmed en hel värld av magi. Speldosans tre toner initierar sångsamlingens första "hejsång" Hej på dig. Så enkelt så genialt.

Under denna vecka, och till viss del även förra veckan men inte till så stor utsträckning, har det varit väldigt tomt när vi varit på öppna förskolan. I måndags var det tydligen fullt på förmiddagen men på eftermiddagen då jag och Sebastian stormade in efter vår språngmarsch för att hinna till sångsamlingen var det bara ett annat barn-förälder-par där. I går på eftermiddagen var vi bara fyra där. Då kom på sångsamlingen trumman fram som alla fyra barn i turordning fick spela på (vilket inte av naturliga skäl fungerar då det vanligen är upp emot tjugo barn på sångsamlingen) och Sebastian sjöng med för första gången. Här märks små tecken på ett helt annat sätt än när det är många barn där. Spännande.

I dag ska vi till öppna förskolan på förmiddagen. Får se om det är fullt eller tomt. Innan dess ska vi till parken i morgonskugga och där fortsätter säkert följetongen om den sovande mannen..



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0