After-work goes party!

2009-07-04 @ 20:56:31

I går hörde A, som jag inte sett på länge, av sig. Vi har barn i samma ålder och har tidigare bara umgåtts tillsammans med barnen.

Just som jag skulle hoppa in i duschen efter en träningscykelrunda kom ett sms om förfrågan om after-work. Aw blev till en middag då de inte verkade ha aw längre, de får säkert folk ändå, det var knökat. Trevligt var det. Vi satt ute, på skuggsidan och det var varmt och gott och lagom. Det fläktade skönt. Min fisksoppa var sådär för fisken hade varit i alldeles för länge så jag kunde äta efterrätt också och A fick en kaffe för de fick jag som kompensation. =)

Just som vi avslutat måltiden får A ett sms av en föredetta chef som hon fortfarande har kontakt med som undrar om vi vill komma ut i skärgården och festa med dem på deras båt. Vi tyckte båda att det lät alldeles underbart och bestämde oss för att åka. Prat om betald taxiresa, blev istället till fri dricka och 20 minuter senare satt vi på bussen. Det var på håret att vi hann, vi tog av oss skorna och lubbade järnet genom hela tågstationen för att hinna med bussen. =) Så busigt, så kul. Någonting som görs i tonåren. Bättre sent än aldrig!

Väl på bussen får vi veta att de 30 minuter som det talats om per telefon kanske gällde en taxi som körde över fastighetsgränsen och att denna buss inte skulle vara framme förrän om en och en halv timme (ingen av oss är från stan från början, kan kanske tilläggas..). Jaja. It was meant to be och hade vi vetat det så hade vi säkert inte åkt..

Kvällen var härlig och det var mycket goa och trevliga gubbar som bjöd på vin och helt okej musik på sin segelbåt. Det var verkligen fest och omgivningen bubblade av party där vi låg i gästhamnen som packade sillar bland alla de andra båtarna. Det är så vackert där att jag och A inte riktigt kunde tro att vi bytt stadsmiljö mot skärgårdsmiljö på samma kväll som vi begett oss ut för en after-work på "granngatan".

Gott vin i glaset, gott sällskap, utomhus i en fin segelbåt, komplimanger, humor, kvällssol, värme, linne och kjol, vatten runt omkring. Fantastiskt. Ett av de tillfällen där du bara.. want to stop and smell the roses.

Kvällen avrundades med fish & chips, vilken de egentligen borde skämmas över att kalla det om de någon gång ätit riktig fish & chips i Skottland, men men, jag var lite nostalgisk. Färjan och bussen gick hemåt vid 00.30. Perfekt. Jag har ju sovmorgon på helgerna. =)  Bussen hem tog en timme och jag sov gott med öronproppar.

Tack A för en häftig partykväll i sagolik miljö! DET GÖR VI OM!!!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0