Gott med frukost.. men är den nödvändig?

2013-02-27 @ 13:19:00

Återigen ställs jag inför en egenvald förändring i mitt liv. Frukost har alltid varit en viktig måltid för mig. När jag var yngre kunde jag gå och lägga mig på kvällen med ett leende på läpparna för jag visste att så fort jag vaknade fick jag äta en stor frukost. Det låter kanske konstigt men jag gillade mat helt enkelt. Jag har alltid ätit mycket men inte varit nämnvärt överviktig. Jag fick inte ta en tredje portion på förskolan så mamma och pappa hade nog koll på mig men det har alltid varit sunt. Jag var samtidigt väldigt aktiv. Spelade fotboll i många år. 
 
Jag har alltid unnat mig mat, det gör jag nu också om det dock må vara lchf-mat som paranötter, 90%-ig choklad, lite rödvin, grädde, blåbär och hallon, något mindre sött lchf-bakverk mer sällan än tidigare.
 
Frukostens vara har som mycket annat varit saker som jag vetat om som sanningar. "Viktigaste målet på dagen" etc. Stadigare blodsocker, bättre viktkurva..? Kolhydraterna var också en sanning. Nu är de väck. Vispgrädde i såsen för en familj som tidigare endast åt skyn som producerades naturligt i tillagningen, dvs. inte ens sparsamt med matlagningsgrädde användes. Det har varit flera helomvändningar. Sedan jag lyssnat på Andreas Eenfeldts "Matrevolutionen" har jag drastiskt ändrat flera saker i mitt liv. Alla ändringar har varit till det bättre, har fått mig att må fantastiskt bra. Detta kan komma att bli ytterligare en ändring. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0