"Träningskarriär" + träningstips

2009-05-10 @ 23:03:45

Jag är en riktig "periodare" vad gäller träning. Jag tränar hårt och ambitiöst, under en period. Med det sagt så lägger jag inte av helt utan jag tröttnar på den form av träning som jag för tillfället engagerat mig i. Jag behöver ombyte och håller aldrig på med en grej särskilt länge. Herregud, ni som går på gym.. och gör det år ut och år in... ni kanske varierar er förstås men att vara inomhus och göra samma sorts grej, nej usch det är verkligen ingenting för mig (hihi rim rim). Gratis och utomhus är lite utav "ledord" för mig. Då mår jag extra bra.

Jag tänkte dela med mig av mina perioder. Kanske faller någonting på läppen när jag läser detta inlägg igen vid ett senare tillfälle och minns gamla bra träningsperioder jag haft. OBS. Långt inlägg..


Till en början i kronologisk ordning. Här är den träning som varit regelbunden.

Fotboll i klubb. Duration= 20 år

Volleyboll i klubb. Duration= 1- 2 år

Löpning. I Skottland. I Leith. På morgonen innan jobbet (varannan dag). På eftermiddag/ eller kväll. Intervallöpning. Duration= några månader?

Utomhusfotboll. Sommar, varmt underbart. Under en underbar tid spelade jag när jag bodde i Edinburgh, Skottland, utomhusfotboll. Där hittade jag ett härligt gäng killar som spelade fotboll regelbundet två dagar i veckan på The Meadows (en stor vacker gräsyta mitt i stan som fullständigt fylls med fotbollsspelare framför allt på helgerna). Det är alltid en invänjningsfas att ta sig in, accepteras och vinna respekt i killgängen men det är en desto större tillfredsställelse då poletten faller ner och de inser att denna tjej kan de faktiskt spela med, på riktigt. Yeah! =) Duration= ca en sommar.

Tips
Löpning, Susanne Larnefeldts "å knip och å spänn, de e bra"-gymnastik på 30 minuter och armhävningar, situps och rygglyft á 3x10. Duration= 10 månader. Effekt= Slimmade ner kroppen så pass att "fotbollskroppen" (á la fyrkantigt kylskåp) försvann. Syvve syvve syvve-syvveränt!

Inomhusfotboll. Hemmavid. Universitetet. Regelbundet med killar från alla möjliga olika program inom pedagogisk inriktning. Duration= ungefär två terminer. Bjöd på en del förvånande kanoner och välplacerade skott, i mål, ur omöjliga vinklar. =) Härligt.

Fotboll i klubb. Vi tränade även boxercise, brottning, judo, löpteknik mm. som crosstraining.

Inomhusfotboll. Universitetet. Med killar och tjejer. Roligare när jag var enda tjejen.. Duration= en eller två terminer? Effekt= grym kondition (Mycket svett! Yeah), snabbhet. Överbelastade dock mitt knä (spelade tuff fotboll med snabba vändningar utan stöd av en försäsongs uppbyggnadsträning) och fick spricka i miniskeln och slitningar i korsbandet. Slutade med operation. Not så hot.

Sjukgymnastik. Duration= länge? Bastu =)

-------- ---- -------- ---- -------- ----
Simning. Utomhus, härligt. Duration= några månader? Träning inför Vansbro (3km). Genomfört. Två gånger.

Löpning. I naturreservat. Backigt, lockande, krävande, och peppande. Duration= några månader? Träning inför terrängloppet på Lidingö (3 mil). Genomfört två gånger.

Längdskidåkning. Träning inför Vasan. Hela ej genomförd, twice..

Cykling i klubb. Härligt! Sällskap, vinden i håret, frihetskänsla, lätt att ta ut sig till max. Duration= några veckor? Träning inför Vätternrundan. Ej genomfört pga knäskada.
((En vacker dag kanske jag lyckas genomföra "En Svensk Klassiker"!))
-------- ---- -------- ---- -------- ----

Aikido i klubb. Konfliktlösning, rörelse, följsamhet. Blandade åldrar, blandade typer, båda kön. Socialt. Trevligt. Underbart för kropp och själ (lite för tam träning för mig dock som lade till hård cykling till träningen samt armhävningar, situps och rygglyft 3x10. Bastu. =) Duration= två terminer?

Tips
Pilates. Effekt= Smidighet, styrka, sträckta tår, fokus och balans. Skön träning när du är trött. Lätt att göra ändå eftersom du hela tiden ligger ner på marken =)  Duration= länge? Bl.a. på Öland efter löpning på skogsväg. I love it!

Tips
Promenader innan frukost. Varje morgon. Friskt! Härligt. Duration= Flera veckor.

Dans. Modern dans. Härligt. Effekt= Styrka, glädje, balans, smidighet, lätthet och känsla. Duration= en termin.

Tips
Vattengymnastik. Den mest ultimata träning jag stött på. U n d e r b a r t. Bastu. Duration= mer än ett år, bland annat under hela min graviditet.

Tips
Hip Hop Abs. Fantastisk Hip Hop -dansträning. Härligt. Rolig. Effekt= STARK mage! Duration= flera månader.

Annan träning och där jag befinner mig idag. Är föräldraledig och när jag kommer åt tränar jag löpning med och utan vagn, Hip Hop Abs och Susanne Larnefeldts gymnastik.

Tips
Den bästa håll-dig-i-form-grejen? Stegräknaren. Den kan du alltid ha, är ingen "bara en period-grej" och peppar dig att röra på dig mer, genom mestadels promenad vilket är den träning som är lättast att upprätthålla LÄNGE. Duration= Snart ett år.. and counting. Snitt? 14 000-15 000 steg om dagen. Hur är det möjligt? Minst två promenader om dagen med Sebastian i vagnen. =) Härligt! Effekt= går ner i vikt.


In alles, tror jag =)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0