En underbar, om än något regnig, dag

2009-06-19 @ 23:23:54

(Är inlägget för långt? Hoppa till sista stycket för snabbvariant).

Okej, vädret skulle inte bli bra i dag, midsommar som det är, men det hör ju ändå till vanligheten. På grund av detta begav vi oss ut med Sebastian till lekparken tyvärr precis då det började regna strax innan lunch (satt och tittade leksaker på nätet inför lillkillens ettårsdag på förmiddagen) för att han skulle få leka lite. Det var planerat och jag var fullt munderad i regnställ för att kunna ta de värsta skvättarna. Häromsistens råkade jag och Sebastian nämligen ut för regn och hagel då vi var ute och gungade. I närmasta parken finns det speciella gungor där även den vuxna får plats. Jag satt med Sebastian i knät och eftersom det regnade men jag inte velat att det skulle hindra oss från att gunga hade jag skruvat loss Sebastians vagnparasoll och satt det över oss i gungan. Nu satt vi där helt hjälpligt, jag blev blöt förstås men inte Sebastian i mitt knä vilket var det viktigaste, och så plötsligt började det att hagla. Mycket. Det var perfekt. Det kändes busigt och lite hemligt och spännande att sitta där tillsammans under parasollet och vara helt nöjda i hagelstormen. Detta är varför jag kände att vi i dag visst skulle gå till parken trots att det redan börjat regna. =) Även denna gång satt vi under Sebastians lilla parasoll.

När Sebastian sov eftermiddag begav jag mig ut och sprang. Det var uppehåll och solen tittade fram ibland. Skönt. Jag hade lyssnat på alla som pratat om vädret de närmsta dagarna men bestämt att det inte skulle få påverka mig utan att Sebastian skulle få en fin midsommar vilket som.

När det, lite sent, sedan bar av till midsommarfirandet började det efter morgonens ganska "uppehållsamma" väder att regna. Klockan var då 14.56. Jag blev inte irriterad utan konstaterade bara lite tragiskt att de flesta midsommarstångar förmodligen var i resandets stund just då. Nåväl. Med oss på vår utflykt hade vi förutom regnkläder packat ner både det ena och det andra i matväg. Sebastian som hemma både före och efter sin något korta tupplur inte var intresserad av att äta lunch satt nu under tredje försöket i sin vagn och tittade på de dansande stora och små och åt alltsammans med god aptit. När vi precis kommit fram dansade jag och Sebastian medan min kille filmade. Efter några danser sade jag till Sebastian att jag hoppades att de skulle spela små grodorna (för den hade vi dansat och övat på öppna förskolan) men att de nog hade hunnit göra det innan vi kom. Då säger mannen som spelar och håller i dansen att de fått ett önskemål om en repris och att det är... han drog ut på det... "små grodorna" =) Underbart. Pricken över i:et och dagen hade ju knappt kommit igång än.

Efter att Sebastian ätit kunde jag och min kille börja ta fram fikat (vi fick hoppa nypotatisen och gräddfilen, för sillen hade blivit kvar hemma men vad gjorde det) vi hade både bullar, jordgubbar och grädde (som även Sebastian fick nöjt smaska på), de goa nya chokladballerinakexen, ljus OCH mörk choklad. =) Mums. Är det midsommar så är det. Så uttryckte sig även min kille nu i kväll om att äta godis på en fredag. Yepp, inga problem, jag är flexibel, kan äta lite godis i dag också.

I slutet av firandet och när vi nöjda kom hem därifrån var himlen blå och solen sken. Jag och Sebastian gick till lekparken och hade det ljuvligt tillsammans. Vi hade det mys när han gungade under en lång stund. Efter det lekte vi tittut i ett av lekhusen. Det var härligt för vi hade det båda riktigt roligt. Jag skrattade och han skrattade när vi busade. Jag blåste på honom genom små små hål i fönstret och vi pussades på var sin sida om det också.

Jag har haft och jag hoppas att mina killar också har haft en underbar dag i dag. För mig blev det sovmorgon, tittat presenter till Sebastian, gungat i regnet, tränat, fikat gott, dansat, sjungit, fått mig och Sebastian filmade när vi dansade, sett folkdans, skrattat gott med Sebastian i lekparken, ätit sill och potatis till middag till ett halvt glas vitt, ätit lite bilar och Marabouchoklad, legat på spikmattan, sett en fantastisk film och känt mig varm och kärleksfull (och sagt det också) gentemot min kille + en sen uppekväll (sovmorgon imorgon). En perfekt midsommar.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0