Inför julborden

2009-12-11 @ 20:00:33

Jodå. Maten jag lagat/lagar är inte till bara en middag, fast hela recept gör jag inte för de verkar vara till 40 personer eller så..

Denna veckan har jag gjort följande. (Jag jobbar tre kvällar denna vecka och Sebastian är på dagis).

Janssons frestelse, där jag tänkte att 'är det riktigt att det inte ska vara något salt eller någon peppar?' och slängde i lite salt och peppar. Använde anjovis kom jag på efteråt så det är säkert därför det inte behövs något mer i kryddväg. Oh well. Vi får se hur det smakar. Det blev fler portioner än utsagt i receptet, i fler små formar med mer vätska, mer lök och mer potatis så det blir nog bra ändå.

Köttbullar, med en hemlig ingrediens - eftersom jag gillar att improvisera trots fullgott recept - (en ingrediens som kanske inte alls blev så hemlig för att den är så kraftig att den väl avsmakas fast jag bara använde lite).

I dag har jag bakat Lussekatter, halva receptet, hängt upp balkongbelysningen då degen jäste, och nu i kväll har Sebastian bakat för första gången då vi gjorde iordning pepparkaksdegen inför familjebak i morgon. Det var jättekul fast jag saknar en bakyta där jag kan kontrollera vad han kan nå när han står på stolen bredvid mig. Jisses så snabb han är. När vi visat att man kan få äta av degen genom att låta honom få ett litet smakprov var fingret snabbt nere i bunken. Tur att han nöjde sig med att doppa bara fingret så att inte hela handen åkte i... ;) Kul var det i alla fall.

Andra planer vad gäller mat på julbordet är mammas kålrotslåda och sillröra. Jag är även lite sugen på att göra ett vörtbröd men vi får se vad som hinns med. Skinkan ska inte vara så svår att griljera själv heller så det blir kanske någonting sådant också.


Kul har jag i alla fall! =) Tänk att det skulle visa sig passa så bra att jobba kväll. Who would have guessed..



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0