Gott, snabbt och smidigt mjukt lchfbröd
2013-04-28 @ 20:04:00Här kommer äntligen mitt framarbetade brödrecept. Taget någonstans ifrån och ändrat efter smak och erfarenhet. Brödkryddor väljs efter egen smak. Här bjuder jag på mitt senaste goda kryddval,
250g keso
3 ägg
lite feta
1/4 dl linfrön
½ dl solrosfrön
½ dl sesamfrön
½ tsk paprikapulver
½ tsk anis
1 tsk salt
lite ingefära
lite cayennepeppar
lite basilika
(blanda ihop)
(tillsätt sedan och blanda något försiktigare)
1 dl fibrex (strömalt glutenfritt kostfiber)
1 msk fiberhusk (glutenfritt pulveriserat psylliumfröskal)
1 tsk bakpulver
1/4 dl mandelmjöl
Plattas ut på en plåt, gärna på en ugnsduk av teflon, ca 0,5 cm tjockt, brödet jäser i ugnen. Grädda i 225 grader i ca 15 minuter. Dela, medan brödet fortfarande är varmt, upp i så stora bitar du vill ha. Delas lätt med plastsmörkniv. Färdigt! Låt smaka. Detta recept är för en plåt.
Kommentarer
Trackback